NL
Ontdek ons aanbod Ontdek onze webshop

Checklist: dit heeft u nodig als u in de sauna gaat!

U plant een ontspannende wellness avond in de sauna of infraroodcabine? Lees dan even deze checklist! Zo bent u perfect voorbereid en kan u zorgeloos genieten van uw saunaritueel. Want als u eenmaal uitgestrekt op uw handdoek ligt in de hitte van de saunacabine… wilt u toch het liefst niets meer aan uw hoofd hebben?!

Dit heeft u nodig:

Minimaal 90 min tijd

Voor een weldoend saunaritueel heeft u in de eerste plaats tijd nodig. Zorg dat u die namiddag of avond een lege agenda heeft en dat u zich alle tijd kan nemen. Een sessie in een Finse sauna (droog klimaat, 90°C) duurt 10 à 15 minuten. Na afloop moet u goed afkoelen door koud te douchen of een koud dompelbad te nemen. Nadien rust u min. 20 minuten en vervolgens herhaalt u het hele ritueel van voor af aan, nog één of twee keer. U kan zich natuurlijk ook beperken tot één saunagang. Voor een infraroodritueel heeft u min. 60 minuten tijd nodig.

Zacht reinigende douchegel en scrubzout

Vóór het saunaritueel neemt u een douche en reinigt u uw huid met een zachte douchegel. Vervolgens kan u met zout uw huid scrubben. Op deze manier verwijdert u alle dode huidcellen zodat u met een zachte, egale huid aan het saunaritueel kan beginnen.

Zout voor een goede sauna sessie
Met zout uw huid scrubben

Handdoeken

Voorzie meerdere handdoeken voor een saunaritueel zodat u bij de tweede of derde saunagang een droge handdoek kan nemen. De linnen handdoeken van KLAFS zijn perfect geschikt als saunatextiel omdat linnen de eigenschap heeft zeer snel te drogen en vuilafstotend te zijn.

Sauna accessoires bij gervi
KLAFS accessoires

Badjas en slippers

Na een saunagang (opwarmen + afkoelen) adviseren wij dat u min. 20 minuten rust neemt zodat uw lichaam zich volledig kan herstellen vooraleer u aan de tweede gang begint. Om te rusten draagt u een badjas zodat uw lichaam niet verder afkoelt. Slippers zijn altijd aangewezen zodat u geen koude voeten krijgt. 

KLAFS geurenset voor een opgietsessie

Wilt u een extra beleving toevoegen aan uw saunaritueel? Kies dan voor een opgietsessie met een heerlijk aroma naar keuze. Bereid de opgietsessie voor alvorens u begint met het saunaritueel. Voeg enkele druppels geurconcentraat toe aan water in een sauna-emmer en meng met de sauna lepel. Check de achterzijde van het flesje om de juiste verhouding water/aroma te kennen. Breng variatie in uw opgietsessies door regelmatig een andere geur te kiezen.

Verfrissende drankjes (tijdens rustpauzes)

Voorzie water om uw lichaam opnieuw te hydrateren tussen 2 saunagangen. U gaat hevig transpireren in een Finse sauna en verliest zo heel wat van uw vochtreserves. Om deze aan te vullen, is het dus absoluut noodzakelijk dat u voldoende drinkt tijdens en na het saunaritueel. Vermijd wel alcoholische dranken als u plant om erna nog een saunagang te doen.

transpireren in een Finse sauna
Drink genoeg na uw sauna- en infraroodsessie
Uw vraag
Bel ons
Bekijk alle showrooms

24

juli
TOT

24

juli

Gervi Gistel gesloten

24

juli
TOT

24

juli

Gervi Gistel gesloten

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

21

juli
TOT

21

juli

Gervi sluit op 21/7! (m.u.v. Gervi Maasmechelen)

21

juli
TOT

21

juli

Gervi sluit op 21/7! (m.u.v. Gervi Maasmechelen)

