NL
Ontdek ons aanbod Ontdek onze webshop

Stoombad

Het weldadige effect van stoombaden op lichaam en geest, was al in de Oudheid bekend. Denk maar aan het ‘sudatorium’ (zweetruimte) bij de Romeinen of het ‘laconium’ bij de Spartanen. In het Turks Ottomaanse rijk maakte een stoom bad vast onderdeel uit van de hammam. Vandaar dat wij een stoombad nu ook wel ‘Turks stoombad’ of ‘hammam’ noemen. 

Thermen en hammams hadden altijd ook een belangrijke sociale functie: ze waren echte ontmoetingsplaatsen. Ook nu nog zijn de Turkse stoombaden in een sauna- en wellnessresort uitermate populair, al vinden we het vandaag de dag eigenlijk nog fijner om in alle privacy van een stoombad te kunnen genieten. Welnu, dat kan! U kan in het comfort van uw eigen huis uw eigen prive stoombad laten installeren! 

weldadige effecten van stoombad
Uw eigen privé stoombad

Geniet van een stoombad ervaring in een stoomcabine

Geniet van alle voordelen van een Turks stoombad in uw eigen woning. In een stoomcabine loopt de temperatuur op tot zo’n 40° à 60°C met een hoge luchtvochtigheid van ongeveer 98%. Van zodra u hierin zo’n 10 tot 20 minuutjes verblijft, gaat u zweten en gaan uw poriën open staan, zodat alle vuil door het zweten naar buiten gedreven wordt. Uw huid reinigt als het ware zichzelf en wordt zacht en soepel. Door de warmte worden ook uw stofwisseling en doorbloeding gestimuleerd. De aanwezige stoom in de stoom cabine is bijzonder goed voor uw luchtwegen en kan verzachtend werken bij een verkoudheid of sinusitis. U kan voor een complete wellness ervaring ook bijvoorbeeld eucalyptusolie aan de stoom toevoegen; héérlijk! 


Temperatuur in Turkse stoomcabine lager dan sauna
Een Turks stoombad in uw eigen woning

In vergelijking met een sauna, is de temperatuur in de Turkse stoomcabine lager en is de lucht niet droog maar vochtig. Dit maakt dat u in stoomcabines langer zal kunnen blijven zitten, dan in een sauna. Nóg langer genieten van het gevoel van optimale rust en ontspanning van uw lichaam en geest.

 

Wilt u een stoomcabine kopen, dan heeft u een uitgebreide keuze. Naast de traditionele stoom cabines kan u bijvoorbeeld ook nog kiezen voor een combinatie stoomcabine met bad of een stoomdouche. Ideaal wanneer u in uw woning of badkamer geen extra ruimte heeft voor het installeren van een aparte stoomcabine.

Stoombad kopen? Bij Gervi natuurlijk!

Om privé te kunnen genieten van de weldaad van een Turks stoombad kopen steeds meer mensen een stoomcabine. Stoomcabines zijn zo ontworpen dat ze perfect passen in een modern interieur.

 

Als u een stoombad te koop zoekt en prijzen vergelijkt op internet, ziet u direct dat de stoombad prijs erg varieert. Belangrijk aspect bij uw keuze is de stoomgenerator; die zorgt namelijk voor de hoeveelheid en dichtheid van de stoom. Voor een optimale wellness ervaring, ziet u geen hand meer voor uw ogen. Maar daarvoor is een hoogwaardige en goed werkende stoomgenerator nodig. Bij Gervi kiezen we voor de stoomcabines van KLAFS, bekend om hun uitstekende stoomgeneratoren, die de cabine in een mum van tijd vullen met een dicht pak warme stoom.

De stoombad prijs is ook afhankelijk van de afwerking van de cabine. Er zijn standaardcabines in acryl, maar u kan bij Gervi ook een stoomcabine op maat laten bouwen en afwerken met steen of mozaïek. In de personalisatie van uw cabine kan u overigens ver gaan: aromatherapie, fonkelende sterrenhemel, verwarmde vloeren en ligbankjes… voor uw persoonlijke welzijn is geen wens ons teveel! Topmodel in ons aanbod is het ‘stoombad by Matteo Thun’, een strak vormgegeven cabine gemaakt van wit marmer en glas, die een perfecte combinatie is van een sauna en een stoombad. Heeft u thuis al een sauna? KLAFS biedt u met haar Sanarium overigens ook de mogelijkheid om in uw sauna een semi-stoombad te creëren.

stoomcabine van Klafs
Stoombad kopen doet u bij Gervi!

