NL
Ontdek ons aanbod Ontdek onze webshop

Een kindvriendelijk saunaritueel: enkele tips…

In de sauna gaan is gezond én plezant. Voor jong en oud. In Finland, waar elk gezin wel een warmte cabine heeft in huis, groeien kinderen op met de sauna. Zelfs baby’s van enkele maanden oud worden door hun ouders enkele minuten meegenomen in de sauna (bij aangepaste temperatuur) om zo hun weerstand te verhogen. Niets zo plezant als met het hele gezin, inclusief de kids, te genieten van een ontspannend saunamoment. Daarom geeft Gervi enkele tips voor een kindvriendelijk saunaritueel.

Stel een lagere temperatuur in

U bent een doorwinterde saunagebruiker die houdt van de echte Finse droge sauna van 90 of zelfs 100°C? Dan past u best de temperatuur aan als uw jonge kinderen u vergezellen in de sauna. Zeker de eerste keren dat zij in de sauna gaan. Een temperatuur van 75° is aangewezen. Een andere optie is het Sanarium waarmee u een aromabad, een tropisch bad of een soft-stoombad kunt simuleren in de cabine. Op deze manier kunnen uw kinderen geleidelijk aan wennen aan de hitte van een sauna.

Verkort de duurtijd

De zandloper geeft de tijd aan van een normale saunasessie. Voor een getrainde saunagebruiker is dit 15 minuten. Maar voor een beginneling moet deze duurtijd altijd ingekort worden. Ga nooit meteen voor de volle 15 minuten als u kinderen er bij zijn in de sauna. Zeker voor jonge kinderen kan een duurtijd van enkele minuten al voldoende zijn. In de sauna gaan moet op elk moment aangenaam en comfortabel aanvoelen. Van zodra uw kind aangeeft dat het te warm is en hij of zij het niet meer leuk vindt, verlaat dan de sauna.

Zit op het laagste niveau van de sauna

In de sauna geldt de volgende regel: hoe hoger u zit, hoe warmer het wordt. De hete lucht stijgt immers naar de bovenzijde van de cabine. Als volwassen saunagebruiker neemt u dus gerust plaats liggend op een bank bovenaan. Maar een jong kind plaats u best op de laagste saunabank of zelfs op het opstapbankje. Hier is het net iets minder warm en zo kan uw kind toch enkele minuten in de sauna blijven.

Respecteer de stilte

Kinderen zijn van nature uit vaak rumoerig en speels. En dit mag natuurlijk ook. Maar de sauna is een ruimte voor stilte, rust en ontspanning. Op die manier kan het menselijk lichaam ook optimaal genieten van het saunaritueel. Leer uw kinderen dat ze gerust wat mogen babbelen in de sauna (tenzij u natuurlijk in een openbare sauna bent waar stilte gevraagd wordt), maar dat luid schreeuwen of rondrennen uit den boze zijn.

Koel voldoende af

Een saunaritueel bestaat altijd uit een opwarmfase (in de sauna) en een afkoelfase (onder de douche of in een koud dompelbad). Dit geldt ook voor kinderen. Kinderen moeten niet direct ijskoud douchen zoals de getrainde saunagebruiker. Maar, leer hen wel lauw tot koud te douchen (liefst buiten) na een saunagang zodat ze voldoende afkoelen.

Uw vraag
Bel ons
Bekijk alle showrooms

24

juli
TOT

24

juli

Gervi Gistel gesloten

24

juli
TOT

24

juli

Gervi Gistel gesloten

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

21

juli
TOT

21

juli

Gervi sluit op 21/7! (m.u.v. Gervi Maasmechelen)

21

juli
TOT

21

juli

Gervi sluit op 21/7! (m.u.v. Gervi Maasmechelen)

13

juli
TOT

22

juli

Gervi Gent gesloten

13

juli
TOT

22

juli

Gervi Gent gesloten

interessante tips

 • Wilt u een spa om van een weldoende hydromassage te genieten? Dan is niet het aantal jets het belangrijkste criterium, maar de jetvariëteit van de jacuzzi. In een HotSpring is elke zitplaats een andere massagestoel.Lees meer

