NL
Ontdek ons aanbod Ontdek onze webshop

Jacuzzi: 5 NO's in de winter!

Wist u dat het koude winterseizoen, de beste en leukste tijd is om te genieten van uw HotSpring Spa? Het is een geweldige manier om het koude winterweer even te vergeten. Het is heerlijk om de stoom van uw warme bubbelbad te zien opstijgen als u er zelf in opwarmt.


Uiteraard zijn er ook mensen zijn die hun spa in de winter liever niet gebruiken. Als u zo iemand bent, dan geven we u graag wat advies. Hier volgt een lijstje van de zaken die u zeker NIET moet doen met uw spa tijdens de wintermaanden.

Verlies de waterbehandeling van uw jacuzzi niet uit het oog!

We weten ook dat het geen pretje is om buiten in de koude en de regen uw water te gaan testen. Maar… water dat goed in balans is, is de sleutel tot succes. Het water wordt best een aantal keer per week behandeld met chloor, afhankelijk van het gebruik van uw spa. Voor een goede jacuzzi waterbehandeling checkt u best uw pH-waarde wekelijks om het water goed in balans te houden. 

Denk aan de jacuzzi waterbehandeling!
Reinig uw filters regelmatig

Houd de jacuzzi filters schoon!

Mensen denken vaak dat wanneer ze hun spa niet gebruiken, ze hun filters ook niet moeten reinigen. Niet waar dus! Uw filters zuiveren uw water zelfs wanneer de jacuzzi niet gebruikt wordt. De belangrijkste reden dat een jacuzzi niet meer opwarmt? Vuile filters! Zorg er dus zeker voor dat u maandelijks even uw jacuzzi filters reinigt om problemen te voorkomen!

Laat uw jacuzzi niet leeglopen!

Uw jacuzzi in de winter laten leeglopen is geen goed idee. Lege leidingen kunnen krimpen, wat resulteert in lekkages. Bepaalde onderdelen kunnen nog kleine hoeveelheden water bevatten. Dit kan bevriezen en zorgen voor scheurtjes of barsten in de kuip van uw jacuzzi. Het is dus aan te raden ’s winters water in uw jacuzzi te laten.

Bedek uw jacuzzi niet met een zeil of bache!

Als u uw jacuzzi afdekt met een zeil of ander materiaal, loopt u de kans dat het isolatiemateriaal in uw jacuzzi gaat zweten. Hierdoor ontstaan er gassen aan de binnenkant van uw jacuzzi, waardoor de levensduur van uw jacuzzi omlaag gehaald wordt. Gebruik dus altijd een jacuzzi cover!

Gebruik een jacuzzi cover als afdek!

Zorg dat uw waterpeil hoog genoeg blijft!

Zorg dat uw jets onder water staan!

Koude temperaturen kunnen zorgen voor verdamping van het water. Zorg er daarom voor dat het waterpeil boven de hoogst geplaatste jets staat. Anders bestaat de kans dat uw jets onnodig kracht gaan uitoefenen om water door de leidingen te krijgen. Bovendien vermijdt u hierbij ook de kans op lucht in de leidingen van uw jacuzzi, wat kan resulteren in het niet opwarmen van uw jacuzzi.

Als u zeker wilt zijn dat uw jacuzzi de winter goed doorkomt, kan u altijd contact opnemen met Gervi. Ons gespecialiseerd verkoopsteam helpt u graag verder en beantwoordt  al uw vragen omtrent onze jacuzzi's. Kom ook zeker tijdig langs in één van onze showrooms voor al uw jacuzzi onderhoudsproducten en filters!

