Jacuzzi: 5 NO's in de winter!

Wist u dat het koude winterseizoen, de beste en leukste tijd is om te genieten van uw HotSpring Spa? Het is een geweldige manier om het koude winterweer even te vergeten. Het is heerlijk om de stoom van uw warme bubbelbad te zien opstijgen als u er zelf in opwarmt.


Uiteraard zijn er ook mensen zijn die hun spa in de winter liever niet gebruiken. Als u zo iemand bent, dan geven we u graag wat advies. Hier volgt een lijstje van de zaken die u zeker NIET moet doen met uw spa tijdens de wintermaanden.

Verlies de waterbehandeling van uw jacuzzi niet uit het oog!

We weten ook dat het geen pretje is om buiten in de koude en de regen uw water te gaan testen. Maar… water dat goed in balans is, is de sleutel tot succes. Het water wordt best een aantal keer per week behandeld met chloor, afhankelijk van het gebruik van uw spa. Voor een goede jacuzzi waterbehandeling checkt u best uw pH-waarde wekelijks om het water goed in balans te houden. 
Reinig uw filters regelmatig

Houd de jacuzzi filters schoon!

Mensen denken vaak dat wanneer ze hun spa niet gebruiken, ze hun filters ook niet moeten reinigen. Niet waar dus! Uw filters zuiveren uw water zelfs wanneer de jacuzzi niet gebruikt wordt. De belangrijkste reden dat een jacuzzi niet meer opwarmt? Vuile filters! Zorg er dus zeker voor dat u maandelijks even uw jacuzzi filters reinigt om problemen te voorkomen!

Laat uw jacuzzi niet leeglopen!

Uw jacuzzi in de winter laten leeglopen is geen goed idee. Lege leidingen kunnen krimpen, wat resulteert in lekkages. Bepaalde onderdelen kunnen nog kleine hoeveelheden water bevatten. Dit kan bevriezen en zorgen voor scheurtjes of barsten in de kuip van uw jacuzzi. Het is dus aan te raden ’s winters water in uw jacuzzi te laten.

Bedek uw jacuzzi niet met een zeil of bache!

Als u uw jacuzzi afdekt met een zeil of ander materiaal, loopt u de kans dat het isolatiemateriaal in uw jacuzzi gaat zweten. Hierdoor ontstaan er gassen aan de binnenkant van uw jacuzzi, waardoor de levensduur van uw jacuzzi omlaag gehaald wordt. Gebruik dus altijd een jacuzzi cover!

Zorg dat uw waterpeil hoog genoeg blijft!

Koude temperaturen kunnen zorgen voor verdamping van het water. Zorg er daarom voor dat het waterpeil boven de hoogst geplaatste jets staat. Anders bestaat de kans dat uw jets onnodig kracht gaan uitoefenen om water door de leidingen te krijgen. Bovendien vermijdt u hierbij ook de kans op lucht in de leidingen van uw jacuzzi, wat kan resulteren in het niet opwarmen van uw jacuzzi.

Als u zeker wilt zijn dat uw jacuzzi de winter goed doorkomt, kan u altijd contact opnemen met Gervi. Ons gespecialiseerd verkoopsteam helpt u graag verder en beantwoordt  al uw vragen omtrent onze jacuzzi's. Kom ook zeker tijdig langs in één van onze showrooms voor al uw jacuzzi onderhoudsproducten en filters!

 

Ontdek al onze jacuzzi modellen

Referenties

Bekijk alle referenties
Bekijk alle laatste nieuwtjes Ontdek al onze evenementen

Onze merken