Infraroodcabine en gezondheid: een synoniem?

Infraroodcabines en gezondheid zijn twee woorden die vaak in dezelfde zin gebruikt worden. Maar hoe zit het nu? Is het gebruik van een infraroodcabine altijd goed voor uw gezondheid? Gervi zet de gezondheidsvoordelen van een ir cabine voor u op een rijtje.

Ontgiften in de infraroodcabine

Als reactie op de hogere temperatuur in een infrarood cabine, gaat uw lichaam vrij snel beginnen met transpireren. Gedurende de infraroodsessie, die al gauw 30 minuten kan duren, gaat u intensief zweten. Tijdens het transpireren gaat u afvalstoffen, opgebouwde melkzuren in uw spieren, enz. afscheiden.  Uw lichaam wordt als het ware van binnenuit ‘schoongespoeld’. Een 2 tot 3-wekelijks ritueel in een ir cabine kan dus zeker bijdragen aan het ontgiften en zuiveren van uw lichaam, en zo aan uw algemene gezondheid.

Een weldaad voor pijnlijke spieren en gewrichten

Infraroodstraling dringt diep door, tot bij de spieren en gewrichten en zorgt voor ontspanning. Heeft u na het sporten last van spierpijn? Heeft u in de koude wintermaanden pijnlijke gewrichten? Of heeft u misschien blessure opgelopen? Infrarood golven verzachten de pijn en warmen uw lichaam van binnenuit op. 

Een verbeterde bloeddoorstroming

Heeft u last van koude voeten of handen? Dat is vaak een teken dat uw bloeddoorstroming niet optimaal is in deze lichaamsdelen. En een goede bloeddoorstroming is nu net erg belangrijk voor uw algemene gezondheid! Uw bloed zorgt immers voor de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen. Wanneer u regelmatig gebruikt maakt van een ir cabine, wordt uw bloeddoorstroming verbeterd.

 

Kom helemaal tot rust in uw infrarood cabine

Ook bij stressgerelateerde problemen kan een ir cabine een oplossing bieden. Tijdens een infrarood sessie bent u voor 30-45 minuten als het ware afgesloten van de buitenwereld. U trekt zich terug in de heerlijke, deugddoende warmte en kan ev. enkele meditatie- of ademhalingsoefeningen doen voor extra relaxatie. Een ontspannend muziekje of uw favoriete krant of tijdschrift kan eveneens voor extraontspanning zorgen.

Zuivere luchtwegen met de Triosol zoutverdamper

De Triosol zoutverdamper maakt zoutinhalatie mogelijk in uw infrarood cabine. Heeft u regelmatig last van verkoudheden? Dan is dit iets voor u! Zoutstenen kristalliseren onder invloed van de warmte in de cabine. De piepkleine zoutpartikels lossen op in de lucht. Het inademen ervan heeft een zuiverende en helende werking op uw luchtwegen. Denk maar aan het heerlijke gevoel tijdens een wandeling langs de kuststrook…

Referenties

Bekijk alle referenties
Bekijk alle laatste nieuwtjes Ontdek al onze evenementen

Onze merken