NL
Ontdek ons aanbod Ontdek onze webshop

De zoutverdamper van Infraworld

Adem de gezonde zeelucht in

U bent een astma patiënt? U heeft aan aandoening aan uw luchtwegen? U heeft last van dagelijkse hoestbuien? Niets zo helend als een bezoek aan de kuststreek, waar ook ter wereld. In kustgebieden is de lucht sterk verrijkt met zoutkristallen en deze lucht inademen geeft u als het ware “een tweede adem”. Deze behandeling heet in medische kringen “zoutinhalatie” en wordt al eeuwenlang voorgeschreven aan patiënten met ademhalingsproblemen. Met de zoutverdamper van Infraworld kan u nu bij uw thuis van de gezondheidsvoordelen van zoutinhalatie genieten. 

Wat is een zoutverdamper?

Een zoutverdamper bestaat uit een schaal, rijkelijk gevuld met zoutstenen uit de Himalaya. Deze schaal wordt op een verdamperset geplaatst. Tijdens een sessie in de infrarood Triosol cabine van Infraworld kan u de verdamper (gevuld met water) activeren. Waterdamp stijgt op in de cabine en maakt de lucht vochtig. Onder invloed van de hogere temperatuur in de cabine, gaan ook de zoutstenen geleidelijk aan kristalliseren. De opstijgende vochtige lucht passeert langs de zoutstenen en wordt zo verrijkt met zoutkristallen. Zo krijgt u een infraroodcabine gevuld met vochtige lucht, die dan ook nog eens verrijkt is met zout! Maar liefst twee keer gezondheidsvoordeel dus!

Zoutverdamper infraroodcabine
Waterdamp stijgt op in de infraroodcabine

Het gebruik van de zoutverdamper

De zoutverdamper bevindt zich altijd in een Triosol infraroodcabine. Zo blijft de concentratie van zout in de lucht hoog. Dit betekent echter niet dat u de infraroodcabine en de zoutverdamper altijd samen moet activeren. Ze kunnen ook apart gebruikt worden. Vul altijd eerst het waterreservoir van de verdamper met water. Zorg dat er voldoende zoutstenen in de schaal liggen. Activeer dan de verdamper via het bedieningspaneel in de cabine. U kan de intensiteit van de verdamper procentueel instellen. Al na een 10-tal minuten zult u ervaren dat de lucht in de cabine vochtiger wordt en de relatieve luchtvochtigheid in de cabine dus serieus omhoog gaat. Adem rustig in en uit en geniet van de weldaad van vochtige lucht verrijkt met zoutkristallen. Zeg voorgoed vaarwel tegen die vervelende kriebelhoest.

infraroodcabine geur lavendel
Lavendel voor een ontspannend effect!

De aromatische zoutverdamper

Kampt u met specifieke klachten zoals bvb. slapeloosheid, vermoeidheid of een vervelende verkoudheid? Kies dan voor een passend aroma. In geval van vermoeidheid kan u bijvoorbeeld een kruidenbuiltje met lavendel op de zoutverdamper plaatsen. De vochtige lucht verrijkt met zout zal dan heerlijk geuren naar lavendel. Dit heeft dan een opwekkend, verkwikkend effect op uw lichaam. In geval van een verkoudheid kiest u voor eucalyptus en bij slapeloosheid voor alpenden. Deze kruidenbuiltjes kunt u meerdere keren gebruiken en zijn verkrijgbaar via de webshop van Gervi.

Het onderhoud van de zoutverdamper

Het onderhoud van de zoutverdamper van Infraworld is minimaal. Ledig na elk gebruik de verdamper via het kraantje aan de onderzijde. Het is namelijk niet aangewezen dat het resterende water er na een sessie lange tijd blijft instaan en dan bij de volgende sessie opnieuw gebruikt wordt. Start elke sessie dus met vers water. De zoutstenen gaan talloze infraroodsessies mee. Wilt u ze na een tijd toch vervangen en/of aanvullen, bestel dan een vervangset zoutstenen in onze Gervi showrooms of via de webshop.

