6 kwaaltjes die u kan bestrijden met een infraroodcabine

Regelmatig een infraroodcabine gebruiken = uw gezondheid er op vooruit zien gaan. Zowel fysiek als mentaal. Maar wist u dat u met een infraroodcabine ook heel wat kwaaltjes kan bestrijden?

Spierpijn

U kent het wel: u leeft zich na lange tijd weer eens hevig uit in de fitness. Heerlijk toch. Maar de daaropvolgende dagen heeft u een zeurende spierpijn in uw armen, benen, rug en nek. En net nu u de smaak van het sporten weer terug te pakken had. Een sessie in een infraroodcabine verzacht spierpijn in een handomdraai. Uw doorbloeding verbetert in de cabine zodat afvalstoffen, zoals het opgestapelde melkzuur dat spierpijn veroorzaakt, sneller en beter wordt afgevoerd. Uw recuperatietijd verkort zo aanzienlijk zodat u snel coopnieuw voluit kan sporten.

Stress spanning

Stress op het werk, stress op de weg, stress in het huishouden, … U beseft het niet altijd, maar deze stress momenten hebben een groot effect op uw lichaam. Door stress gaat u oppervlakkiger ademen, uw hart klopt sneller, uw spieren zetten zich vast, enz. Bouw daarom wekelijks een moment van quality time in. Een sessie in een infraroodcabine ontspant u van kop tot teen. U voelt de stress letterlijk wegebben…

Verkoudheid

Iedereen heeft er vroeg of laat wel eens last van: een flinke verkoudheid. Een lopende neus, tranende ogen en een zwaar hoofd zijn enkele van de vervelende symptomen. Een Triosol cabine is een infraroodcabine uitgerust met een verdamper met zoutkristallen. Deze zoutverdamper produceert waterdamp verrijkt met zout en eventueel een aroma zoals eucalyptus. Door het inademen van deze zeer vochtige lucht worden de symptomen van een verkoudheid meteen verzacht.

Migraine

Migraine wordt vaak uitgelokt door stress. In een stressvolle situatie gaat u onbewust bepaalde spieren in uw nek, schouders en zelfs hoofd opspannen en dit leidt tot stekende hoofdpijn of migraine. In een infraroodcabine wordt u als het ware “gedwongen” om te relaxen, los te laten, uw verstand op nul te zetten, … Hierdoor zullen na 20-30 minuten uw spieren zich volledig ontspannen. Door de verbeterde doorbloeding worden afvalstoffen ook sneller afgevoerd. Zo kan de infraroodcabine uw migraine aanval aanzienlijk verlichten…

Lage of hoge bloeddruk

Regelmatig een infraroodcabine gebruiken kan bloeddrukregulerend werken. Dit betekent dat, wanneer uw bloeddruk normaal gezien aan de hoge kant is, de infraroodcabine uw bloeddruk (bij regelmatig gebruik) op termijn zal verlagen. Een te lage bloeddruk zal dan weer wat hoger worden. Opgelet: indien uw bloeddruk zeer hoog of zeer laag is, consulteert u altijd best eerst een arts alvorens u een sauna of infraroodcabine gebruikt.

Huidonzuiverheden

In de infraroodcabine gaat u hevig transpireren en op deze manier ook ontgiften. Door intensief te zweten wordt uw huid als het ware van binnenuit gereinigd. Uw teint en huidstructuur verbetert en uw huid oogt zuiverder en egaler.

Referenties

Bekijk alle referenties
Bekijk alle laatste nieuwtjes Ontdek al onze evenementen

Onze merken