NL
Ontdek ons aanbod Ontdek onze webshop

Saunaweetjes die enkel een expert kent

Als wellness specialist heeft Gervi meer dan 30 jaar ervaring in het uittekenen, bouwen en installeren van kwaliteitsvolle KLAFS sauna’s. Door al deze jaren ervaring heeft ons team een enorme expertise en vakkennis in het domein van sauna’s opgebouwd. Gervi deelt graag enkele insider sauna weetjes met u die enkel een echte expert kent…

Abachi saunabanken

Voor de binnenbekleding van uw saunacabine kan u kiezen uit verschillende houtsoorten en afwerkingen: Noorse den, Hemlock profiellatten, Hemlock fineerpanelen, enz. Maar, wist u dat de saunabanken altijd uit een andere, specifiek daarvoor bestemde houtsoort zijn gemaakt? Dit is het Abachi hout. Abachi hout leent zich extra goed voor het gebruik als sauna ligbank. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Noorse den, is het een houtsoort die nauwelijks opwarmt in hoge temperaturen. Zo kan u zich nooit verbranden als u zich neervlijt op de ligbank in uw sauna. Gebruik niet zomaar om het even welke houtsoort voor de fabricatie van saunabanken! 

Glazen sauna

Een sauna met enkel ligbanken, een oven, en voor de rest volledig opgetrokken uit glas… Het spreekt tot ieders verbeelding. Maar is deze droom van elke (binnenhuis)architect of particulier ook uitvoerbaar? Het antwoord is neen. Natuurlijk kunt u een sauna bouwen waarvan de wanden rond om rond uit glas bestaan, maar het saunaklimaat zal allesbehalve aangenaam aanvoelen. Om een aangenaam, authentiek saunaklimaat te creëren is de aanwezigheid van hout vereist. De houten wanden zorgen ervoor dat de warmte, opgewekt door de oven, zich vertaalt in een fijn aanvoelende omgevingstemperatuur in de saunacabine.

sauna glas
Casena, de sauna met een voorzijde uit glas!
Natuurlijk kunt u de volledige voorzijde van uw sauna uit glas optrekken zodat u naar buiten kan kijken en kan genieten van het uitzicht. Maar een 100% glazen sauna… visueel aantrekkelijk, maar praktisch absoluut af te raden.

Ventilatie in de sauna

Bij het uittekenen en bouwen van een privé of professionele sauna is het voorzien van een optimale zuurstoftoevoer in de cabine noodzakelijk. Plaats nooit een sauna in een afgesloten ruimte zonder venster of aangepaste ventilatie. Bij een tekort aan verse zuurstof in de saunacabine, zult u zich al na enkele minuten onwel beginnen te voelen en zal u het saunaritueel als zeer onaangenaam ervaren. Wilt u de sauna installeren in een ruimte zonder raam? Voorzie dan een ventilatiedoorgang naar buiten met een diameter van +/- 15cm. Enkel op deze manier is de toevoer van frisse zuurstof gegarandeerd.

infraroodsauna klafs
Combineer sauna met infrarood!

Sauna met infrarood

U houdt van de hoge temperaturen en het eerder afmattend karakter van een sauna? Uw partner houdt eerder van de geneeskrachtige werking van infraroodstraling op spieren en gewrichten? In dat geval is het niet noodzakelijk dat u twee aparte cabines installeert. Wilt u zowel van sauna als van infrarood genieten? Vertrek dan altijd van een saunacabine. In deze sauna kunnen dan één of meerdere infraroodstralers worden ingebouwd. Opgelet: een originele infraroodcabine kan nooit gebruikt worden als volwaardige sauna.

