NL
Ontdek ons aanbod Ontdek onze webshop

Sauna verlengt uw leven

Na een saunasessie voelt u zich meer ontspannen, relaxt en zorgelozer dan ooit. Maar daar stopt het niet. Volgens een sterk onderbouwde wetenschappelijke studie heeft de sauna een grotere impact op uw levenskwaliteit én -duur dan u zou denken.

Het saunagebruik van 2.000 Finnen sinds 1980

Wetenschappers, verbonden aan de Universiteit van Oost-Finland, startten in de jaren ’80 met hun onderzoek. Ze wilden het saunagebruik van de Finnen in kaart brengen over een periode van 20 jaar. Meer dan 2.000 mannen vulden daarvoor wekelijks een enquête in met betrekking tot hun saunagebruik. Ongeveer 1.500 mannen (75%) verklaarden 2 tot 3 keer per week in de sauna te gaan. 600 van hen (30%) genoten zelfs 4 tot 7 dagen per week van een saunasessie. Enkel 12 mannen gebruikten de sauna nooit. De duurtijd van de saunasessie varieerde van 2 tot 90 minuten per keer en de temperatuur in de cabine was 40 tot 100 graden (altijd met lage niveaus van luchtvochtigheid).

 

In Finland is de sauna een onderdeel van de nationale cultuur. Zo goed als iedereen gaat er wekelijks naar de sauna en heel wat Finnen hebben een privé sauna in hun huis. Een sauna thuis is er allesbehalve een luxe item. Dit verklaart de hoge cijfers.

In Finland is de sauna een onderdeel van de nationale cultuur. Zo goed als iedereen gaat er wekelijks naar de sauna en heel wat Finnen hebben een privé sauna in hun huis.
Genieten in sauna's van KLAFS

Beïnvloedt saunagebruik uw kans op hartfalen?

Daarnaast dragen de fysiologische effecten van warmte op uw lichaam ook bij aan uw algemene gezondheid
Een sauna zorgt voor dwingende rust

Na 20 jaar opvolging van het saunagebruik, gingen de wetenschappers in 2011 van start met het in kaart brengen van de oorzaken van overlijden (van de deelnemers die inmiddels helaas overleden waren). Hiervoor raadpleegden zij interviews, ziekenhuisdocumenten, certificaten van overlijden, en verslagen van autopsies . 879 van hen (43%) waren overleden aan een hartgerelateerde ziekte (acuut hartfalen, coronaire hartziektes, cardiovasculaire ziektes, enz., …).

Wat bleek? Hoe vaker de mannen in de sauna gingen, én hoe langer ze erin bleven, hoe minder kans dat ze bij deze 43% hoorden. Deze associatie bleef sterk, zelfs nadat verschillende andere mogelijke oorzaken in rekening werden gebracht. De wetenschappers vermoeden gelijkaardige resultaten bij vrouwen in dezelfde leeftijdsgroep.

De link tussen sauna en de gezondheid van uw hart

De wetenschappers schrijven het verband toe aan de het ontspannende, rustgevende karakter van een saunasessie. Terwijl u in de sauna zit of ligt, moet u, per definitie, wel relaxen. Er is nu eenmaal weinig anders dat u nog kan doen. Deze “dwingende rust” is voor velen een welkome afwisseling in een wereld met continue prikkels en afleiding. Daarnaast dragen de fysiologische effecten van warmte op uw lichaam ook bij aan uw algemene gezondheid (ontgiften door transpiratie, betere bloedcirculatie, enz.).

