NL
Ontdek ons aanbod Ontdek onze webshop

Terrasverwarmers

Niets heerlijkers dan gezellig kunnen blijven keuvelen op zomeravonden. Met een terrasverwarmer zorgt u ervoor dat het comfortabel warm blijft op uw terras, ook lang nadat de zon is verdwenen. Maar dat is niet het enige voordeel van buitenverwarming. Dankzij terrasverwarming kan u uw tuinseizoen verlengen: u kan al in het begin van de lente en tot laat in de herfst uw eigen stukje natuur in volle glorie aanschouwen. Door op uw terras verwarming te plaatsen, heeft u dus dubbel en dwars genot van uw terras en tuin. Meer nog, met een goede terrasbrander kan u zelfs nog in de winter van uw terras genieten… misschien zelfs een sfeervolle winterbarbecue organiseren! Gewoon een kwestie van u warm aankleden en de terras brander doet de rest.

 

Wanneer u op zoek bent naar een terras verwarmer, zal u merken dat er een grote verscheidenheid terras verwarmers bestaat. In dit artikel geven we u enkele richtlijnen om u de keuze voor een verwarming op uw terras gemakkelijker te maken.

Terrasverwarmer kopen? Waar moet u op letten?  

U zoekt een terrasverwarmer te koop om uw outdoor living beleving nog beter te maken? Bij Gervi kan u terrasverwarmers kopen van de gerenommeerde merken Boretti en Fuego. Wilt u heaters kopen voor professioneel gebruik? Neemt u dan gerust contact op met Gervi. Wij bieden ook terrasverwarmers te koop aan voor professionals zoals hotels, B&B’s, wellnesscentra enz. 

 

Het aanbod te koop terrasverwarming is zeer uitgebreid. Gaat u een heater kopen, dan is het aangewezen om even na te denken over welke soort terrasverwarmer bij u past.

terrasverwarmers op gas kopen
Terrasverwarmers van Boretti
Kiest u bijvoorbeeld voor staande of hangende terrasverwarming te koop? Welke oppervlakte moet de terras verwarmer te koop kunnen verwarmen? En hoe zit het met het verbruik? Gaat u terrasverwarming kopen, dan is een belangrijk onderscheid alvast: elektrisch of gas.

Terrasverwarmer op gas

Een belangrijk onderscheid in het aanbod te koop terrasverwarmer is de brandstof. Er zijn terrasverwarmers op gas en elektrische terrasverwarmers.

 

Het grootste voordeel van terrasverwarming gas is dat u helemaal flexibel bent. U bent niet gebonden aan de aanwezigheid van een stopcontact en hoeft geen rekening te houden met snoeren. 

Een terrasverwarmer gas is over het algemeen wel iets duurder in gebruik dan een elektrische terrasverwarmer. Maar daar tegenover staat dat een gas heater op de hoogste stand weer meer warmte geeft dan de elektrische terrasverwarming. Een andere eigenschap van terras verwarming gas is dat er weinig licht wordt uitgestraald. Het branderbed gloeit oranje-rood op, maar dat is niets in vergelijking met het licht dat de meeste elektrische terrasverwarmers uitstralen. 
Terrasverwarmer gas Boretti
Een terrasverwarmer op gas van Boretti
Terrasverwarmers gas zijn vooral in de staande variant verkrijgbaar, al kan u tegenwoordig ook terrasverwarming op gas ophangen. Uiteraard is het dan wel essentieel dat u de veiligheidsrichtlijnen goed opvolgt. Zo is vaak een beschermplaat nodig als u een gas terrasverwarmer dichtbij een plafond of zonnescherm wilt plaatsen. Voldoende afstand tussen de gasverwarming terras en mensen en objecten is sowieso een belangrijke vereiste. Niets of niemand mag de gas heater (onbedoeld) kunnen aanraken en er moet boven, naast en onder de terrasverwarmer voldoende ruimte zijn voor ventilatie en afkoeling. Gebruik een tuin verwarming op gas ook nooit in een afgesloten ruimte… ook niet voor ‘even’! De gassen die vrijkomen bij de verbranding kunnen in een afgesloten ruimte tot zuurstoftekort of vergiftiging leiden.

