Sanarium: sauna en stoombad in één

U reist elk jaar naar een nieuwe vakantiebestemming. U bereidt elke dag een ander lekker gerechtje. U kijkt regelmatig naar een nieuwe film, tv-programma of theaterstuk. U houdt van variatie en afwisseling.


Waarom moet uw saunaritueel dan altijd hetzelfde zijn? In elke saunacabine kan u natuurlijk de temperatuur instellen. Maar wat als u, naast de temperatuur, nog een tweede variabele kon instellen? Het Sanarium van KLAFS geeft u deze opportuniteit.

Regel niet alleen de temperatuur in uw sauna

In het Sanarium kan u niet enkel de temperatuur van de sauna instellen. Neen, de relatieve luchtvochtigheid in de cabine is ook een factor die u zelf kan bepalen. Op deze manier opent een volledig spectrum van sauna- en warmtebelevenissen zich voor u.

Voorgeprogrammeerde saunaprogramma’s

Natuurlijk maakt KLAFS het u gemakkelijk. U kan via het bedieningspaneel kiezen voor een aantal vooraf ingestelde warmte- en sauna-belevenissen.

Traditionele Finse sauna 

Dit is met voorsprong de meest populaire warmte-belevenis. Bij dit saunaritueel wordt de cabine opgewarmd tot een hoge temperatuur van 70-100°C. De relatieve luchtvochtigheid is dan aan de lage kant, rond de 3%. Deze warmte-ervaring wordt daarom ook wel vergeleken met een woestijnklimaat. In een authentieke Finse sauna of droge sauna is het dus heet en droog. 

U transpireert hevig en snakt na 10-15 minuten naar een ijskoude douche. Een Finse sauna is dan ook een echte training voor uw hart, bloedvaten en uithoudingsvermogen. Dit is de saunavorm die het meest geapprecieerd wordt door getrainde saunaliefhebbers, topsporters, enz.

Bad met warme lucht

Een warme-lucht-bad heeft zowel een zachte temperatuur (45-60°C) als een milde relatieve luchtvochtigheid (10-20%). Een 40-tal minuutjes op een warme zandbank op het strand is vergelijkbaar met deze saunasessie. Gezien de temperatuur lager is, kan u probleemloos uw saunasessie verlengen. Dit warme-lucht-bad is ideaal op dagen u het wat rustiger wilt aanpakken. Het is ook ideaal wanneer u op zoek bent naar rust en stressverlichting en geen te zware belasting wilt leggen op uw bloedsomloop en hart.

Tropenbad

In een tropenbad waant u zich letterlijk “in de tropen”. Zowel de temperatuur als de relatieve luchtvochtigheid zijn aan de hoge kant. Het is er niet zo heet als in een Finse sauna, maar een tropenbad kan zeker zo belastend aanvoelen voor uw lichaam als een traditionele sauna. Dit komt door de hogere luchtvochtigheid. Het tropenbad is dus ook een excellente training voor uw hart en bloedsomloop. De vochtige lucht is daarnaast een weldaad voor uw luchtwegen en huid.

 

Soft-stoombad 

Een soft-stoombad is de dichtst mogelijke benadering van een echt stoombad in uw saunacabine. De relatieve luchtvochtigheid is 55%: een zalige ontspanning voor lichaam en geest.

Aromabad

In een aromabad zijn de condities optimaal om het door u gekozen aroma, in de vorm van een etherische olie, volledig tot zijn recht te laten komen.

 

Bestel uw favoriete aroma’s in onze wellness webshop.

U wilt meer info over het Sanarium? Bezoek één van onze showrooms of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Referenties

Bekijk alle referenties
Bekijk alle laatste nieuwtjes Ontdek al onze evenementen

Onze merken