Alles wat u wilt weten over een  sauna thuis

Is een sauna thuis de investering waard?

U bezoekt regelmatig een wellness center en u geniet er telkens weer van de deugddoende warmte van de Finse sauna. Waarom het u dan niet nog gemakkelijker maken en thuis een sauna installeren? Een sauna thuis biedt u immers 3 belangrijke bijkomende voordelen ten opzichte van een publieke sauna:
1. Met een sauna thuis, gaat u bijna automatisch ook meer in de cabine. Hierdoor zal u de gezondheidsvoordelen van regelmatig saunagebruik sterker ervaren (bijvoorbeeld hogere weerstand, minder snel verkouden, betere bloeddoorstroming).
2. Thuis kan u ongestoord, en dus ook meer relaxt van een saunasessie genieten. U hoeft zich niet te verplaatsen vóór en na het gebruik van de cabine. U blijft binnen de privacy van uw eigen woning en u kiest zelf het gezelschap… En na afloop van het saunaritueel bent u gewoonweg al heerlijk thuis.
3. Heeft u een sauna thuis, dan kan u uw saunaritueel ook volledig afstemmen op uw eigen voorkeuren. U kiest uw eigen saunaprogramma (met een gepaste temperatuur, luchtvochtigheid), uw favoriete muziek (of net volledige stilte), uw gewenste verlichting , enz. Met andere woorden, u kan uw saunaritueel nog meer perfectioneren!
 

Wat u moet voorzien voor een sauna thuis

U denkt er aan om thuis een sauna te plaatsen. Dan houdt u best de volgende punten in uw achterhoofd:

  • Kies voor een goed verluchte ruimte waarin er voldoende toevoer is van frisse zuurstof. Een slecht verluchte ruimte zal u een onaangenaam gevoel bezorgen in de cabine. Een uitgekiende ventilatie is noodzakelijk om optimaal van uw saunacabine te genieten.
  • Uw sauna kan ook in een bestaande ruimte (bvb. ontspanningsruimte, kelder, fitnessruimte, badkamer) geplaatst worden.
  • Bij onvoldoende ruimte in huis, kan de tuin ook een alternatief bieden voor het plaatsen van een sauna.
  • Idealiter is er in de ruimte van uw sauna thuis ook een directe toegang naar buiten (voor de afkoelfase) en is er een douche in de buurt.

Een sauna bij uw thuis, gebouwd door Gervi

Gervi heeft als professioneel saunabouwer honderden sauna’s bij particuliere klanten thuis geplaatst. Onze wellness specialisten ontvangen u graag, indien gewenst op afspraak, in een Gervi showroom naar keuze. Daar kunt u verschillende modellen in werking zien. Ook kunt er inspiratie opdoen voor de inrichting van uw eigen wellnessruimte thuis

Onze medewerkers komen vrijblijvend bij uw thuis om de saunamaten correct op te meten. Uw sauna thuis wordt ter plaatse door ons technisch team opgebouwd zodat deze naadloos in uw interieur past. 

Referenties

Bekijk alle referenties

Onze merken