NL
Ontdek ons aanbod Ontdek onze webshop

Sanarium: sauna en stoombad in één

U reist elk jaar naar een nieuwe vakantiebestemming. U bereidt elke dag een ander lekker gerechtje. U kijkt regelmatig naar een nieuwe film, tv-programma of theaterstuk. U houdt van variatie en afwisseling.


Waarom moet uw saunaritueel dan altijd hetzelfde zijn? In elke saunacabine kan u natuurlijk de temperatuur instellen. Maar wat als u, naast de temperatuur, nog een tweede variabele kon instellen? Het Sanarium van KLAFS geeft u deze opportuniteit.

Regel niet alleen de temperatuur in uw sauna

In het Sanarium kan u niet enkel de temperatuur van de sauna instellen. Neen, de relatieve luchtvochtigheid in de cabine is ook een factor die u zelf kan bepalen. Op deze manier opent een volledig spectrum van sauna- en warmtebelevenissen zich voor u.

Voorgeprogrammeerde saunaprogramma’s

Natuurlijk maakt KLAFS het u gemakkelijk. U kan via het bedieningspaneel kiezen voor een aantal vooraf ingestelde warmte- en sauna-belevenissen

Traditionele Finse sauna 

Dit is met voorsprong de meest populaire warmte-belevenis. Bij dit saunaritueel wordt de cabine opgewarmd tot een hoge temperatuur van 70-100°C. De relatieve luchtvochtigheid is dan aan de lage kant, rond de 3%. Deze warmte-ervaring wordt daarom ook wel vergeleken met een woestijnklimaat. In een authentieke Finse sauna of droge sauna is het dus heet en droog. 

De finse sauna wordt ook wel vergeleken met een woestijn klimaat
U transpireert hevig en snakt na 10-15 minuten naar een ijskoude douche. Een Finse sauna is dan ook een echte training voor uw hart, bloedvaten en uithoudingsvermogen. Dit is de saunavorm die het meest geapprecieerd wordt door getrainde saunaliefhebbers, topsporters, enz.
Een warme zandbank op het strand is vergelijkbaar met deze saunasessie

Bad met warmte lucht

Een warme-lucht-bad heeft zowel een zachte temperatuur (45-60°C) als een milde relatieve luchtvochtigheid (10-20%). Een 40-tal minuutjes op een warme zandbank op het strand is vergelijkbaar met deze saunasessie. Gezien de temperatuur lager is, kan u probleemloos uw saunasessie verlengen. Dit warme-lucht-bad is ideaal op dagen u het wat rustiger wilt aanpakken. Het is ook ideaal wanneer u op zoek bent naar rust en stressverlichting en geen te zware belasting wilt leggen op uw bloedsomloop en hart.

Tropenbad

In een tropenbad waant u zich letterlijk “in de tropen”. Zowel de temperatuur als de relatieve luchtvochtigheid zijn aan de hoge kant. Het is er niet zo heet als in een Finse sauna, maar een tropenbad kan zeker zo belastend aanvoelen voor uw lichaam als een traditionele sauna. Dit komt door de hogere luchtvochtigheid. Het tropenbad is dus ook een excellente training voor uw hart en bloedsomloop. De vochtige lucht is daarnaast een weldaad voor uw luchtwegen en huid.

In een tropenbad zijn zowel de temperatuur als de relatieve luchtvochtigheid aan de hoge kant

Soft-stoombad 

Een soft-stoombad is de dichtst mogelijke benadering van een echt stoombad in uw saunacabine. De relatieve luchtvochtigheid is 55%: een zalige ontspanning voor lichaam en geest.

Een soft-stoombad benadert het dichts het gevoel van een echt stoombad
Kies zelf uw aroma's voor het aromabad!

Aromabad

In een aromabad zijn de condities optimaal om het door u gekozen aroma, in de vorm van een etherische olie, volledig tot zijn recht te laten komen.

 

Bestel uw favoriete aroma’s in onze wellness webshop.

U wilt meer info over het Sanarium? Bezoek één van onze showrooms of vraag vrijblijvend een offerte aan. 

