NL
Ontdek ons aanbod Ontdek onze webshop

Sauna en stoombad in één

Sauna en stoombad hebben allebei weldadige effecten voor uw lichaam en geest. Voor sommigen kan de traditionele sauna te warm en te droog zijn. Zij zullen het aangenamer vinden in een stoombad, waar de temperatuur wat lager is en er een hoge luchtvochtigheid heerst. Houdt u van de sauna, terwijl uw partner eerder een liefhebber van het stoombad is? Houdt u ervan om af te wisselen? Heeft u in uw woning niet de ruimte om zowel een sauna als een stoombad te plaatsen? Klafs heeft de oplossing: een stoombad sauna combinatie!

Klafs sanarium: sauna stoombad

De droge hete lucht in de klassieke Finse sauna is niet altijd even makkelijk te verdragen. De ene dag kan u er al beter tegen dan de andere. Daarnaast heeft iedereen weer andere voorkeuren. Het sanarium van Klafs biedt u de variatie die u en uw gezinsleden wensen. 

In het sanarium is zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid in te stellen. Met een sanarium haalt u in feite 5 verschillende sauna’s in huis. Naast de klassieke sauna, krijgt u ook nog een warmeluchtbad, een tropenbad, een aromabad en een stoombad! Kortom: een echte all-in-one sauna stoomcabine! U selecteert simpelweg de badvorm die u wenst en het sanarium regelt de rest!

Sauna en stoombad in één kopen bij Gervi

Heeft u al een sauna van Klafs? Dan kan u het sanarium laten integreren in de saunaoven van uw huidige sauna. Het sanarium kan u ook in een sauna met houten interieur laten installeren. In tegenstelling tot het klassieke Turkse stoombad, is het sanarium-stoombad namelijk eerder een ‘soft stoombad’. De luchtvochtigheid loopt niet zo hoog op als in de traditionele hammam, waardoor het niet nadelig is voor de houten binnenbekleding van uw sauna.

Op en top genieten van wellness in een stoomcabine sauna van Klafs

Met de Klafs’ innovatieve stoomcabine met sauna haalt u echt een bijzondere wellnesservaring in uw eigen huis. U hebt niet alleen de keuze tussen een Finse sauna, met een temperatuur tussen 60° en 100°C en een relatieve luchtvochtigheid tussen 10% en 20%, en een softstoombad, maar ook nog uit 3 andere badvormen. 

Voordelen sauna stoombad

Zo is een tropenbad, met een temperatuur tussen 48° en 75°C en een relatieve luchtvochtigheid tussen 20% en 50% ideaal wanneer u uw lichaam niet te zwaar wilt belasten tijdens de saunasessie. Heerlijk ontspannen kan u in het warmeluchtbad, met een temperatuur tussen 45° en 60°C en een relatieve luchtvochtigheid tussen 10% en 20%. Met behulp van de speciale aromakelk, transformeert u uw sanarium tenslotte tot een aromabad, met een temperatuur tussen 40° en 45°C en een relatieve luchtvochtigheid tussen 40% en 45%. Bij Gervi kan u uit verschillende etherische oliën kiezen, om volop te genieten van aromatherapie. Dankzij de luidspreker, die in de vochtigheidssensor ingebouwd zit, kan u, als u dat wenst, tijdens uw wellness sessie ook genieten van ontspannende muziek.

Voordelen van een sauna stoomcabine

Wanneer u regelmatig gebruik maakt van uw stoombad sauna, zal u daar lichamelijk zeker de voordelen van merken. Onderzoek heeft aangetoond dat de aangename warmte en het klimaat in het sanarium bloeddrukverlagend werken en dat te hoge cholesterolgehaltes verlagen. Terwijl u geniet van uw sanarium, geeft u uw lichaam een goede cardiovasculaire training. Het werkt ook positief in op uw immuunstelsel en uw huid krijgt, door het zweten en de verbeterde stofwisseling, als het ware een speciale schoonheidsbehandeling. 

 

Benieuwd of zo’n sauna en stoombad in één iets voor u is? Bezoek onze showroom in HasseltMaasmechelenGent of Wilsele en laat u deskundig voorlichten door één van onze wellness experts. 

