NL
Ontdek ons aanbod Ontdek onze webshop

U gaat op wintersportvakantie? Een goede voorbereiding is een must!

Om volop te kunnen genieten van uw wintersportvakantie, is het belangrijk om u fysiek goed voor te bereiden. Zo kan u het uiterste uit uw vakantie halen, zonder u al te veel zorgen te moeten maken over uw fysieke paraatheid. Onderstaande tips vertellen u hoe en waarom u zich het best voorbereid op een vakantie op de pistes!

Welke spieren gebruikt u tijdens het skiën of snowboarden?

Skiën is een fysieke sport en vraagt veel van uw lichaam. Er worden tal van spieren gebruikt, maar vooral uw benen krijgen het hard te verduren. De belangrijkste spieren die we gebruiken tijdens ons winterplezier zijn de hamstrings in de bilspieren en de dijen.

Krachttraining met Technogym

Tijdens het skiën is het belangrijk om een goede balans te hebben en gemakkelijk uw evenwicht te kunnen houden. Krachttraining zorgt niet enkel voor het sterker worden van uw lichaam en spieren, maar werkt ook in op de verbetering van uw balans. U kan heel eenvoudig starten met krachttraining thuis met de Wellness Rack van Technogym. De Wellness Rack is een set elegante en functionele gewichten waarmee u uw kracht kunt trainen.

 

Een andere optie is de Unica. De Unica is een multifunctioneel apparaat waarmee meer dan 25 verschillende oefeningen uitgevoerd kunnen worden. De meest geavanceerde optie is de Kinesis Personal. Het is de meest gepersonaliseerde oplossing dankzij de “full gravity technologie” die de uitvoering van basisbewegingen en gecombineerde bewegingen mogelijk maakt.

De Unica van Technogym

Cardiotraining met Technogym

de Synchro Forma: Kracht, controle en uithoudingsvermogen

Naast de krachttraining, moet u ook zorgen voor voldoende beweeglijkheid en snelheid, zodat u optimaal kan genieten van uw wintersportvakantie. Probeer bijvoorbeeld de Synchro Forma. Dit toestel biedt een fantastische manier voor het ontwikkelen van kracht, controle en uithoudingsvermogen in uw benen voor het skiën.

 

Een handige oefening om te doen in uw hotel voordat u de piste opgaat, is de zijwaartse sprong. Beeld u gewoon in dat u slalomt van links na rechts en combineer dit met springbewegingen.

Ik ben al op de piste, hoe bereid ik me nog snel even voor?

Rek– en strek oefeningen voor en na een inspanning kunnen nooit kwaad. Zo voorkomt u gemakkelijk spierpijnen en blessures. Doe dit zeker ook even nadat u de eerste keer boven op de berg staat. U hebt namelijk net een tijdje in een koude skilift gezeten en u spieren zijn dus nog niet warm.

 

Een stukje gaan joggen voordat u de piste opgaat is een andere manier om u goed voor te bereiden. Houdt u niet echt van intensieve sporten? Dan is zwemmen misschien een aangenamere oplossing. De meeste hotels in skigebieden zijn voorzien van en zwembad waarin u zich ook aangenaam kunt voorbereiden!

Loopband

Fiets

Crosstrainer

Functionele training

Skillrow

Ontdek meer

Uw vraag
Bel ons
Bekijk alle showrooms

19

augustus
TOT

20

augustus

Sluitingsdagen showroom

19

augustus
TOT

20

augustus

Sluitingsdagen showroom

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

interessante tips

 • Wilt u een spa om van een weldoende hydromassage te genieten? Dan is niet het aantal jets het belangrijkste criterium, maar de jetvariëteit van de jacuzzi. In een HotSpring is elke zitplaats een andere massagestoel.Lees meer

 • Met het Sanarium van KLAFS kunt u van 5 badvormen genieten in één sauna cabine. Door een uitbreiding aan de oven kan niet alleen de temperatuur variëren, maar ook de luchtvochtigheid in de cabine. Zo kan u genieten van een soft-stoombad in uw ...Lees meer

 • De ene infraroodcabine is de andere niet. Bevraag u dus goed naar de specifieke infraroodwarmte van de cabine (A-, B- of C-straling of een combinatie ervan) en de materialen van de stralingselementen.Lees meer

 • Altijd zuiver en helder spawater, met een minimum aan onderhoud, kan dat? Absoluut! Een ozonator helpt u al een heel stuk op weg. De ozonator produceert ozonbelletjes in het spawater die vuilpartikels en onzuiverheden neutraliseren.Lees meer

 • Als wellness-specialist verkopen wij een goed gevoel. Wij proberen de mensen aan te zetten om op een andere manier te leven, om af en toe eens uit die stresswereld te stappen en tijd voor zichzelf vrij te maken.Lees meer

 • Monnissen

  Ontdek meer
 • Slingers Eddy

  Ontdek meer
 • De familie Heytens uit Tielt geniet dagelijks met volle teugen van een relaxerende sessie in hun prachtige Klafs sauna.

  Fam. Heytens

  Ontdek meer
 • Bij de familie Habex uit Diepenbeek zijn vooral de kleinkinderen hevige fan van de HotSpring.

  Fam. Habex

  Ontdek meer
 • Heel goede service zowel bij aankoop als bij plaatsing.

  Joseph Dhaene

  Ontdek meer
 • Zeer correcte service.

  Luc Seegers

  Ontdek meer
 • Giovanni heeft in zijn tuin een prachtig ingebouwde zwemspa van Riptide waar hij dagelijks met volle teugen van geniet.

  Giovanni T.

  Ontdek meer
 • Er gaan heel veel jongeren in, scholen, groepen,… Die krijgen dat niet stuk en hij blijft gewoon zijn werk doen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Na het vergelijken van meerdere modellen en merken, is HotSpring er als meest kwaliteitsvolle jacuzzi uitgekomen.

  Bert Casters & Elke Ja ...

  Ontdek meer
 • Super. Mooi product. Zowel de sauna als de jacuzzi. Zeer professionele begeleiding.

  torfs j.

  Ontdek meer
 • Voor ons is dat echt quality time voor de familie omdat we eigenlijk heel vaak samen in de jacuzzi gaan. Goed weer of niet. Regen of geen regen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Gisteren voor de eerste keer gebruik gemaakt van de spa!!! We waren echt wel vergeten wat een zaaaalig gevoel dat geeft.

  Sabine en Philippe

  Ontdek meer
 • Alles werkt zoals verwacht, er zijn geen gebreken naar voor gekomen en het gebruiksgemak is hoog.

  Huys Rik

  Ontdek meer
 • Door de goede uitleg hebben wij redelijk rap besloten om een jacuzzi van HotSpring te kopen.

  De Vos Gilbert & Erna

  Ontdek meer
 • We gaan er dagelijks voor het slapen gaan even in. Dit geeft een zalig, rustgevend gevoel.

  Manu Mattelin en Isabe ...

  Ontdek meer
 • De HotSpring, die is heel goed geweest voor de rugklachten van mijn moeder, die een hernia heeft gehad.

  Nico Esposito

  Ontdek meer
 • Het ultieme moment van ontspanning is voor mij nog even de Moto Massage passeren. Dat is echt wel de max voor mij!

  Filip Tacq

  Ontdek meer
 • Tullen Dirk

  Ontdek meer
 • Perfecte begeleiding bij de aankoop, met een persoonlijke inbreng van de verkoopster heeft ons ervan overtuigd om met Gervi samen te werken.

  Ritserveldt Bart

  Ontdek meer
Bekijk alle referenties
Bekijk al het nieuws