Er komt wel wat kijken bij de installatie van een stoombad of stoomcabine. Omdat u met 100% relatieve luchtvochtigheid werkt in de cabine, is een waterdichte isolatie essentieel. Anders kan de waterdamp in de muren van uw huis trekken, met alle gevolgen en gezondheidsrisico’s (schimmels) van dien! Gervi bouwt al meer dan 30 jaar Turkse stoombaden, zowel voor particulier als professioneel gebruik. Kortom: als u een Turks stoombad te koop zoekt, ga dan direct naar de specialist, Gervi! Kom ons aanbod bekijken in één van onze showrooms en laat u door onze wellness experts professioneel adviseren.

stoombad Klafs stoombaden Turks stoombad

Quadrano stoombad - acryl

stoombad Klafs stoombaden Turks stoombad

Hombre stoombad - steen of keramiek

stoombad Klafs stoombaden Turks stoombad

Glazen stoombad - D12

stoombad Klafs stoombaden Turks stoombad

Glazen stoombad - D6

stoombad Klafs stoombaden Turks stoombad

Matteo Thun stoombad

stoombad Klafs stoombaden Turks stoombad

Maatwerk stoombad

Ontdek meer

Uw vraag
Bel ons
Bekijk alle showrooms

19

augustus
TOT

20

augustus

Sluitingsdagen showroom

19

augustus
TOT

20

augustus

Sluitingsdagen showroom

stoombad stoombaden Klafs Turks stoombad sauna

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

stoombad stoombaden Klafs Turks stoombad sauna

interessante tips

 • Wilt u een spa om van een weldoende hydromassage te genieten? Dan is niet het aantal jets het belangrijkste criterium, maar de jetvariëteit van de jacuzzi. In een HotSpring is elke zitplaats een andere massagestoel.Lees meer

 • Met het Sanarium van KLAFS kunt u van 5 badvormen genieten in één sauna cabine. Door een uitbreiding aan de oven kan niet alleen de temperatuur variëren, maar ook de luchtvochtigheid in de cabine. Zo kan u genieten van een soft-stoombad in uw ...Lees meer

 • De ene infraroodcabine is de andere niet. Bevraag u dus goed naar de specifieke infraroodwarmte van de cabine (A-, B- of C-straling of een combinatie ervan) en de materialen van de stralingselementen.Lees meer

 • Altijd zuiver en helder spawater, met een minimum aan onderhoud, kan dat? Absoluut! Een ozonator helpt u al een heel stuk op weg. De ozonator produceert ozonbelletjes in het spawater die vuilpartikels en onzuiverheden neutraliseren.Lees meer

 • Als wellness-specialist verkopen wij een goed gevoel. Wij proberen de mensen aan te zetten om op een andere manier te leven, om af en toe eens uit die stresswereld te stappen en tijd voor zichzelf vrij te maken.Lees meer

 • Monnissen

  Ontdek meer
 • Slingers Eddy

  Ontdek meer
 • De familie Heytens uit Tielt geniet dagelijks met volle teugen van een relaxerende sessie in hun prachtige Klafs sauna.

  Fam. Heytens

  Ontdek meer
 • Bij de familie Habex uit Diepenbeek zijn vooral de kleinkinderen hevige fan van de HotSpring.

  Fam. Habex

  Ontdek meer
 • Heel goede service zowel bij aankoop als bij plaatsing.

  Joseph Dhaene

  Ontdek meer
 • Zeer correcte service.

  Luc Seegers

  Ontdek meer
 • Giovanni heeft in zijn tuin een prachtig ingebouwde zwemspa van Riptide waar hij dagelijks met volle teugen van geniet.

  Giovanni T.

  Ontdek meer
 • Er gaan heel veel jongeren in, scholen, groepen,… Die krijgen dat niet stuk en hij blijft gewoon zijn werk doen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Na het vergelijken van meerdere modellen en merken, is HotSpring er als meest kwaliteitsvolle jacuzzi uitgekomen.

  Bert Casters & Elke Ja ...

  Ontdek meer
 • Super. Mooi product. Zowel de sauna als de jacuzzi. Zeer professionele begeleiding.

  torfs j.

  Ontdek meer
 • Voor ons is dat echt quality time voor de familie omdat we eigenlijk heel vaak samen in de jacuzzi gaan. Goed weer of niet. Regen of geen regen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Gisteren voor de eerste keer gebruik gemaakt van de spa!!! We waren echt wel vergeten wat een zaaaalig gevoel dat geeft.

  Sabine en Philippe

  Ontdek meer
 • Alles werkt zoals verwacht, er zijn geen gebreken naar voor gekomen en het gebruiksgemak is hoog.

  Huys Rik

  Ontdek meer
 • Door de goede uitleg hebben wij redelijk rap besloten om een jacuzzi van HotSpring te kopen.

  De Vos Gilbert & Erna

  Ontdek meer
 • We gaan er dagelijks voor het slapen gaan even in. Dit geeft een zalig, rustgevend gevoel.

  Manu Mattelin en Isabe ...

  Ontdek meer
 • De HotSpring, die is heel goed geweest voor de rugklachten van mijn moeder, die een hernia heeft gehad.

  Nico Esposito

  Ontdek meer
 • Het ultieme moment van ontspanning is voor mij nog even de Moto Massage passeren. Dat is echt wel de max voor mij!

  Filip Tacq

  Ontdek meer
 • Tullen Dirk

  Ontdek meer
 • Perfecte begeleiding bij de aankoop, met een persoonlijke inbreng van de verkoopster heeft ons ervan overtuigd om met Gervi samen te werken.

  Ritserveldt Bart

  Ontdek meer
Bekijk alle referenties
Bekijk al het nieuws