Uw vraag
Bel ons
Bekijk alle showrooms

24

juli
TOT

24

juli

Gervi Gistel gesloten

24

juli
TOT

24

juli

Gervi Gistel gesloten

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

21

juli
TOT

21

juli

Gervi sluit op 21/7! (m.u.v. Gervi Maasmechelen)

21

juli
TOT

21

juli

Gervi sluit op 21/7! (m.u.v. Gervi Maasmechelen)

13

juli
TOT

22

juli

Gervi Gent gesloten

13

juli
TOT

22

juli

Gervi Gent gesloten

interessante tips

 • Wilt u een spa om van een weldoende hydromassage te genieten? Dan is niet het aantal jets het belangrijkste criterium, maar de jetvariëteit van de jacuzzi. In een HotSpring is elke zitplaats een andere massagestoel.Lees meer

 • Met het Sanarium van KLAFS kunt u van 5 badvormen genieten in één sauna cabine. Door een uitbreiding aan de oven kan niet alleen de temperatuur variëren, maar ook de luchtvochtigheid in de cabine. Zo kan u genieten van een soft-stoombad in uw ...Lees meer

 • De ene infraroodcabine is de andere niet. Bevraag u dus goed naar de specifieke infraroodwarmte van de cabine (A-, B- of C-straling of een combinatie ervan) en de materialen van de stralingselementen.Lees meer

 • Altijd zuiver en helder spawater, met een minimum aan onderhoud, kan dat? Absoluut! Een ozonator helpt u al een heel stuk op weg. De ozonator produceert ozonbelletjes in het spawater die vuilpartikels en onzuiverheden neutraliseren.Lees meer

 • Als wellness-specialist verkopen wij een goed gevoel. Wij proberen de mensen aan te zetten om op een andere manier te leven, om af en toe eens uit die stresswereld te stappen en tijd voor zichzelf vrij te maken.Lees meer

 • Slingers Eddy

  Ontdek meer
 • De familie Heytens uit Tielt geniet dagelijks met volle teugen van een relaxerende sessie in hun prachtige Klafs sauna.

  Fam. Heytens

  Ontdek meer
 • Bij de familie Habex uit Diepenbeek zijn vooral de kleinkinderen hevige fan van de HotSpring.

  Fam. Habex

  Ontdek meer
 • Heel goede service zowel bij aankoop als bij plaatsing.

  Joseph Dhaene

  Ontdek meer
 • Zeer correcte service.

  Luc Seegers

  Ontdek meer
 • Giovanni heeft in zijn tuin een prachtig ingebouwde zwemspa van Riptide waar hij dagelijks met volle teugen van geniet.

  Giovanni T.

  Ontdek meer
 • Er gaan heel veel jongeren in, scholen, groepen,… Die krijgen dat niet stuk en hij blijft gewoon zijn werk doen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Na het vergelijken van meerdere modellen en merken, is HotSpring er als meest kwaliteitsvolle jacuzzi uitgekomen.

  Bert Casters & Elke Ja ...

  Ontdek meer
 • Super. Mooi product. Zowel de sauna als de jacuzzi. Zeer professionele begeleiding.

  torfs j.

  Ontdek meer
 • Voor ons is dat echt quality time voor de familie omdat we eigenlijk heel vaak samen in de jacuzzi gaan. Goed weer of niet. Regen of geen regen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Gisteren voor de eerste keer gebruik gemaakt van de spa!!! We waren echt wel vergeten wat een zaaaalig gevoel dat geeft.

  Sabine en Philippe

  Ontdek meer
 • Alles werkt zoals verwacht, er zijn geen gebreken naar voor gekomen en het gebruiksgemak is hoog.

  Huys Rik

  Ontdek meer
 • Door de goede uitleg hebben wij redelijk rap besloten om een jacuzzi van HotSpring te kopen.

  De Vos Gilbert & Erna

  Ontdek meer
 • We gaan er dagelijks voor het slapen gaan even in. Dit geeft een zalig, rustgevend gevoel.

  Manu Mattelin en Isabe ...

  Ontdek meer
 • De HotSpring, die is heel goed geweest voor de rugklachten van mijn moeder, die een hernia heeft gehad.

  Nico Esposito

  Ontdek meer
 • Het ultieme moment van ontspanning is voor mij nog even de Moto Massage passeren. Dat is echt wel de max voor mij!

  Filip Tacq

  Ontdek meer
 • Tullen Dirk

  Ontdek meer
 • Perfecte begeleiding bij de aankoop, met een persoonlijke inbreng van de verkoopster heeft ons ervan overtuigd om met Gervi samen te werken.

  Ritserveldt Bart

  Ontdek meer
Bekijk alle referenties
Bekijk al het nieuws