Soorten terrasverwarmers gas

Er zijn veel verschillende types gas heaters. Een gas heater outdoor kan functioneren op aardgas, butaan of propaan. Kijk altijd goed na op welk soort gas uw terras heater gas werkt en ga vooral niet switchen! Gebruikt u een verkeerd type gas, dan zal het toestel niet goed verbranden wat roetvorming maar ook steekvlammen kan veroorzaken.

 

Heeft u thuis een aansluiting op het aardgasnet, dan kan u uw gas terrasverwarming hier eenvoudig op aansluiten. Let wel op het type aardgas dat bij u geleverd wordt: hoogcalorisch G20 of laagcalorisch G25 aardgas. Kijk goed na wat er op het typeplaatje van de outdoor gas heater vermeld staat. Bij een te lage gasdruk, zullen de gas outdoor heaters niet of nauwelijks branden en daardoor te weinig warmte afgeven. Wanneer de druk te hoog is, kan het zeer gevaarlijk worden. Er kan dan namelijk brand uitbreken. 

soorten terrasverwarmer gas kopen
Design terrasverwarmer van Fuego

Gas terrasverwarmers op aardgas zijn goedkoper in gebruik dan die op propaangas en u hoeft niet met gasflessen te sjouwen. Outdoor gas heaters op butaan of propaan kan u daarentegen écht helemaal vrij verplaatsen: van uw terras tot in uw tuin. U moet uiteraard wel goed in de gaten houden hoeveel gas er nog in de fles zit, wilt u niet ineens in de kou zitten. Voor gebruik op terras en tuin, is propaan populairder, want dit blijft tot -42°C bruikbaar en u kan uw gasfles(sen) dus zonder problemen buiten opslaan. Wanneer u ze niet gebruikt, dan draait u de gaskraan natuurlijk altijd meteen dicht en beschermt u de terrasverwarmer met een hoes. 

Gebruikt u gasflessen, dan is de gasdrukregelaar erg belangrijk. Die zorgt er immers voor dat de gasdruk in de gasfles constant blijft en geschikt is voor gebruik. Tevens is het aangewezen om minimaal jaarlijks de rubberen gasslang te controleren op eventuele beschadiging of uitdroging. Bent u bang dat de buiten verwarming gas omvalt en de gasfles met zich meetrekt? Geen nood. De meeste staande gasheaters terras zijn voorzien van een omvalbeveiliging, die ervoor zorgt dat de gasaansluiting afgesloten wordt wanneer de outdoor heater gas omvalt. 

Terrasverwarming op gas te koop

Wanneer u de veiligheidsvoorschriften goed opvolgt, kan het kopen van een terrasverwarmer op gas zeker een goed idee zijn! Zoekt u een hoogwaardige terrasverwarming gas te koop? Bij Gervi kan u terecht! Kom eens langs in één van onze showrooms en laat u deskundig adviseren door onze wellness experts. 
Terrasverwarming op gas te koop
BBQ en terrasverwarmer van Boretti

Als officieel verdeler van de gerenommeerde merken Boretti en Fuego bieden we u een state of the art terrasverwarmer gas te koop. De terrasverwarmers op gas van Boretti zijn enorm efficiënt en warmen uw terras snel op. Wilt u een Boretti gas heater kopen, dan heeft u de optie om de gas terrasverwarmer in een RAL-kleur van uw keuze te laten uitvoeren, zodat de terrasverwarmer naadloos aansluit bij de rest van uw terrasindeling, zoals uw tuinmeubelen, (Boretti) barbecue of buitenkeuken enz. 

Als het oog ook wat wil, dan hebben we nog de Fuego terrasverwarmer op gas te koop. Deze design terrasverwarmer creëert niet alleen een comfortabele warmte, maar verspreidt ook nog eens een sfeervol licht en is tevens een echte eyecatcher als hij aanstaat. Ook heel wat bedrijven willen de Fuego gas heaters kopen, bijvoorbeeld als eyecatcher bij het onthaal. 