Uw vraag
Bel ons
Bekijk alle showrooms

19

augustus
TOT

20

augustus

Sluitingsdagen showroom

19

augustus
TOT

20

augustus

Sluitingsdagen showroom

sauna stoombad sanarium wellness klafs

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

sauna stoombad sanarium wellness klafs

interessante tips

 • Wilt u een spa om van een weldoende hydromassage te genieten? Dan is niet het aantal jets het belangrijkste criterium, maar de jetvariëteit van de jacuzzi. In een HotSpring is elke zitplaats een andere massagestoel.Lees meer

 • Met het Sanarium van KLAFS kunt u van 5 badvormen genieten in één sauna cabine. Door een uitbreiding aan de oven kan niet alleen de temperatuur variëren, maar ook de luchtvochtigheid in de cabine. Zo kan u genieten van een soft-stoombad in uw ...Lees meer

 • De ene infraroodcabine is de andere niet. Bevraag u dus goed naar de specifieke infraroodwarmte van de cabine (A-, B- of C-straling of een combinatie ervan) en de materialen van de stralingselementen.Lees meer

 • Altijd zuiver en helder spawater, met een minimum aan onderhoud, kan dat? Absoluut! Een ozonator helpt u al een heel stuk op weg. De ozonator produceert ozonbelletjes in het spawater die vuilpartikels en onzuiverheden neutraliseren.Lees meer

 • Als wellness-specialist verkopen wij een goed gevoel. Wij proberen de mensen aan te zetten om op een andere manier te leven, om af en toe eens uit die stresswereld te stappen en tijd voor zichzelf vrij te maken.Lees meer

 • Monnissen

  Ontdek meer
 • Slingers Eddy

  Ontdek meer
 • De familie Heytens uit Tielt geniet dagelijks met volle teugen van een relaxerende sessie in hun prachtige Klafs sauna.

  Fam. Heytens

  Ontdek meer
 • Bij de familie Habex uit Diepenbeek zijn vooral de kleinkinderen hevige fan van de HotSpring.

  Fam. Habex

  Ontdek meer
 • Heel goede service zowel bij aankoop als bij plaatsing.

  Joseph Dhaene

  Ontdek meer
 • Zeer correcte service.

  Luc Seegers

  Ontdek meer
 • Giovanni heeft in zijn tuin een prachtig ingebouwde zwemspa van Riptide waar hij dagelijks met volle teugen van geniet.

  Giovanni T.

  Ontdek meer
 • Er gaan heel veel jongeren in, scholen, groepen,… Die krijgen dat niet stuk en hij blijft gewoon zijn werk doen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Na het vergelijken van meerdere modellen en merken, is HotSpring er als meest kwaliteitsvolle jacuzzi uitgekomen.

  Bert Casters & Elke Ja ...

  Ontdek meer
 • Super. Mooi product. Zowel de sauna als de jacuzzi. Zeer professionele begeleiding.

  torfs j.

  Ontdek meer
 • Voor ons is dat echt quality time voor de familie omdat we eigenlijk heel vaak samen in de jacuzzi gaan. Goed weer of niet. Regen of geen regen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Gisteren voor de eerste keer gebruik gemaakt van de spa!!! We waren echt wel vergeten wat een zaaaalig gevoel dat geeft.

  Sabine en Philippe

  Ontdek meer
 • Alles werkt zoals verwacht, er zijn geen gebreken naar voor gekomen en het gebruiksgemak is hoog.

  Huys Rik

  Ontdek meer
 • Door de goede uitleg hebben wij redelijk rap besloten om een jacuzzi van HotSpring te kopen.

  De Vos Gilbert & Erna

  Ontdek meer
 • We gaan er dagelijks voor het slapen gaan even in. Dit geeft een zalig, rustgevend gevoel.

  Manu Mattelin en Isabe ...

  Ontdek meer
 • De HotSpring, die is heel goed geweest voor de rugklachten van mijn moeder, die een hernia heeft gehad.

  Nico Esposito

  Ontdek meer
 • Het ultieme moment van ontspanning is voor mij nog even de Moto Massage passeren. Dat is echt wel de max voor mij!

  Filip Tacq

  Ontdek meer
 • Tullen Dirk

  Ontdek meer
 • Perfecte begeleiding bij de aankoop, met een persoonlijke inbreng van de verkoopster heeft ons ervan overtuigd om met Gervi samen te werken.

  Ritserveldt Bart

  Ontdek meer
Bekijk alle referenties
Bekijk al het nieuws