13

juli
TOT

22

juli

Gervi Gent gesloten

13

juli
TOT

22

juli

Gervi Gent gesloten

interessante tips

 • Wilt u een spa om van een weldoende hydromassage te genieten? Dan is niet het aantal jets het belangrijkste criterium, maar de jetvariëteit van de jacuzzi. In een HotSpring is elke zitplaats een andere massagestoel.Lees meer

 • Met het Sanarium van KLAFS kunt u van 5 badvormen genieten in één sauna cabine. Door een uitbreiding aan de oven kan niet alleen de temperatuur variëren, maar ook de luchtvochtigheid in de cabine. Zo kan u genieten van een soft-stoombad in uw ...Lees meer

 • De ene infraroodcabine is de andere niet. Bevraag u dus goed naar de specifieke infraroodwarmte van de cabine (A-, B- of C-straling of een combinatie ervan) en de materialen van de stralingselementen.Lees meer

 • Altijd zuiver en helder spawater, met een minimum aan onderhoud, kan dat? Absoluut! Een ozonator helpt u al een heel stuk op weg. De ozonator produceert ozonbelletjes in het spawater die vuilpartikels en onzuiverheden neutraliseren.Lees meer

 • Als wellness-specialist verkopen wij een goed gevoel. Wij proberen de mensen aan te zetten om op een andere manier te leven, om af en toe eens uit die stresswereld te stappen en tijd voor zichzelf vrij te maken.Lees meer

 • Slingers Eddy

  Ontdek meer
 • De familie Heytens uit Tielt geniet dagelijks met volle teugen van een relaxerende sessie in hun prachtige Klafs sauna.

  Fam. Heytens

  Ontdek meer
 • Bij de familie Habex uit Diepenbeek zijn vooral de kleinkinderen hevige fan van de HotSpring.

  Fam. Habex

  Ontdek meer
 • Heel goede service zowel bij aankoop als bij plaatsing.

  Joseph Dhaene

  Ontdek meer
 • Zeer correcte service.

  Luc Seegers

  Ontdek meer
 • Giovanni heeft in zijn tuin een prachtig ingebouwde zwemspa van Riptide waar hij dagelijks met volle teugen van geniet.

  Giovanni T.

  Ontdek meer
 • Er gaan heel veel jongeren in, scholen, groepen,… Die krijgen dat niet stuk en hij blijft gewoon zijn werk doen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Na het vergelijken van meerdere modellen en merken, is HotSpring er als meest kwaliteitsvolle jacuzzi uitgekomen.

  Bert Casters & Elke Ja ...

  Ontdek meer
 • Super. Mooi product. Zowel de sauna als de jacuzzi. Zeer professionele begeleiding.

  torfs j.

  Ontdek meer
 • Voor ons is dat echt quality time voor de familie omdat we eigenlijk heel vaak samen in de jacuzzi gaan. Goed weer of niet. Regen of geen regen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Gisteren voor de eerste keer gebruik gemaakt van de spa!!! We waren echt wel vergeten wat een zaaaalig gevoel dat geeft.

  Sabine en Philippe

  Ontdek meer
 • Alles werkt zoals verwacht, er zijn geen gebreken naar voor gekomen en het gebruiksgemak is hoog.

  Huys Rik

  Ontdek meer
 • Door de goede uitleg hebben wij redelijk rap besloten om een jacuzzi van HotSpring te kopen.

  De Vos Gilbert & Erna

  Ontdek meer
 • We gaan er dagelijks voor het slapen gaan even in. Dit geeft een zalig, rustgevend gevoel.

  Manu Mattelin en Isabe ...

  Ontdek meer
 • De HotSpring, die is heel goed geweest voor de rugklachten van mijn moeder, die een hernia heeft gehad.

  Nico Esposito

  Ontdek meer
 • Het ultieme moment van ontspanning is voor mij nog even de Moto Massage passeren. Dat is echt wel de max voor mij!

  Filip Tacq

  Ontdek meer
 • Tullen Dirk

  Ontdek meer
 • Perfecte begeleiding bij de aankoop, met een persoonlijke inbreng van de verkoopster heeft ons ervan overtuigd om met Gervi samen te werken.

  Ritserveldt Bart

  Ontdek meer
Bekijk alle referenties
Bekijk al het nieuws