6 redenen om van een sauna te genieten!

Een koude en natte herfstdag… Hunkeren naar een beetje warmte… Een kwartiertje in de sauna helpt u er weer helemaal bovenop te komen! Een sessie in een Finse sauna heeft niet alleen een positief effect op uw geest. Het heeft ook een geweldige uitwerking op ons lichaam en onze gezondheid! 

Gewichtsverlies in de sauna

Terwijl u geniet van een heerlijke sauna, worden er 300 tot 500 calorieën verbrand in een sessie van 15 tot 20 minuten. Dit kan vergeleken worden met één à twee uur wandelen of een uur intensief sporten. Zeg nu zelf, genieten in uw eigen privesauna is toch het leukst?!

Elimineren van giftige stoffen in het lichaam

De sauna werkt op basis van hete lucht en koud water. Door de felle opwarming van uw lichaam, openen de poriën van uw lichaam zich. Hierdoor gaat u zweten en worden alle giftige afvalstoffen en andere ziektemakers uit uw lichaam gezuiverd. Tevens zorgt de sauna voor een betere doorbloeding waardoor uw huid van binnenuit gereinigd wordt!

Verhoog uw weerstand tegen ziektes in een Finse sauna

Door de warme temperatuur in een Finse sauna wordt uw lichaamstemperatuur ook opgewarmd. Hierdoor helpt de sauna u virussen, bacteriën of parasieten in het lichaam te doden. U komt dus gezond en helemaal gezuiverd terug uit uw sauna wellness beurt!

Een mooie en gezonde huid dankzij de sauna

Meerdere malen per week gebruik maken van een sauna zorgt voor een stralende huid! Door het zweten raken huidschilfers los van het lichaam. Hierdoor wordt er telkens opnieuw een vernieuwde huidlaag gevormd. Zo voelt de huid na een saunabeurt soepel en zacht aan. Tevens verbetert de elasticiteit en de huidstructuur aanzienlijk na elke sessie door het vele transpireren.

 

Een sauna zorgt voor een sterker immuunsysteem

De blootstelling aan hoge temperaturen in een sauna zorgt ervoor dat het immuunsysteem geactiveerd en versterkt wordt. Hierdoor ontstaat er een productie van witte bloedcellen en antilichamen waardoor u beter bestand bent tegen ziektes en temperatuursschommelingen.

Ontspan uw spieren in uw privesauna

Gespannen spieren? Dan is de sauna de oplossing voor u! Door de hoge temperaturen worden uw spieren en gewrichten opgewarmd. Hierdoor zal de spanning dankzij de sauna aanzienlijk verminderen. Bovendien heeft zo'n aangename sessie een pijnstillend effect. Denk maar aan die pijnlijke rug na een harde werkdag…

Sauna kopen?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Een sauna kopen doet u best met de juiste hulp. Klafs is al jaren onze partner als het gaat over een sauna. Samen met Klafs en ons gespecialiseerd verkoopsteam zorgen wij voor een op maat gemaakte privesauna voor bij uw thuis! U wil dit sauna wellness gevoel ook bij uw thuis? Bezoek dan snel één van onze showrooms of neem contact met ons op! 

Referenties

Bekijk alle referenties
Bekijk alle laatste nieuwtjes Ontdek al onze evenementen

Onze merken