Sauna en stoombad in één

Sauna en stoombad hebben allebei weldadige effecten voor uw lichaam en geest. Voor sommigen kan de traditionele sauna te warm en te droog zijn. Zij zullen het aangenamer vinden in een stoombad, waar de temperatuur wat lager is en er een hoge luchtvochtigheid heerst. Houdt u van de sauna, terwijl uw partner eerder een liefhebber van het stoombad is? Houdt u ervan om af te wisselen? Heeft u in uw woning niet de ruimte om zowel een sauna als een stoombad te plaatsen? Klafs heeft de oplossing: een stoombad sauna combinatie!


Klafs sanarium: sauna stoombad

De droge hete lucht in de klassieke Finse sauna is niet altijd even makkelijk te verdragen. De ene dag kan u er al beter tegen dan de andere. Daarnaast heeft iedereen weer andere voorkeuren. Het sanarium van Klafs biedt u de variatie die u en uw gezinsleden wensen. 

In het sanarium is zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid in te stellen. Met een sanarium haalt u in feite 5 verschillende sauna’s in huis. Naast de klassieke sauna, krijgt u ook nog een warmeluchtbad, een tropenbad, een aromabad en een stoombad! Kortom: een echte all-in-one sauna stoomcabine! U selecteert simpelweg de badvorm die u wenst en het sanarium regelt de rest!
Heeft u al een sauna van Klafs? Dan kan u het sanarium laten integreren in de saunaoven van uw huidige sauna. Het sanarium kan u ook in een sauna met houten interieur laten installeren. In tegenstelling tot het klassieke Turkse stoombad, is het sanarium-stoombad namelijk eerder een ‘soft stoombad’. De luchtvochtigheid loopt niet zo hoog op als in de traditionele hammam, waardoor het niet nadelig is voor de houten binnenbekleding van uw sauna.

Op en top genieten van wellness in een stoomcabine sauna van Klafs

Met de Klafs’ innovatieve stoomcabine met sauna haalt u echt een bijzondere wellnesservaring in uw eigen huis. U hebt niet alleen de keuze tussen een Finse sauna, met een temperatuur tussen 60° en 100°C en een relatieve luchtvochtigheid tussen 10% en 20%, en een softstoombad, maar ook nog uit 3 andere badvormen.

Zo is een tropenbad, met een temperatuur tussen 48° en 75°C en een relatieve luchtvochtigheid tussen 20% en 50% ideaal wanneer u uw lichaam niet te zwaar wilt belasten tijdens de saunasessie. Heerlijk ontspannen kan u in het warmeluchtbad, met een temperatuur tussen 45° en 60°C en een relatieve luchtvochtigheid tussen 10% en 20%. Met behulp van de speciale aromakelk, transformeert u uw sanarium tenslotte tot een aromabad, met een temperatuur tussen 40° en 45°C en een relatieve luchtvochtigheid tussen 40% en 45%. Bij Gervi kan u uit verschillende etherische oliën kiezen, om volop te genieten van aromatherapie. Dankzij de luidspreker, die in de vochtigheidssensor ingebouwd zit, kan u, als u dat wenst, tijdens uw wellness sessie ook genieten van ontspannende muziek.

Voordelen van een sauna stoomcabine

Wanneer u regelmatig gebruik maakt van uw stoombad sauna, zal u daar lichamelijk zeker de voordelen van merken. Onderzoek heeft aangetoond dat de aangename warmte en het klimaat in het sanarium bloeddrukverlagend werken en dat te hoge cholesterolgehaltes verlagen. Terwijl u geniet van uw sanarium, geeft u uw lichaam een goede cardiovasculaire training. Het werkt ook positief in op uw immuunstelsel en uw huid krijgt, door het zweten en de verbeterde stofwisseling, als het ware een speciale schoonheidsbehandeling. 

 

Benieuwd of zo’n sauna en stoombad in één iets voor u is? Bezoek onze showroom in HasseltMaasmechelenGent of Wilsele en laat u deskundig voorlichten door één van onze wellness experts.

Referenties

Bekijk alle referenties
Bekijk alle laatste nieuwtjes Ontdek al onze evenementen

Onze merken

sauna stoombad sanarium wellness klafs