01

The Wellness Series: optimaliseer je fysieke én mentale gezondheid

De afgelopen maanden waren bewogen… De onzekerheid en onduidelijkheid heeft veel teweeg gebracht bij de meesten onder ons.
Maar wat als we nu een andere beweging tot stand zouden brengen?
Één van veerkracht.
Één van mentale én fysieke gezondheid.
Één van positiviteit!

 

Gervi lanceert daarom The Wellness Series. Een reeks workshops om jouw welzijn te verhogen. Want daar gaat wellness om: actief bezig zijn met het verbeteren van je welzijn.

 

Elke maand laten we een expert op vlak van wellness aan het woord. 4 maanden = 4 experts die allemaal wellness vanuit een andere invalshoek bekijken.

 

Dus wat denk je ervan? Klaar om je welzijn tot een hoger niveau te tillen?

 

Bring. It. On.

Schrijf je snel in want het aantal plaatsen is beperkt. Vul je gegevens hieronder in en selecteer de workshop(s) waaraan je wenst deel te nemen:

Naam *
Voornaam *
Telefoon/GSM *
E-mail *
Workshop *

De nodige maatregelen zijn voorzien om de workshops zo veilig en corona-proof mogelijk te laten verlopen.

Een mondmasker is verplicht bij het binnenkomen en verplaatsen binnen het gebouw. Wanneer je je de dag zelf wat ziek voelt, blijf je best thuis en verwittig je ons op voorhand.

The Wellness Series Workshops

 

1. Wim Hof methode met Dirk Janssen (VOLZET)

Zondag 4 oktober, 10:00 - 16:00u

Gervi Maasmechelen

 

Tijdens deze workshop maak je kennis met de basisprincipes van de wetenschappelijk onderbouwde Wim Hof methode en kom je in contact met je oerkracht. Dit ervaart je door de combinatie van de WHM-ademhalingstechniek, de (graduele) blootstelling aan koude en inzet (mindset/focus). Onder begeleiding krijg je ook een onvergetelijke ervaring in een ijsbad (geen verplichting!).

Deze workshop is geschikt voor iedereen, maar vereist een gezond basisniveau. Uit voorzorg adviseren we niet deel te nemen wanneer je zwanger bent of last hebt van epilepsie. Mensen met een cardiovasculaire aandoening of andere ernstige gezondheidsproblemen dienen voorafgaand aan deelname eerst hun huisarts te raadplegen.

Programma:

  • Theorie van de 3 componenten van de Wim Hof methode
  • Ademhalingsoefeningen
  • Yoga-oefeningen / stretching
  • Lunch (voorzien door Gervi)
  • Focus- en mindsetoefeningen
  • Ijsbad
  • Evaluatiemoment

 

Maximum 15 deelnemers. Deze workshop is gratis voor Gervi klanten.

 

2. Stresspreventie met Kim Meylemans

Woensdag 14 oktober, 18:00 - 21:00u
Gervi Maasmechelen

 

Kim is Belgische skeletonster en heeft al deelgenomen aan prestigieuze competities zoals de Olympische Spelen. Tijdens deze workshop spreekt ze over:

 

  • Skeleton, haar sport
  • Inzichten over mentale gezondheid in het leven van topsporters
  • Manieren om stress in het dagelijkse leven beter aan te kunnen

 

Door middel van voorbeelden en oefeningen ga je samen met Kim ontdekken hoe je stressbestendig kan zijn in je dagdagelijkse leven.

 

Deze workshop is gratis.


 

3. Kracht van het denken met Monique Dassen 

Zondag 22 november, 10:00 - 16:00u

 

Gedachten zijn krachtige dingen. Ze bepalen vaak, bewust en onbewust, of iets gaat lukken. Begin je bijvoorbeeld met gezonder eten, maar denk je van te voren al dat je het niet gaat volhouden? Dan is de kans groter dat het niet lukt.

Het placebo-effect illustreert perfect wat de kracht van je gedachten is. Als je overtuigd bent dat een pil werkt, dan heeft deze ook daadwerkelijk effect, zelfs als er niks in zit. Je kan je er daadwerkelijk beter door voelen.

Het gaat dan dus niet om wat er in de pil zit, maar om welke overtuigingen je hebt bij die pil. Je hersenen zijn het medicijn.

Omgekeerd werkt het ook zo, dat wordt wel het ‘nocebo-effect’ genoemd. Geloof je niet in een medicijn, dan is de kans ook kleiner dat deze aanslaat. Je geest is zo sterk, dat het de werking kan verminderen. Best heftig!

Het is nog onduidelijk hoe dit precies werkt en in hoeverre een placebo daadwerkelijk ziektes kan genezen, maar dat je gedachten effect op je lichaam hebben staat vast.

Ben je klaar om next level te gaan in je leven? Om gelukkiger te zijn, meer vertrouwen te hebben en meer vrijheid te voelen?

Dan is het van essentieel belang dat je leert hoe krachtig jouw gedachten zijn. Hier begint namelijk je hele uitkomst. Alles wat je in je leven creëert begint met je gedachten.

Deze workshop helpt jou al een eerste stap op weg naar je persoonlijke groei en andere uitkomsten in je leven.

 

4. Mentale weerbaarheid met Kenneth Vandriessche (onder voorbehoud)

Zondag 13 december, 10:00 - 14:00u

 

Deze workshop zal gaan over mentale weerbaarheid, de druk en stress als atleet zijnde gekoppeld aan de werkvloer. Kenneth zal deze workshop combineren met een work-out. Klaar om de handen uit de mouwen te steken? Dan is deze workshop op jouw lijf geschreven.

Referenties

Bekijk alle referenties
Bekijk alle laatste nieuwtjes Ontdek al onze evenementen

Onze merken