Zwembad of zwemspa: lees dit alvorens u verdergaat

U droomt van “water” in uw tuin… Maar hoe deze waterbeleving er precies moet uitzien, daar bent u nog niet helemaal uit. Gervi zet de mogelijkheden voor u op een rijtje.

 

Ontdek al onze zwemspa's

Wat is het verschil tussen een zwemspa en een zwembad?

Een zwemspa is een grote “spa” uitgerust met tegenstroomjets waartegen u zwemt. Een zwemspa arriveert kant-en-klaar bij uw thuis, inclusief alle onderdelen zoals een kuip, jets, filters, een verwarmingselement en isolatie. Een zwembad daarentegen is een voor u op maat gemaakt bad, dat ter plaatse gebouwd wordt. Een zwembad is doorgaans groter dan een zwemspa. U kan er baantjes in zwemmen.

Snelle installatie zonder veel voorbereiding

De installatie van een zwemspa is meestal eenvoudiger en sneller dan een zwembad. U kan de zwemspa inbouwen, maar dit is geen vereiste. De zwemspa arriveert kant-en-klaar bij uw thuis en wordt met behulp van een kraan geplaatst op de voorziene ruimte. Hij wordt gevuld met water en binnen de 48u kan u uw eerste zwemtraining starten. Aan de installatie van een zwembad gaan grond- en graafwerken vooraf. De bouw van een zwembad neemt enkele weken tot maanden in beslag.

Kleinere oppervlakte vereist voor een zwemspa

Gezien een zwemspa is uitgerust met tegenstroom jets, waartegen u zwemt, heeft u niet de oppervlakte nodig die vereist is voor een zwembad waarin u baantjes wilt zwemmen. Zo kan een zwemspa een perfect alternatief bieden voor een zwembad in kleine stadstuinen, binnentuinen, enz.

Effectieve zwemtraining voor alle leeftijden en trainingsniveaus

Naar gebruik biedt een zwemspa u meer variatie dan een zwembad. De tegenstroomjets zijn altijd instelbaar en richtbaar. Zo kan u uw zwemtraining dagelijks aanpassen. Bovendien, reken maar eens uit hoeveel baantjes u moet zwemmen om hetzelfde aantal calorieën te verbranden als met 15 minuten krachtig crawl zwemmen tegen de tegenstroom jet. 

 

Zomer- en wintergebruik tegen een minimale energiekost

Door het kleinere watervolume van een swimspa, kan u, tegen een minimale energiekost, winter en zomer, buiten zwemmen.

Eenvoudige integratie van een jacuzzi

Na een sportieve zwemsessie, laat u graag uw spieren masseren in het warme water van een jacuzzi? Dan kiest u simpelweg voor een zwemspa met jacuzzigedeelte zoals de Poseidon zwemspa uit het aanbod van Riptide. In een swimspa kan u heel eenvoudig een jacuzziintegreren indien u dit wenst.

Referenties

Bekijk alle referenties
Bekijk alle laatste nieuwtjes Ontdek al onze evenementen

Onze merken