Uw vraag
Bel ons
Bekijk alle showrooms

24

juli
TOT

24

juli

Gervi Gistel gesloten

24

juli
TOT

24

juli

Gervi Gistel gesloten

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

21

juli
TOT

21

juli

Gervi sluit op 21/7! (m.u.v. Gervi Maasmechelen)

21

juli
TOT

21

juli

Gervi sluit op 21/7! (m.u.v. Gervi Maasmechelen)

13

juli
TOT

22

juli

Gervi Gent gesloten

13

juli
TOT

22

juli

Gervi Gent gesloten

interessante tips

 • Wilt u een spa om van een weldoende hydromassage te genieten? Dan is niet het aantal jets het belangrijkste criterium, maar de jetvariëteit van de jacuzzi. In een HotSpring is elke zitplaats een andere massagestoel.Lees meer

 • Met het Sanarium van KLAFS kunt u van 5 badvormen genieten in één sauna cabine. Door een uitbreiding aan de oven kan niet alleen de temperatuur variëren, maar ook de luchtvochtigheid in de cabine. Zo kan u genieten van een soft-stoombad in uw ...Lees meer

 • De ene infraroodcabine is de andere niet. Bevraag u dus goed naar de specifieke infraroodwarmte van de cabine (A-, B- of C-straling of een combinatie ervan) en de materialen van de stralingselementen.Lees meer

 • Altijd zuiver en helder spawater, met een minimum aan onderhoud, kan dat? Absoluut! Een ozonator helpt u al een heel stuk op weg. De ozonator produceert ozonbelletjes in het spawater die vuilpartikels en onzuiverheden neutraliseren.Lees meer

 • Als wellness-specialist verkopen wij een goed gevoel. Wij proberen de mensen aan te zetten om op een andere manier te leven, om af en toe eens uit die stresswereld te stappen en tijd voor zichzelf vrij te maken.Lees meer

 • Slingers Eddy

  Ontdek meer
 • De familie Heytens uit Tielt geniet dagelijks met volle teugen van een relaxerende sessie in hun prachtige Klafs sauna.

  Fam. Heytens

  Ontdek meer
 • Bij de familie Habex uit Diepenbeek zijn vooral de kleinkinderen hevige fan van de HotSpring.

  Fam. Habex

  Ontdek meer
 • Heel goede service zowel bij aankoop als bij plaatsing.

  Joseph Dhaene

  Ontdek meer
 • Zeer correcte service.

  Luc Seegers

  Ontdek meer
 • Giovanni heeft in zijn tuin een prachtig ingebouwde zwemspa van Riptide waar hij dagelijks met volle teugen van geniet.

  Giovanni T.

  Ontdek meer
 • Er gaan heel veel jongeren in, scholen, groepen,… Die krijgen dat niet stuk en hij blijft gewoon zijn werk doen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Na het vergelijken van meerdere modellen en merken, is HotSpring er als meest kwaliteitsvolle jacuzzi uitgekomen.

  Bert Casters & Elke Ja ...

  Ontdek meer
 • Super. Mooi product. Zowel de sauna als de jacuzzi. Zeer professionele begeleiding.

  torfs j.

  Ontdek meer
 • Voor ons is dat echt quality time voor de familie omdat we eigenlijk heel vaak samen in de jacuzzi gaan. Goed weer of niet. Regen of geen regen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Gisteren voor de eerste keer gebruik gemaakt van de spa!!! We waren echt wel vergeten wat een zaaaalig gevoel dat geeft.

  Sabine en Philippe

  Ontdek meer
 • Alles werkt zoals verwacht, er zijn geen gebreken naar voor gekomen en het gebruiksgemak is hoog.

  Huys Rik

  Ontdek meer
 • Door de goede uitleg hebben wij redelijk rap besloten om een jacuzzi van HotSpring te kopen.

  De Vos Gilbert & Erna

  Ontdek meer
 • We gaan er dagelijks voor het slapen gaan even in. Dit geeft een zalig, rustgevend gevoel.

  Manu Mattelin en Isabe ...

  Ontdek meer
 • De HotSpring, die is heel goed geweest voor de rugklachten van mijn moeder, die een hernia heeft gehad.

  Nico Esposito

  Ontdek meer
 • Het ultieme moment van ontspanning is voor mij nog even de Moto Massage passeren. Dat is echt wel de max voor mij!

  Filip Tacq

  Ontdek meer
 • Tullen Dirk

  Ontdek meer
 • Perfecte begeleiding bij de aankoop, met een persoonlijke inbreng van de verkoopster heeft ons ervan overtuigd om met Gervi samen te werken.

  Ritserveldt Bart

  Ontdek meer
Bekijk alle referenties
Bekijk al het nieuws