NL
Ontdek ons aanbod Ontdek onze webshop

Waarom u “Aaaaah” zegt als in uw HotSpring Spa stapt

Iedereen heeft het al eens meegemaakt. Sommigen in een gewoon bad, anderen in een bubbelbad. Het moment wanneer u in het warme water stapt en er een “Aaaaah” uit uw mond ontsnapt. Maar hoe komt dit nu?

Onderdompelen in warm water: Waarom voelt het zo goed?

Ons lichaam heeft van moeder natuur de gave gekregen om zichzelf te genezen en te herstellen. Een wondje in de huid herstelt zichzelf binnen enkele dagen. Dit komt dankzij celregeneratie, een automatisch fysiologisch proces in ons lichaam. Gedurende de eerste 9 maanden van ons leven werkt dit celgeneratie proces op z’n best. In de moederbuik wordt ons lichaam gevormd. Toevallig of niet, het kindje bevindt zich daar in een warm water omgeving.

HotSpring: een heerlijke warm water opgeving
Na de geboorte en in de daaropvolgende levensjaren, takelt dit celregeneratie proces stilletjes af. Het verloopt wat moeilijker. De mens leeft, moet omgaan met tegenslagen, en is ver verwijderd van een warme, veilige omgeving van de moederbuik. Echter, bij het onderdompelen van het lichaam in warm water, gaat het lichaam voor even terug naar de prenatale periode van het leven… Er ontstaat dus een gelukzalig gevoel dat iedereen met "Aaaaaah" beantwoordt. Dit is de magie van een hot tub.

Een beetje biologie: Het sympathisch en het parasympathisch zenuwstelsel

Het sympathisch en het parasympathisch zenuwstelsel moeten meestal in balans zijn.

Uw sympathisch zenuwstelsel treedt in actie wanneer u gestrest bent. Het brengt uw lichaam in een “vecht of vlucht” modus. Dan versnelt uw ademhaling, hartslag en bloeddruk. Daarnaast zorgt het voor de productie van hormonen die infecties in de hand werken. Uw parasympathische zenuwstelsel doet in feite het tegenovergestelde. Het wordt geactiveerd wanneer u tot rust komt en brengt uw lichaam in een herstelmodus. Het vertraagt uw hartritme en ademhaling en verlaagt uw bloeddruk. Het stimuleert bovendien de productie van hormonen die infecties afremmen. Het sympathisch en het parasympathisch zenuwstelsel moeten meestal in balans zijn.

Breng uw lichaam in balans in warm water

Wanneer uw sympathisch zenuwstelsel continu overheerst, heeft dit drastische gevolgen voor uw gezondheid. Bij soldaten die lijden aan een posttraumatische stoornis zijn beide zenuwstelsels volledig uit balans. Het sympathische zenuwstelsel onderdrukt het parasympathische volledig, waardoor het lichaam continu in opperste staat van stress is. De primaire oorsprong van de meeste chronische ziektes zoals diabetes, artritis, chronische darm- en maagproblemen en depressie ligt bij het uit balans zijn van de zenuwstelsels.

 

Hoe kan het evenwicht hersteld worden? Dit is een echte uitdaging voor de wetenschap. Natuurlijk hebben artsen tal van medicaties ontwikkeld. Deze hebben echter ook altijd bijwerkingen. Wat kan nog? Niets meer en niets minder dan u overgeven aan moeder natuur. Uzelf onderdompelen in warm water kan dit kritische evenwicht herstellen.

 

Bron: Dit artikel is gebaseerd op een interview met Dr. Bruce Becker, een expert op vlak van warm water behandeling.