 

Bron: JAMA Internal Medicine, 23 februari, 2015.

txt
Uw vraag
Bel ons
Bekijk alle showrooms

19

augustus
TOT

20

augustus

Sluitingsdagen showroom

19

augustus
TOT

20

augustus

Sluitingsdagen showroom

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

interessante tips

 • Wilt u een spa om van een weldoende hydromassage te genieten? Dan is niet het aantal jets het belangrijkste criterium, maar de jetvariëteit van de jacuzzi. In een HotSpring is elke zitplaats een andere massagestoel.Lees meer

 • Met het Sanarium van KLAFS kunt u van 5 badvormen genieten in één sauna cabine. Door een uitbreiding aan de oven kan niet alleen de temperatuur variëren, maar ook de luchtvochtigheid in de cabine. Zo kan u genieten van een soft-stoombad in uw ...Lees meer

 • De ene infraroodcabine is de andere niet. Bevraag u dus goed naar de specifieke infraroodwarmte van de cabine (A-, B- of C-straling of een combinatie ervan) en de materialen van de stralingselementen.Lees meer

 • Altijd zuiver en helder spawater, met een minimum aan onderhoud, kan dat? Absoluut! Een ozonator helpt u al een heel stuk op weg. De ozonator produceert ozonbelletjes in het spawater die vuilpartikels en onzuiverheden neutraliseren.Lees meer

 • Als wellness-specialist verkopen wij een goed gevoel. Wij proberen de mensen aan te zetten om op een andere manier te leven, om af en toe eens uit die stresswereld te stappen en tijd voor zichzelf vrij te maken.Lees meer

 • Monnissen

  Ontdek meer
 • Slingers Eddy

  Ontdek meer
 • De familie Heytens uit Tielt geniet dagelijks met volle teugen van een relaxerende sessie in hun prachtige Klafs sauna.

  Fam. Heytens

  Ontdek meer
 • Bij de familie Habex uit Diepenbeek zijn vooral de kleinkinderen hevige fan van de HotSpring.

  Fam. Habex

  Ontdek meer
 • Heel goede service zowel bij aankoop als bij plaatsing.

  Joseph Dhaene

  Ontdek meer
 • Zeer correcte service.

  Luc Seegers

  Ontdek meer
 • Giovanni heeft in zijn tuin een prachtig ingebouwde zwemspa van Riptide waar hij dagelijks met volle teugen van geniet.

  Giovanni T.

  Ontdek meer
 • Er gaan heel veel jongeren in, scholen, groepen,… Die krijgen dat niet stuk en hij blijft gewoon zijn werk doen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Na het vergelijken van meerdere modellen en merken, is HotSpring er als meest kwaliteitsvolle jacuzzi uitgekomen.

  Bert Casters & Elke Ja ...

  Ontdek meer
 • Super. Mooi product. Zowel de sauna als de jacuzzi. Zeer professionele begeleiding.

  torfs j.

  Ontdek meer
 • Voor ons is dat echt quality time voor de familie omdat we eigenlijk heel vaak samen in de jacuzzi gaan. Goed weer of niet. Regen of geen regen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Gisteren voor de eerste keer gebruik gemaakt van de spa!!! We waren echt wel vergeten wat een zaaaalig gevoel dat geeft.

  Sabine en Philippe

  Ontdek meer
 • Alles werkt zoals verwacht, er zijn geen gebreken naar voor gekomen en het gebruiksgemak is hoog.

  Huys Rik

  Ontdek meer
 • Door de goede uitleg hebben wij redelijk rap besloten om een jacuzzi van HotSpring te kopen.

  De Vos Gilbert & Erna

  Ontdek meer
 • We gaan er dagelijks voor het slapen gaan even in. Dit geeft een zalig, rustgevend gevoel.

  Manu Mattelin en Isabe ...

  Ontdek meer
 • De HotSpring, die is heel goed geweest voor de rugklachten van mijn moeder, die een hernia heeft gehad.

  Nico Esposito

  Ontdek meer
 • Het ultieme moment van ontspanning is voor mij nog even de Moto Massage passeren. Dat is echt wel de max voor mij!

  Filip Tacq

  Ontdek meer
 • Tullen Dirk

  Ontdek meer
 • Perfecte begeleiding bij de aankoop, met een persoonlijke inbreng van de verkoopster heeft ons ervan overtuigd om met Gervi samen te werken.

  Ritserveldt Bart

  Ontdek meer
Bekijk alle referenties
Bekijk al het nieuws