NL
Ontdek ons aanbod Ontdek onze webshop

Sauna sessies verkleinen kans op ouderdomsziektes

Dat sauna sessies een positieve invloed hebben op uw lichaam, werd al vaker aangehaald. U heeft zowel fysiek als mentaal voordeel bij het gebruik van een sauna. Mentaal is er natuurlijk de complete ontspanning die u ten beurt valt dankzij de weldoende warmte. De fysieke voordelen kunnen gaan van het genezen van verkoudheden tot het zuiveren van de huid en een betere doorbloeding, wat positief is voor het hart.
sauna voordelen
Complete ontspanning in de sauna
Studies tonen nu echter ook aan dat regelmatig sauna bezoek gunstig is en bijdraagt aan het verminderen van risico’s op afwijkingen die met ouderdom te maken hebben.

Minder kans op een hartaanval

Zoals eerder al gezegd is een sauna sessie positief voor de werking van uw hart. De warme temperaturen zorgen voor een betere doorbloeding, training van uw bloedvaten en een lagere bloeddruk. Hierdoor daalt het risico op een hartaanval aanzienlijk bij oudere mensen. 

Dankzij hoge temperaturen leeft u langer

Er zouden echter nog andere gezondheidsvoordelen verbonden zijn aan het gebruik van een sauna. Dat blijkt nu uit een studie van Dr. Rhonda Patrick. Studies van Dr. Rhonda Patrick tonen nu aan dat er een eiwit wordt geactiveerd wanneer onze lichaamscellen regelmatig blootgesteld worden aan deze hoge saunatemperaturen. Dat geactiveerde eiwit zorgt voor een vertragende rol in het verouderingsproces.

Fysiek en mentaal saunavoordeel
Hoge saunatemperaturen doen wonderen!

“Sterk verhoogde temperaturen activeren het FOXO3-gen, dat in verband wordt gebracht met levensduur. Het beschermt de cellen tegen veroudering”, aldus Dr. Rhonda Patrick.

 

Sauna zou daarom een positief effect hebben op de reproductieprocessen van deze cellen. Dit betekent dat ouderdoms gerelateerde ziekten zoals Parkinson, Alzheimer en Huntingtons, die vaak een gevolg zijn van een gebrek aan celreproductie, afgeremd kunnen worden.

Sauna zuivert uw lichaam

Een ander (fysiek) saunavoordeel is het zuiveren of ontgiften van uw lichaam. De zweetklieren in uw lichaam worden in werking gezet en de huidporiën van uw lichaam zullen zich openen. Door het zweten worden metalen, pesticiden en andere chemische stoffen beter en sneller afgevoerd, wat ook uw stofwisseling ten goede komt.

 

Uit de studie van Dr. Rhonda Patrick blijkt nu echter dat patiënten die lijden aan Alzheimer hogere concentraties aluminium in hun hersenen hebben. Om deze concentratie zo laag mogelijk te houden, is intensief zweten een goede oplossing. Een sauna sessie is dus ideaal!

Uw vraag
Bel ons
Bekijk alle showrooms

10

mei
TOT

10

mei

Uitzonderlijke sluitingsdag Hemelvaart

10

mei
TOT

10

mei

Uitzonderlijke sluitingsdag Hemelvaart

01

mei
TOT

01

mei

Uitzonderlijke sluitingsdag Feest van de Arbeid

01

mei
TOT

01

mei

Uitzonderlijke sluitingsdag Feest van de Arbeid

interessante tips

 • Wilt u een spa om van een weldoende hydromassage te genieten? Dan is niet het aantal jets het belangrijkste criterium, maar de jetvariëteit van de jacuzzi. In een HotSpring is elke zitplaats een andere massagestoel.Lees meer

 • Met het Sanarium van KLAFS kunt u van 5 badvormen genieten in één sauna cabine. Door een uitbreiding aan de oven kan niet alleen de temperatuur variëren, maar ook de luchtvochtigheid in de cabine. Zo kan u genieten van een soft-stoombad in uw ...Lees meer

 • De ene infraroodcabine is de andere niet. Bevraag u dus goed naar de specifieke infraroodwarmte van de cabine (A-, B- of C-straling of een combinatie ervan) en de materialen van de stralingselementen.Lees meer

 • Altijd zuiver en helder spawater, met een minimum aan onderhoud, kan dat? Absoluut! Een ozonator helpt u al een heel stuk op weg. De ozonator produceert ozonbelletjes in het spawater die vuilpartikels en onzuiverheden neutraliseren.Lees meer

 • Als wellness-specialist verkopen wij een goed gevoel. Wij proberen de mensen aan te zetten om op een andere manier te leven, om af en toe eens uit die stresswereld te stappen en tijd voor zichzelf vrij te maken.Lees meer

 • De familie Heytens uit Tielt geniet dagelijks met volle teugen van een relaxerende sessie in hun prachtige Klafs sauna.

  Fam. Heytens

  Ontdek meer
 • Bij de familie Habex uit Diepenbeek zijn vooral de kleinkinderen hevige fan van de HotSpring.

  Fam. Habex

  Ontdek meer
 • Heel goede service zowel bij aankoop als bij plaatsing.

  Joseph Dhaene

  Ontdek meer
 • Zeer correcte service.

  Luc Seegers

  Ontdek meer
 • Giovanni heeft in zijn tuin een prachtig ingebouwde zwemspa van Riptide waar hij dagelijks met volle teugen van geniet.

  Giovanni T.

  Ontdek meer
 • Er gaan heel veel jongeren in, scholen, groepen,… Die krijgen dat niet stuk en hij blijft gewoon zijn werk doen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Na het vergelijken van meerdere modellen en merken, is HotSpring er als meest kwaliteitsvolle jacuzzi uitgekomen.

  Bert Casters & Elke Ja ...

  Ontdek meer
 • Super. Mooi product. Zowel de sauna als de jacuzzi. Zeer professionele begeleiding.

  torfs j.

  Ontdek meer
 • Voor ons is dat echt quality time voor de familie omdat we eigenlijk heel vaak samen in de jacuzzi gaan. Goed weer of niet. Regen of geen regen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Gisteren voor de eerste keer gebruik gemaakt van de spa!!! We waren echt wel vergeten wat een zaaaalig gevoel dat geeft.

  Sabine en Philippe

  Ontdek meer
 • Alles werkt zoals verwacht, er zijn geen gebreken naar voor gekomen en het gebruiksgemak is hoog.

  Huys Rik

  Ontdek meer
 • Door de goede uitleg hebben wij redelijk rap besloten om een jacuzzi van HotSpring te kopen.

  De Vos Gilbert & Erna

  Ontdek meer
 • We gaan er dagelijks voor het slapen gaan even in. Dit geeft een zalig, rustgevend gevoel.

  Manu Mattelin en Isabe ...

  Ontdek meer
 • De HotSpring, die is heel goed geweest voor de rugklachten van mijn moeder, die een hernia heeft gehad.

  Nico Esposito

  Ontdek meer
 • Het ultieme moment van ontspanning is voor mij nog even de Moto Massage passeren. Dat is echt wel de max voor mij!

  Filip Tacq

  Ontdek meer
 • Tullen Dirk

  Ontdek meer
 • Perfecte begeleiding bij de aankoop, met een persoonlijke inbreng van de verkoopster heeft ons ervan overtuigd om met Gervi samen te werken.

  Ritserveldt Bart

  Ontdek meer
Bekijk alle referenties
Bekijk al het nieuws