 • Met het Sanarium van KLAFS kunt u van 5 badvormen genieten in één sauna cabine. Door een uitbreiding aan de oven kan niet alleen de temperatuur variëren, maar ook de luchtvochtigheid in de cabine. Zo kan u genieten van een soft-stoombad in uw ...Lees meer

 • De ene infraroodcabine is de andere niet. Bevraag u dus goed naar de specifieke infraroodwarmte van de cabine (A-, B- of C-straling of een combinatie ervan) en de materialen van de stralingselementen.Lees meer

 • Altijd zuiver en helder spawater, met een minimum aan onderhoud, kan dat? Absoluut! Een ozonator helpt u al een heel stuk op weg. De ozonator produceert ozonbelletjes in het spawater die vuilpartikels en onzuiverheden neutraliseren.Lees meer

 • Als wellness-specialist verkopen wij een goed gevoel. Wij proberen de mensen aan te zetten om op een andere manier te leven, om af en toe eens uit die stresswereld te stappen en tijd voor zichzelf vrij te maken.Lees meer

 • Slingers Eddy

  Ontdek meer
 • De familie Heytens uit Tielt geniet dagelijks met volle teugen van een relaxerende sessie in hun prachtige Klafs sauna.

  Fam. Heytens

  Ontdek meer
 • Bij de familie Habex uit Diepenbeek zijn vooral de kleinkinderen hevige fan van de HotSpring.

  Fam. Habex

  Ontdek meer
 • Heel goede service zowel bij aankoop als bij plaatsing.

  Joseph Dhaene

  Ontdek meer
 • Zeer correcte service.

  Luc Seegers

  Ontdek meer
 • Giovanni heeft in zijn tuin een prachtig ingebouwde zwemspa van Riptide waar hij dagelijks met volle teugen van geniet.

  Giovanni T.

  Ontdek meer
 • Er gaan heel veel jongeren in, scholen, groepen,… Die krijgen dat niet stuk en hij blijft gewoon zijn werk doen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Na het vergelijken van meerdere modellen en merken, is HotSpring er als meest kwaliteitsvolle jacuzzi uitgekomen.

  Bert Casters & Elke Ja ...

  Ontdek meer
 • Super. Mooi product. Zowel de sauna als de jacuzzi. Zeer professionele begeleiding.

  torfs j.

  Ontdek meer
 • Voor ons is dat echt quality time voor de familie omdat we eigenlijk heel vaak samen in de jacuzzi gaan. Goed weer of niet. Regen of geen regen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Gisteren voor de eerste keer gebruik gemaakt van de spa!!! We waren echt wel vergeten wat een zaaaalig gevoel dat geeft.

  Sabine en Philippe

  Ontdek meer
 • Alles werkt zoals verwacht, er zijn geen gebreken naar voor gekomen en het gebruiksgemak is hoog.

  Huys Rik

  Ontdek meer
 • Door de goede uitleg hebben wij redelijk rap besloten om een jacuzzi van HotSpring te kopen.

  De Vos Gilbert & Erna

  Ontdek meer
 • We gaan er dagelijks voor het slapen gaan even in. Dit geeft een zalig, rustgevend gevoel.

  Manu Mattelin en Isabe ...

  Ontdek meer
 • De HotSpring, die is heel goed geweest voor de rugklachten van mijn moeder, die een hernia heeft gehad.

  Nico Esposito

  Ontdek meer
 • Het ultieme moment van ontspanning is voor mij nog even de Moto Massage passeren. Dat is echt wel de max voor mij!

  Filip Tacq

  Ontdek meer
 • Tullen Dirk

  Ontdek meer
 • Perfecte begeleiding bij de aankoop, met een persoonlijke inbreng van de verkoopster heeft ons ervan overtuigd om met Gervi samen te werken.

  Ritserveldt Bart

  Ontdek meer
Bekijk alle referenties
Bekijk al het nieuws