Elektrische terrasverwarmer

Elektrische buitenverwarming is efficiënt en veilig. Er vindt immers geen ontbranding plaats, zoals dat bij een gasheater wel het geval is. Let er wel op dat de behuizing warm kan worden wanneer de elektrische terrasverwarming langdurig aanstaat. Hou brandbare artikelen uit de buurt en zorg ervoor dat niemand zich per ongeluk aan de heaterbehuizing kan verbranden. Elektrische heaters kunnen op verschillende manieren gebruikt worden: bevestigd aan de muur of het plafond, op een steun of op tafel, of zelfs onder een parasol. Er bestaan ook zogeheten ‘heatstrips’, warmte-afgevende platen die u aan een muur of plafond kan bevestigen. Terrasverwarming elektrisch is er ook in staande versie. 
De electrische terrasverwarming is meestal een compact toestel, dat indien gewenst, vaak ook nog ingebouwd en aan het oog onttrokken kan worden. Er is wel een maximum aan het bereik van de warmte: terrasverwarmers elektrisch plaatst u bij voorkeur niet hoger dan 2,6 – 2,7 meter, want dan neemt de voelbare warmte snel af. Wilt u uw terrasverwarming bijvoorbeeld boven hoge kozijnen plaatsen, dan kiest u beter voor een terrasverwarmer op gas. 
elektrische terrasverwarmer
Elektrische terrasverwarming geeft direct warmte

Een terrasverwarmer elektrisch geeft direct warmte: na het aanschakelen is 90% van de warmte al binnen 1 seconde beschikbaar. Dankzij de reflectoren kan u de warmte ook zeer doelgericht in de gewenste richting verdelen. Een elektrische heater is bovendien vaak dimbaar. Nog een voordeel is dat een electrische terrasverwarmer meestal zeer eenvoudig te installeren is: (eventueel) monteren, stekker in het stopcontact en genieten maar.

Kijk wel goed na of uw meterkast deze extra energieverbruiker kan hebben. Normaliter kan u buiten verwarming elektrisch tot 2000 Watt zonder problemen aansluiten op het stroomnet. Wilt u meerdere heaters installeren, dan kan het een ander verhaal worden. In een ‘standaard huissituatie’ kan u tot maximaal 3600 Watt aan vermogen verbruiken per groep. Overschrijdt u met uw terras heaters deze grens, dan zal u de stroom over 2 of meerdere groepen moeten verdelen; misschien moet u zelfs uw meterkast uitbreiden. Een piek spanning beveiliger kan ook nog handig zijn: hiermee voorkomt u dat uw elektrische terrasverwarmer bij het aanschakelen te veel ‘piek’ stroom vraagt waardoor de stoppen in de meterkast springen.

Elektrische terrasverwarmer kopen: waar moet u op letten?

Wilt u een elektrische heater kopen dan zal u merken dat u een uitgebreide keuze hebt. Welk type elektrische heater te koop bij u past, is afhankelijk van de ruimte die u wenst te verwarmen: groot of klein, beschut of open? Een belangrijk aandachtspunt van uw elektrische terrasverwarming te koop is immers het vermogen. 

Elektrische terrasverwarming kopen
Boretti outdoor terrasverwarmer

Daarnaast zijn er nog deze overwegingen die u zich kan maken wanneer u een elektrische terrasverwarmer te koop zoekt. Wilt u uw elektrische terrasverwarmer hoog of laag te bevestigen, zodat hij uit de weg hangt, of wilt u hem juist graag als gezellig focus point op uw terras kunnen plaatsen? Vindt u het vervelend dat een elektrische terrasverwarming licht uitstoot, bijvoorbeeld omdat dit het effect van uw buitenspotjes of sfeerverlichting teniet doet? Dan is een infrarood elektrische heater te koop voor u wellicht een goed idee; infrarood heaters geven immers geen licht af. 

Design terrasverwarmer kopen bij Gervi

Wanneer u veel aandacht besteedt aan uw buitenruimte, wilt u natuurlijk liefst een luxe terrasverwarmer die niet alleen functioneel is maar er ook nog eens aantrekkelijk uitziet. Vindt u bij uw keuze voor een terrasverwarmer design belangrijk? Dan bent u bij Gervi aan het juiste adres.