Uw vraag
Bel ons
Bekijk alle showrooms

24

juli
TOT

24

juli

Gervi Gistel gesloten

24

juli
TOT

24

juli

Gervi Gistel gesloten

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

21

juli
TOT

21

juli

Gervi sluit op 21/7! (m.u.v. Gervi Maasmechelen)

21

juli
TOT

21

juli

Gervi sluit op 21/7! (m.u.v. Gervi Maasmechelen)

13

juli
TOT

22

juli

Gervi Gent gesloten

13

juli
TOT

22

juli

Gervi Gent gesloten

interessante tips

 • Wilt u een spa om van een weldoende hydromassage te genieten? Dan is niet het aantal jets het belangrijkste criterium, maar de jetvariëteit van de jacuzzi. In een HotSpring is elke zitplaats een andere massagestoel.Lees meer

 • Met het Sanarium van KLAFS kunt u van 5 badvormen genieten in één sauna cabine. Door een uitbreiding aan de oven kan niet alleen de temperatuur variëren, maar ook de luchtvochtigheid in de cabine. Zo kan u genieten van een soft-stoombad in uw ...Lees meer

 • De ene infraroodcabine is de andere niet. Bevraag u dus goed naar de specifieke infraroodwarmte van de cabine (A-, B- of C-straling of een combinatie ervan) en de materialen van de stralingselementen.Lees meer

 • Altijd zuiver en helder spawater, met een minimum aan onderhoud, kan dat? Absoluut! Een ozonator helpt u al een heel stuk op weg. De ozonator produceert ozonbelletjes in het spawater die vuilpartikels en onzuiverheden neutraliseren.Lees meer

 • Als wellness-specialist verkopen wij een goed gevoel. Wij proberen de mensen aan te zetten om op een andere manier te leven, om af en toe eens uit die stresswereld te stappen en tijd voor zichzelf vrij te maken.Lees meer

 • Slingers Eddy

  Ontdek meer
 • De familie Heytens uit Tielt geniet dagelijks met volle teugen van een relaxerende sessie in hun prachtige Klafs sauna.

  Fam. Heytens

  Ontdek meer
 • Bij de familie Habex uit Diepenbeek zijn vooral de kleinkinderen hevige fan van de HotSpring.

  Fam. Habex

  Ontdek meer
 • Heel goede service zowel bij aankoop als bij plaatsing.

  Joseph Dhaene

  Ontdek meer
 • Zeer correcte service.

  Luc Seegers

  Ontdek meer
 • Giovanni heeft in zijn tuin een prachtig ingebouwde zwemspa van Riptide waar hij dagelijks met volle teugen van geniet.

  Giovanni T.

  Ontdek meer
 • Er gaan heel veel jongeren in, scholen, groepen,… Die krijgen dat niet stuk en hij blijft gewoon zijn werk doen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Na het vergelijken van meerdere modellen en merken, is HotSpring er als meest kwaliteitsvolle jacuzzi uitgekomen.

  Bert Casters & Elke Ja ...

  Ontdek meer
 • Super. Mooi product. Zowel de sauna als de jacuzzi. Zeer professionele begeleiding.

  torfs j.

  Ontdek meer
 • Voor ons is dat echt quality time voor de familie omdat we eigenlijk heel vaak samen in de jacuzzi gaan. Goed weer of niet. Regen of geen regen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Gisteren voor de eerste keer gebruik gemaakt van de spa!!! We waren echt wel vergeten wat een zaaaalig gevoel dat geeft.

  Sabine en Philippe

  Ontdek meer
 • Alles werkt zoals verwacht, er zijn geen gebreken naar voor gekomen en het gebruiksgemak is hoog.

  Huys Rik

  Ontdek meer
 • Door de goede uitleg hebben wij redelijk rap besloten om een jacuzzi van HotSpring te kopen.

  De Vos Gilbert & Erna

  Ontdek meer
 • We gaan er dagelijks voor het slapen gaan even in. Dit geeft een zalig, rustgevend gevoel.

  Manu Mattelin en Isabe ...

  Ontdek meer
 • De HotSpring, die is heel goed geweest voor de rugklachten van mijn moeder, die een hernia heeft gehad.

  Nico Esposito

  Ontdek meer
 • Het ultieme moment van ontspanning is voor mij nog even de Moto Massage passeren. Dat is echt wel de max voor mij!

  Filip Tacq

  Ontdek meer
 • Tullen Dirk

  Ontdek meer
 • Perfecte begeleiding bij de aankoop, met een persoonlijke inbreng van de verkoopster heeft ons ervan overtuigd om met Gervi samen te werken.

  Ritserveldt Bart

  Ontdek meer
Bekijk alle referenties
Bekijk al het nieuws