Stoombad kopen: tips

U wilt een stoombad kopen? Dan zijn er wellicht enkele vragen die u zich stelt. In de serie tips die volgt, biedt Gervi u een antwoord op de meest gestelde vragen over stoomcabine.

 

Al onze stoombaden

Thuis een stoombad bouwen? Niet zo eenvoudig als u denkt!

Bij het bouwen van een stoomcabine of Turks stoombad, komt er heel wat kijken. Meer dan u in eerste instantie zou denken. Gezien u met 100% relatieve luchtvochtigheid gaat werken in de stoomcabine, is een waterdichte isolatie noodzakelijk. Is uw stoombad niet perfect geïsoleerd, dan kan de waterdamp in de muren van uw huis trekken, met gevaarlijke schimmels tot gevolg.


U laat u dus best adviseren en ondersteunen door een wellnesszaak met ervaring in het bouwen van stoomcabines. Gervi bouwt al meer dan 30 jaar turkse stoombaden, zowel privaat als professioneel. Onze technische dienst heeft ervaring met het plaatsen van een stoomcabine en staat u bij doorheen het volledige bouwtraject.

Stoomgenerator kopen: kies voor kwaliteit

Een stoomgenerator is, zoals de kachel voor de sauna, het hart van een stoomcabine. De kwaliteit van uw stoombadbeleving hangt af van de prestaties van de stoomgenerator. Een stoomgenerator van KLAFS zorgt dat de warmte cabine zich binnen enkele tellen vult met een dichte, zalig warme stoom. U wilt een stoomgenerator kopen? Bekijk het aanbod van KLAFS stoombaden. Wij hebben zowel stoomgeneratoren voor kleine, compacte private stoombaden als voor grotere, professionele stoombaden.

Stoomcabines prijzen: waarin zit het verschil?

Als u rondkijkt, zult u verschillende prijzen van stoomcabines tegenkomen. Waarin zit het verschil? Naast de grootte van de stoomcabine, zijn er enkele factoren die het prijskaartje van een stoombad thuis bepalen.


Stoomgenerator

Wilt u geen hand voor ogen meer zien in uw stoombad? Hoe meer stoom en hoe dichter de stoom in uw stoombad, hoe efficiënter uw stoomgenerator moet werken. Als u kiest voor de kwalitatieve stoomgeneratoren van KLAFS, mag u zeker zijn dat u in een “echt stoombad” binnenstapt.


Stoombad isolatie

Om een stoomcabine 100% waterdicht te maken, is er een initiële investering in voorbereidend werk, tijd en middelen vereist. Maar, u loopt dan ook 0% risico op waterschade in uw huis. U kunt met een gerust hart van uw stoomcabine genieten.

Materiaalkeuze

Kiest u voor een acryl standaard stoombad, dan zal de prijs lager liggen dan bij een stoomcabine op maat, gemaakt uit steen of mozaïek.


Stoombad onderdelen

Gervi beschikt over alle stoombad onderdelen van KLAFS. Zoekt u bepaalde stoombad onderdelen? Neem contact op met onze technische dienst (+32 89 76 05 36) of stel uw vraag online.


Sauna stoombad combi

Met het Sanarium van KLAFS is het mogelijk een semi-stoombad te creëren in uw saunacabine. Lees meer over sauna en stoombad in één.


Infraroodcabine stoombad combi

Met behulp van een zoutverdamper kunt u een semi-stoombad creëren in uw infraroodcabine. Lees meer over onze infraroodcabines.

Stoomcabine op maat: perfect mogelijk bij Gervi & KLAFS

Gezien Gervi uw stoomcabine bouwt vanaf nul, tekenen onze wellness experts u een persoonlijk plan op maat. U heeft dus volledige vrijheid in het ontwerp van een stoomcabine* (*Uitgezonderd de standaard acryl stoombaden van KLAFS).

Referenties

Bekijk alle referenties
Bekijk alle laatste nieuwtjes Ontdek al onze evenementen

Onze merken