Uw vraag
Bel ons
Bekijk alle showrooms

24

juli
TOT

24

juli

Gervi Gistel gesloten

24

juli
TOT

24

juli

Gervi Gistel gesloten

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

21

juli
TOT

21

juli

Gervi sluit op 21/7! (m.u.v. Gervi Maasmechelen)

21

juli
TOT

21

juli

Gervi sluit op 21/7! (m.u.v. Gervi Maasmechelen)

13

juli
TOT

22

juli

Gervi Gent gesloten

13

juli
TOT

22

juli

Gervi Gent gesloten

interessante tips

 • Wilt u een spa om van een weldoende hydromassage te genieten? Dan is niet het aantal jets het belangrijkste criterium, maar de jetvariëteit van de jacuzzi. In een HotSpring is elke zitplaats een andere massagestoel.Lees meer

 • Met het Sanarium van KLAFS kunt u van 5 badvormen genieten in één sauna cabine. Door een uitbreiding aan de oven kan niet alleen de temperatuur variëren, maar ook de luchtvochtigheid in de cabine. Zo kan u genieten van een soft-stoombad in uw ...Lees meer

 • De ene infraroodcabine is de andere niet. Bevraag u dus goed naar de specifieke infraroodwarmte van de cabine (A-, B- of C-straling of een combinatie ervan) en de materialen van de stralingselementen.Lees meer

 • Altijd zuiver en helder spawater, met een minimum aan onderhoud, kan dat? Absoluut! Een ozonator helpt u al een heel stuk op weg. De ozonator produceert ozonbelletjes in het spawater die vuilpartikels en onzuiverheden neutraliseren.Lees meer

 • Als wellness-specialist verkopen wij een goed gevoel. Wij proberen de mensen aan te zetten om op een andere manier te leven, om af en toe eens uit die stresswereld te stappen en tijd voor zichzelf vrij te maken.Lees meer

 • Slingers Eddy

  Ontdek meer
 • De familie Heytens uit Tielt geniet dagelijks met volle teugen van een relaxerende sessie in hun prachtige Klafs sauna.

  Fam. Heytens

  Ontdek meer
 • Bij de familie Habex uit Diepenbeek zijn vooral de kleinkinderen hevige fan van de HotSpring.

  Fam. Habex

  Ontdek meer
 • Heel goede service zowel bij aankoop als bij plaatsing.

  Joseph Dhaene

  Ontdek meer
 • Zeer correcte service.

  Luc Seegers

  Ontdek meer
 • Giovanni heeft in zijn tuin een prachtig ingebouwde zwemspa van Riptide waar hij dagelijks met volle teugen van geniet.

  Giovanni T.

  Ontdek meer
 • Er gaan heel veel jongeren in, scholen, groepen,… Die krijgen dat niet stuk en hij blijft gewoon zijn werk doen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Na het vergelijken van meerdere modellen en merken, is HotSpring er als meest kwaliteitsvolle jacuzzi uitgekomen.

  Bert Casters & Elke Ja ...

  Ontdek meer
 • Super. Mooi product. Zowel de sauna als de jacuzzi. Zeer professionele begeleiding.

  torfs j.

  Ontdek meer
 • Voor ons is dat echt quality time voor de familie omdat we eigenlijk heel vaak samen in de jacuzzi gaan. Goed weer of niet. Regen of geen regen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Gisteren voor de eerste keer gebruik gemaakt van de spa!!! We waren echt wel vergeten wat een zaaaalig gevoel dat geeft.

  Sabine en Philippe

  Ontdek meer
 • Alles werkt zoals verwacht, er zijn geen gebreken naar voor gekomen en het gebruiksgemak is hoog.

  Huys Rik

  Ontdek meer
 • Door de goede uitleg hebben wij redelijk rap besloten om een jacuzzi van HotSpring te kopen.

  De Vos Gilbert & Erna

  Ontdek meer
 • We gaan er dagelijks voor het slapen gaan even in. Dit geeft een zalig, rustgevend gevoel.

  Manu Mattelin en Isabe ...

  Ontdek meer
 • De HotSpring, die is heel goed geweest voor de rugklachten van mijn moeder, die een hernia heeft gehad.

  Nico Esposito

  Ontdek meer
 • Het ultieme moment van ontspanning is voor mij nog even de Moto Massage passeren. Dat is echt wel de max voor mij!

  Filip Tacq

  Ontdek meer
 • Tullen Dirk

  Ontdek meer
 • Perfecte begeleiding bij de aankoop, met een persoonlijke inbreng van de verkoopster heeft ons ervan overtuigd om met Gervi samen te werken.

  Ritserveldt Bart

  Ontdek meer
Bekijk alle referenties
Bekijk al het nieuws