Stoombad

Het weldadige effect van stoombaden op lichaam en geest, was al in de Oudheid bekend. Denk maar aan het ‘sudatorium’ (zweetruimte) bij de Romeinen of het ‘laconium’ bij de Spartanen. In het Turks Ottomaanse rijk maakte een stoom bad vast onderdeel uit van de hammam. Vandaar dat wij een stoombad nu ook wel ‘Turks stoombad’ of ‘hammam’ noemen.

 

Al onze stoombaden

Thermen en hammams hadden altijd ook een belangrijke sociale functie: ze waren echte ontmoetingsplaatsen. Ook nu nog zijn de Turkse stoombaden in een sauna- en wellnessresort uitermate populair, al vinden we het vandaag de dag eigenlijk nog fijner om in alle privacy van een stoombad te kunnen genieten. Welnu, dat kan! U kan in het comfort van uw eigen huis uw eigen prive stoombad laten installeren! 

Geniet van een stoombad ervaring in een stoomcabine

Geniet van alle voordelen van een Turks stoombad in uw eigen woning. In een stoomcabine loopt de temperatuur op tot zo’n 40° à 60°C met een hoge luchtvochtigheid van ongeveer 98%. Van zodra u hierin zo’n 10 tot 20 minuutjes verblijft, gaat u zweten en gaan uw poriën open staan, zodat alle vuil door het zweten naar buiten gedreven wordt. Uw huid reinigt als het ware zichzelf en wordt zacht en soepel. Door de warmte worden ook uw stofwisseling en doorbloeding gestimuleerd. De aanwezige stoom in de stoom cabine is bijzonder goed voor uw luchtwegen en kan verzachtend werken bij een verkoudheid of sinusitis. U kan voor een complete wellness ervaring ook bijvoorbeeld eucalyptusolie aan de stoom toevoegen; héérlijk! 

In vergelijking met een sauna, is de temperatuur in de Turkse stoomcabine lager en is de lucht niet droog maar vochtig. Dit maakt dat u in stoomcabines langer zal kunnen blijven zitten, dan in een sauna. Nóg langer genieten van het gevoel van optimale rust en ontspanning van uw lichaam en geest.

 

Wilt u een stoomcabine kopen, dan heeft u een uitgebreide keuze. Naast de traditionele stoom cabines kan u bijvoorbeeld ook nog kiezen voor een combinatie stoomcabine met bad of een stoomdouche. Ideaal wanneer u in uw woning of badkamer geen extra ruimte heeft voor het installeren van een aparte stoomcabine.

Stoombad kopen? Bij Gervi natuurlijk!

Om privé te kunnen genieten van de weldaad van een Turks stoombad kopen steeds meer mensen een stoomcabine. Stoomcabines zijn zo ontworpen dat ze perfect passen in een modern interieur.

 

Als u een stoombad te koop zoekt en prijzen vergelijkt op internet, ziet u direct dat de stoombad prijs erg varieert. Belangrijk aspect bij uw keuze is de stoomgenerator; die zorgt namelijk voor de hoeveelheid en dichtheid van de stoom. Voor een optimale wellness ervaring, ziet u geen hand meer voor uw ogen. Maar daarvoor is een hoogwaardige en goed werkende stoomgenerator nodig. Bij Gervi kiezen we voor de stoomcabines van KLAFS, bekend om hun uitstekende stoomgeneratoren, die de cabine in een mum van tijd vullen met een dicht pak warme stoom.
De stoombad prijs is ook afhankelijk van de afwerking van de cabine. Er zijn standaardcabines in acryl, maar u kan bij Gervi ook een stoomcabine op maat laten bouwen en afwerken met steen of mozaïek. In de personalisatie van uw cabine kan u overigens ver gaan: aromatherapie, fonkelende sterrenhemel, verwarmde vloeren en ligbankjes… voor uw persoonlijke welzijn is geen wens ons teveel! Topmodel in ons aanbod is het ‘stoombad by Matteo Thun’, een strak vormgegeven cabine gemaakt van wit marmer en glas, die een perfecte combinatie is van een sauna en een stoombad. Heeft u thuis al een sauna? KLAFS biedt u met haar Sanarium overigens ook de mogelijkheid om in uw sauna een semi-stoombad te creëren.
Er komt wel wat kijken bij de installatie van een stoombad of stoomcabine. Omdat u met 100% relatieve luchtvochtigheid werkt in de cabine, is een waterdichte isolatie essentieel. Anders kan de waterdamp in de muren van uw huis trekken, met alle gevolgen en gezondheidsrisico’s (schimmels) van dien! Gervi bouwt al meer dan 30 jaar Turkse stoombaden, zowel voor particulier als professioneel gebruik. Kortom: als u een Turks stoombad te koop zoekt, ga dan direct naar de specialist, Gervi! Kom ons aanbod bekijken in één van onze showrooms en laat u door onze wellness experts professioneel adviseren.

Referenties

Bekijk alle referenties
Bekijk alle laatste nieuwtjes Ontdek al onze evenementen

Onze merken

stoombad stoombaden Klafs Turks stoombad sauna