Hoe kiest u een swimspa?

Met 20 verschillende modellen in ons zwemspa aanbod, vindt u bij Gervi ongetwijfeld een swimspa die aan al uw vereisten tegemoet komt. Maar, als leek op het gebied van zwemspa’s weet u wellicht niet waar u moet beginnen. Deze checklist maakt u wegwijs in ons aanbod zwemspa’s.

 

Ontdek al onze zwemspa's

Eén volume zwemspa, twee volume zwemspa of training pool?

De 20 zwemspa modellen in het aanbod van Gervi kan u onderverdelen in 3 categorieën:

  1. de één volume zwemspa’s
  2. de 2 volume zwemspa’s
  3. en de training pools
Een één volume zwemspa heeft één watervolume waarin zich zowel een jacuzzi- als zwemgedeelte bevindt. Een twee volume zwemspa heeft 2 watervolumes. Het jacuzzi- en het zwemgedeelte zijn gescheiden door een tussenwand in de kuip. Op deze manier kan u de temperatuur in het jacuzzigedeelte hoger instellen dan in het zwemgedeelte. Een trainingspool is de derde optie. Een trainingspool heeft enkel een zwemgedeelte. U heeft de keuze tussen een trainingspool met tegenstroomjets of één waarin u tegen de elastische trekkracht van een zwemstang zwemt.
 

Hoe uitdagend moet uw zwemervaring zijn?

Een andere indicator is de manier waarop u de zwemspa wilt gebruiken. Bent u rustige zwemmer (enkel schoolslag) of wilt u voor een triatlon trainen? Of bevindt u zich daar ergens tussen in? Voor elk type zwemmer is er een zwemspa. U kiest voor een zwemspa met 2, 4 of 6 tegenstroom jets naargelang u een recreatieve of competitieve zwemmer bent. De tegenstroomjets zijn altijd instelbaar en richtbaar. Zo kiest u op een vermoeiende dag voor een rustige zwemtraining (zachte tegenstroom). Op een andere dag gaat u voluit (krachtige tegenstroom). U kan op deze manier ook intervaltraining toepassen: 5 minuten krachtig crawl zwemmen tegen een intense tegenstroom, 10 minuten rustig schoolslag tegen een zachte tegenstroom, enz.

Opties voor uw zwemspa

Bent u helemaal overtuigd van één welbepaald zwemspa model? Dan kan u er nog enkele opties aan toevoegen naar wens. Bijvoorbeeld hoekverlichting, geïntegreerd in de buitenbekleding van de zwemspa. Dit zorgt er voor dat uw zwemspa, ook van de buitenkant, een echte blikvanger wordt op uw terras of in uw tuin. Of een ingebouwd muzieksysteem. Dat laat u genieten van uw favoriete muziek terwijl u helemaal opgaat in uw workout in de zwemspa. 

Referenties

Bekijk alle referenties
Bekijk alle laatste nieuwtjes Ontdek al onze evenementen

Onze merken