 

Wij hebben de design terrasverwarmers op gas van Fuego en Boretti in ons aanbod. U kan de luxe terrasverwarmers van Boretti in verschillende RAL-kleuren verkrijgen, zodat u uw terrasverwarming perfect kan laten aansluiten bij de rest van uw terrasinrichting. Heeft u bijvoorbeeld al een Boretti buitenkeuken, dan kan u er bijvoorbeeld voor kiezen om de luxe terrasverwarming in dezelfde kleur te nemen. 

Bij Fuego krijgt u terrasverwarming design met hoofdletter D. De design terrasverwarming van Fuego creëert niet alleen een sfeervol licht en warme gezelligheid voor de omstaanders, maar is ook een absolute lust voor het oog als hij aanstaat. De vlam in de gasbuis is immers zichtbaar. Dat levert overigens hoegenaamd geen gevaar op, want hij is windbestendig en uitgerust met een vlambeveiliging. De Fuego terras heater op propaangas staat op wieltjes, waardoor u hem makkelijk kan verplaatsen naar iedere locatie die u voor ogen heeft. Dankzij de metalen constructie en roestvaste behuizing, mag u deze patio heater gerust buiten laten staan. Benieuwd? U kan deze eyecatcher komen bezichtigen in onze showroom te Maasmechelen!

Design terrasverwarmers kopen
Design terrasverwarmers van Boretti

Een heater kopen: welk vermogen heeft u nodig?

Wanneer u zich een terrasheater wilt aanschaffen, is een belangrijk aandachtspunt het vermogen dat u nodig heeft. Bij alle patio heaters wordt aangegeven hoeveel vierkante meter ze onder ideale omstandigheden maximaal kunnen verwarmen. ‘Ideaal’, want het maximale bereik van een terras heater wordt namelijk ook nog eens beïnvloed door de weersomstandigheden en de beschutting van uw terras of tuin. Als u het verwarmingsbereik van een heater terras wilt vergroten, dan is het meestal aangewezen om meerdere terras heaters te gebruiken.

 

Vermogen zegt echter ook niet alles. Een terrasheater gas heeft bijvoorbeeld vaak een hoger vermogen, maar toch kan een elektrische infrarood heater efficiënter zijn in het verspreiden van de warmte. 

heater kopen bij gervi
Boretti BBQ en terrasverwarmer

Wilt u graag weten welk type heater, elektrisch, infrarood of gas, het meest geschikt is voor uw situatie of welk vermogen u nodig hebt om de temperatuur op uw terras snel tot een aangenaam niveau te brengen? Neemt u dan gerust contact op met de wellness experts van Gervi. Wij helpen u graag bij het uitzoeken van de geschikte terrasverwarmer en adviseren u deskundig over montagemogelijkheden en veiligheidsvoorschriften. Zo kan u optimaal en veilig genieten van een weldadige warmte op uw patio of terras!

Uw vraag
Bel ons
Bekijk alle showrooms

17

maart
TOT

25

maart

Ideaal Wonen met Gervi

17

maart
TOT

25

maart

Ideaal Wonen met Gervi

terrasverwarmer terrasverwarmers Boretti terrasverwarming design terrasverwarmer

10

maart
TOT

18

maart

Gervi op Inside Out Gent

10

maart
TOT

18

maart

Gervi op Inside Out Gent

terrasverwarmer terrasverwarmers Boretti terrasverwarming design terrasverwarmer

17

maart
TOT

18

maart

Lente opendeurdag bij Gervi

17

maart
TOT

18

maart

Lente opendeurdag bij Gervi

terrasverwarmer terrasverwarmers Boretti terrasverwarming design terrasverwarmer

23

februari
TOT

04

maart

Uitzonderlijke Batibouw-condities bij Gervi!