Uw vraag
Bel ons
Bekijk alle showrooms

19

augustus
TOT

20

augustus

Sluitingsdagen showroom

19

augustus
TOT

20

augustus

Sluitingsdagen showroom

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

interessante tips

 • Wilt u een spa om van een weldoende hydromassage te genieten? Dan is niet het aantal jets het belangrijkste criterium, maar de jetvariëteit van de jacuzzi. In een HotSpring is elke zitplaats een andere massagestoel.Lees meer

 • Met het Sanarium van KLAFS kunt u van 5 badvormen genieten in één sauna cabine. Door een uitbreiding aan de oven kan niet alleen de temperatuur variëren, maar ook de luchtvochtigheid in de cabine. Zo kan u genieten van een soft-stoombad in uw ...Lees meer

 • De ene infraroodcabine is de andere niet. Bevraag u dus goed naar de specifieke infraroodwarmte van de cabine (A-, B- of C-straling of een combinatie ervan) en de materialen van de stralingselementen.Lees meer

 • Altijd zuiver en helder spawater, met een minimum aan onderhoud, kan dat? Absoluut! Een ozonator helpt u al een heel stuk op weg. De ozonator produceert ozonbelletjes in het spawater die vuilpartikels en onzuiverheden neutraliseren.Lees meer

 • Als wellness-specialist verkopen wij een goed gevoel. Wij proberen de mensen aan te zetten om op een andere manier te leven, om af en toe eens uit die stresswereld te stappen en tijd voor zichzelf vrij te maken.Lees meer

 • Monnissen

  Ontdek meer
 • Slingers Eddy

  Ontdek meer
 • De familie Heytens uit Tielt geniet dagelijks met volle teugen van een relaxerende sessie in hun prachtige Klafs sauna.

  Fam. Heytens

  Ontdek meer
 • Bij de familie Habex uit Diepenbeek zijn vooral de kleinkinderen hevige fan van de HotSpring.

  Fam. Habex

  Ontdek meer
 • Heel goede service zowel bij aankoop als bij plaatsing.

  Joseph Dhaene

  Ontdek meer
 • Zeer correcte service.

  Luc Seegers

  Ontdek meer
 • Giovanni heeft in zijn tuin een prachtig ingebouwde zwemspa van Riptide waar hij dagelijks met volle teugen van geniet.

  Giovanni T.

  Ontdek meer
 • Er gaan heel veel jongeren in, scholen, groepen,… Die krijgen dat niet stuk en hij blijft gewoon zijn werk doen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Na het vergelijken van meerdere modellen en merken, is HotSpring er als meest kwaliteitsvolle jacuzzi uitgekomen.

  Bert Casters & Elke Ja ...

  Ontdek meer
 • Super. Mooi product. Zowel de sauna als de jacuzzi. Zeer professionele begeleiding.

  torfs j.

  Ontdek meer
 • Voor ons is dat echt quality time voor de familie omdat we eigenlijk heel vaak samen in de jacuzzi gaan. Goed weer of niet. Regen of geen regen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Gisteren voor de eerste keer gebruik gemaakt van de spa!!! We waren echt wel vergeten wat een zaaaalig gevoel dat geeft.

  Sabine en Philippe

  Ontdek meer
 • Alles werkt zoals verwacht, er zijn geen gebreken naar voor gekomen en het gebruiksgemak is hoog.

  Huys Rik

  Ontdek meer
 • Door de goede uitleg hebben wij redelijk rap besloten om een jacuzzi van HotSpring te kopen.

  De Vos Gilbert & Erna

  Ontdek meer
 • We gaan er dagelijks voor het slapen gaan even in. Dit geeft een zalig, rustgevend gevoel.

  Manu Mattelin en Isabe ...

  Ontdek meer
 • De HotSpring, die is heel goed geweest voor de rugklachten van mijn moeder, die een hernia heeft gehad.

  Nico Esposito

  Ontdek meer
 • Het ultieme moment van ontspanning is voor mij nog even de Moto Massage passeren. Dat is echt wel de max voor mij!

  Filip Tacq

  Ontdek meer
 • Tullen Dirk

  Ontdek meer
 • Perfecte begeleiding bij de aankoop, met een persoonlijke inbreng van de verkoopster heeft ons ervan overtuigd om met Gervi samen te werken.

  Ritserveldt Bart

  Ontdek meer
Bekijk alle referenties
Bekijk al het nieuws