De sauna als relatiebooster

Zoekt u, met Valentijn in het vooruitzicht, een manier om dichter bij uw partner te komen? Om uw relatie een echte opkikker te geven? Koppels die wekelijks samen genieten van een saunaritueel voelen zich vaak meer met elkaar verbonden dan koppels die dit niet doen. Gervi legt uit waarom.

Sauna = mentale ontspanning

Op de eerste plaats betekent de sauna “loslaten”. De overheersende hitte dwingt u om dagdagelijkse beslommeringen en gepieker achter u te laten en u te focussen op wat u lichamelijk voelt. Op deze manier kan u in zeer korte tijd mentaal ontspannen. Sneller dan met om het even welke andere manier. En eenmaal u in deze mentale staat van ontspanning bent, is het eens zo gemakkelijk om intens te genieten van een momentje alleen met uw partner.

Sauna = fysieke ontspanning

De zalige warmte van de sauna trotseren is ook fysiek ontspannen. Uw bloedsdoorstroming zal, net zoals bij een stevige workout, optimaal zijn. Uw libido vaart er wel mee… Afvalstoffen worden beter afgescheiden. Het hevig transpireren zorgt voor een grondige reiniging van uw huid. Dit alles betekent een lichaam in topconditie. U zal zich beter én meer zelfzeker voelen over uw lichaam en dat heeft alleen maar voordelen voor uw partner en uw relatie…

Sauna = bezinnen in stilte

Toeval of niet, de woorden “stilte” en “luister” bevatten bijna dezelfde letters. De sauna is een plek van stilte. Behoorlijk uniek in deze wereld van continu lawaai, muziek, gepraat, ... Zo biedt de stilte van de sauna u de kans om te bezinnen en in gedachten weg te dromen. En komt het dan toch tot een gesprek met uw partner in de sauna, denk dan eens aan het tweede woord… ;-)

Sauna = geen afleiding van buitenaf

We leven in een wereld van continue stimulansen om ons heen. Onze oren, maar ook onze ogen worden voortdurend bestookt met boodschappen van buitenaf. Al deze afleiding zorgt er vaak voor dat we onze geliefde partner uit het oog verliezen. De sauna is een afgesloten cabine, zonder afleiding. Dé uitgelezen plek om samen te zijn met uw partner.

Sauna = rust vinden bij elkaar

Wanneer u samen met uw partner uit de sauna komt, zorg dan voor een goede afkoeling en een rustmoment. Maak het extra romantisch door bijvoorbeeld samen te douchen (eerst koud, dan lauw). Kruip voor het rustmoment samen onder een dekentje en geniet van een lekkere smoothie met vers fruit of een glaasje bubbels. Elkaar een uitgebreide massage geven met een heerlijk geurende etherische olie kan dan de ideale afsluiter zijn van het saunaritueel.

Sauna als relatietherapie

Conclusie, een sauna thuis is niet alleen een investering in uw gezondheid, mentaal en fysiek, maar ook in uw relaties. Op de eerste plaats biedt de sauna u de kans om u meer verbonden te voelen met uw partner zoals omschreven in dit artikel. Een vereiste is wel dat u het saunaritueel wekelijks herhaalt en indien nodig inplant in de gezamenlijke agenda. Daarnaast kan de sauna ook een plek zijn om de banden met alle gezinsleden aan te halen. Niets zo leuk dan de kinderen er mee in te betrekken of zelfs enkele vrienden uit te nodigen voor een sauna avondje.

Referenties

Bekijk alle referenties
Bekijk alle laatste nieuwtjes Ontdek al onze evenementen

Onze merken