23

februari
TOT

04

maart

Uitzonderlijke Batibouw-condities bij Gervi!

terrasverwarmer terrasverwarmers Boretti terrasverwarming design terrasverwarmer

interessante tips

 • Wilt u een spa om van een weldoende hydromassage te genieten? Dan is niet het aantal jets het belangrijkste criterium, maar de jetvariëteit van de jacuzzi. In een HotSpring is elke zitplaats een andere massagestoel.Lees meer

 • Met het Sanarium van KLAFS kunt u van 5 badvormen genieten in één sauna cabine. Door een uitbreiding aan de oven kan niet alleen de temperatuur variëren, maar ook de luchtvochtigheid in de cabine. Zo kan u genieten van een soft-stoombad in uw ...Lees meer

 • De ene infraroodcabine is de andere niet. Bevraag u dus goed naar de specifieke infraroodwarmte van de cabine (A-, B- of C-straling of een combinatie ervan) en de materialen van de stralingselementen.Lees meer

 • Altijd zuiver en helder spawater, met een minimum aan onderhoud, kan dat? Absoluut! Een ozonator helpt u al een heel stuk op weg. De ozonator produceert ozonbelletjes in het spawater die vuilpartikels en onzuiverheden neutraliseren.Lees meer

 • Als wellness-specialist verkopen wij een goed gevoel. Wij proberen de mensen aan te zetten om op een andere manier te leven, om af en toe eens uit die stresswereld te stappen en tijd voor zichzelf vrij te maken.Lees meer

 • De familie Heytens uit Tielt geniet dagelijks met volle teugen van een relaxerende sessie in hun prachtige Klafs sauna.

  Fam. Heytens

  Ontdek meer
 • Bij de familie Habex uit Diepenbeek zijn vooral de kleinkinderen hevige fan van de HotSpring.

  Fam. Habex

  Ontdek meer
 • Heel goede service zowel bij aankoop als bij plaatsing.

  Joseph Dhaene

  Ontdek meer
 • Zeer correcte service.

  Luc Seegers

  Ontdek meer
 • Giovanni heeft in zijn tuin een prachtig ingebouwde zwemspa van Riptide waar hij dagelijks met volle teugen van geniet.

  Giovanni T.

  Ontdek meer
 • Er gaan heel veel jongeren in, scholen, groepen,… Die krijgen dat niet stuk en hij blijft gewoon zijn werk doen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Na het vergelijken van meerdere modellen en merken, is HotSpring er als meest kwaliteitsvolle jacuzzi uitgekomen.

  Bert Casters & Elke Ja ...

  Ontdek meer
 • Super. Mooi product. Zowel de sauna als de jacuzzi. Zeer professionele begeleiding.

  torfs j.

  Ontdek meer
 • Voor ons is dat echt quality time voor de familie omdat we eigenlijk heel vaak samen in de jacuzzi gaan. Goed weer of niet. Regen of geen regen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Gisteren voor de eerste keer gebruik gemaakt van de spa!!! We waren echt wel vergeten wat een zaaaalig gevoel dat geeft.

  Sabine en Philippe

  Ontdek meer
 • Alles werkt zoals verwacht, er zijn geen gebreken naar voor gekomen en het gebruiksgemak is hoog.

  Huys Rik

  Ontdek meer
 • Door de goede uitleg hebben wij redelijk rap besloten om een jacuzzi van HotSpring te kopen.

  De Vos Gilbert & Erna

  Ontdek meer
 • We gaan er dagelijks voor het slapen gaan even in. Dit geeft een zalig, rustgevend gevoel.

  Manu Mattelin en Isabe ...

  Ontdek meer
 • De HotSpring, die is heel goed geweest voor de rugklachten van mijn moeder, die een hernia heeft gehad.

  Nico Esposito

  Ontdek meer
 • Het ultieme moment van ontspanning is voor mij nog even de Moto Massage passeren. Dat is echt wel de max voor mij!

  Filip Tacq

  Ontdek meer
 • Tullen Dirk

  Ontdek meer
 • Perfecte begeleiding bij de aankoop, met een persoonlijke inbreng van de verkoopster heeft ons ervan overtuigd om met Gervi samen te werken.

  Ritserveldt Bart

  Ontdek meer
Bekijk alle referenties
Bekijk al het nieuws