NL
Ontdek ons aanbod Ontdek onze webshop

Infraroodcabine

Wanneer u het hele jaar rond wilt kunnen genieten van de weldaad van warmte voor uw lichaam, zonder afhankelijk te zijn van de zon, is een infraroodcabine zeker het overwegen waard. 

Wat is het verschil tussen een infraroodcabine en een sauna?

Infrarood cabines zien er eigenlijk net zo uit als sauna’s maar er is wel een groot verschil. Bij sauna’s warmt de omgevingslucht in de cabine op, terwijl in een IR cabine de panelen stralen produceren die hun warmte direct afgeven aan uw lichaam. Om de effecten van infraroodstraling te ondervinden, zou u in feite ook zonder een cabine voor de elektrische infraroodstraler kunnen zitten. Het feit dat u in een infrarood kabine zit, maakt echter dat de warmte effectiever verspreid wordt en dat u ook nog eens kan genieten van een aangename omgevingstemperatuur, die stijgt naar zo’n 40° tot 60°C. Dit is evenwel lager dan wat in een ‘normale’ sauna gebruikelijk is. Een infra rood cabine is hierdoor ook geschikt voor mensen die het wat benauwd krijgen in een gewone sauna. Veel ouderen en kinderen zullen het aangenamer vinden om in een infraroodkabine te vertoeven dan in een sauna. 

Nog een voordeel: infra rood cabines zijn makkelijk te plaatsen. Eigenlijk kunnen infrarood kabines in iedere ruimte geplaatst worden, zolang er maar een stopcontact is. Bovendien kan u bij Gervi ook infraroodkabines op maat laten maken. Dus heeft u ergens nog een ongebruikte kamer of een vrij hoekje, dan kan ook u binnenkort genieten van de voordelen van een IR kabine!

Zowel in een sauna als in een infraroodcabine kan u genieten van een zalige warmte.
Een sauna of een infraroodcabine?

Voordelen van IR cabines

Infraroodcabines maken gebruik van infraroodstralen, die een weldadige werking hebben op uw volledige lichaam. Waarschijnlijk herinnert u zich nog de ‘rode lamp’ van vroeger, die wonderen deed voor verkrampte schouders of een stijve nek. De infrarood cabine werkt net zoals die lamp van vroeger, maar is stukken comfortabeler, effectiever en groter, zodat uw hele lichaam er baat bij heeft. 

Ontdek alle infraroodcabine voordelen
Voordeel infraroodcabine
Net zoals in een sauna, kan u in een infraroodcabine genieten van alle fysieke en mentale voordelen van warmte. U kan er zich heerlijk in ontspannen, ontstressen en door het zweten wordt uw stofwisseling bevorderd, reinigt uw lichaam als het ware zichzelf en wordt uw bloedsomloop en bloeddruk gestimuleerd. Maar infraroodcabines hebben daarnaast nog het voordeel dat het gaat om infraroodstralen, die –in alle veiligheid- veel dieper in uw huid doordringen dan wat de omgevingswarmte in de sauna kan bewerkstelligen. Hierdoor zijn de fysieke en gezondheidseffecten groter. Mensen die lijden aan reuma, artritis, artrose en fibromyalgie kunnen bijvoorbeeld heel veel baat hebben bij regelmatige blootstelling aan infraroodstralen.
Er zijn verschillende infraroodstralen: korte- , midden- en langegolf. Bij Gervi kan u zogeheten full spectrum infraroodcabines kopen, die het volledige ABC-spectrum van infraroodlicht dekken. Doorgaans gaat het dan om een combinatie van (maximaal) 20% IR-A (kortegolf), 60% IR-B (middengolf) en 20% IR-C (langegolf).

Infrarood sauna, best of both worlds

Weet u niet of u nu voor een infraroodcabine of een sauna moet kiezen? Dan is een infrarood sauna misschien wel iets voor u! Infrarood sauna’s zijn geen synoniem voor infraroodcabines. U vraagt zich nu wellicht luidop af: “Wat is een infrarood sauna dan wel?”. Een infraroodsauna is de combinatie van infrarood met sauna. Omdat in een dergelijke sauna infrarood stralen gebruikt worden, is de IR sauna ook ideaal te gebruiken bij spier- en gewrichtspijnen.

U gebruikt de infra rood sauna zoals de infraroodcabine. Infraroodsauna’s warmt u eerst op met de saunakachel, totdat de omgevingstemperatuur zo’n 40° tot 50°C is. Vervolgens kan u op uw saunabank voor de infraroodstraler plaatsnemen, zodat u de stralen hun werk kunnen doen. Om op energiekosten te besparen, kan u de infraroodstralers eerst laten werken tot de temperatuur in uw infraroodsaunas opgelopen is tot zo’n 60°C en vervolgens de stralers uitzetten en de kachel aanzetten om de temperatuur in de sauna infra rood op peil te houden zodat u nog een tijdlang van de warmte kan genieten en kan ontspannen zoals in een klassieke sauna. Indien u dat wenst, kan u ook apart van de sauna of van de infraroodstralen genieten.

Het grote voordeel van infrarood saunas is dat u dus niet meer moet kiezen. U hebt zowel een infraroodcabine als een sauna in huis en nog wel 2-in-1, dus u komt met een beperkte ruimte toe! Heeft u binnenshuis geen ruimte meer over? Wat dacht u dan van een infrarood buitensauna? Hoe heerlijk is het om na de ontspanning in uw infrarood sauna buiten te kunnen lopen en te kunnen afkoelen op uw eigen terras of onder een buitendouche? 

infraroodcabine en sauna in een
Sauna en Infrarood, niet meer kiezen

Zowel de infrarood als de saunakachel zijn meestal aan te sluiten op een normaal stopcontact, dus als uw tuin over elektriciteit beschikt, dan kan uw buitensauna infrarood zeer binnenkort al een feit zijn!

 

Interesse om binnenkort van uw eigen prive infrarood sauna te genieten? Kom eens langs bij Gervi. Onze wellness experts zullen u met veel plezier antwoord geven op uw vraag “Wat is infrarood sauna” en u professioneel adviseren of infra rood saunas iets voor u zijn. In onze showrooms ziet u verschillende types IR saunas van het gerenommeerde merk KLAFS staan en u kan op afspraak zelfs een infrarood sauna cabine gratis en vrijblijvend komen uitproberen.

Infrarood sauna kopen bij Gervi

Wilt u een infraroodsauna kopen, dan heeft u zeker al gemerkt dat er zeer verschillende infrarood sauna prijzen de ronde doen. De prijzen infrarood sauna variëren naargelang het type en de uitvoering. U kan van KLAFS bijvoorbeeld een complete infraroodsauna te koop vinden maar u kan bijvoorbeeld ook losse volspectrum stralers in uw huidige KLAFS sauna laten plaatsen.
Infraroodsauna kopen bij Gervi
Infraroodsauna's van Gervi

Zoekt u een infrarood sauna te koop dan kan u bij Gervi terecht. U vindt bij ons niet alleen een uitgebreid aanbod maar u kan bij ons ook aan van een realistische en eerlijke infrarood sauna prijs. Onze dienst Verkoop Infrarood Sauna mag zich expert noemen in infraroodsauna’s; voor ons gaat het niet alleen om de verkoop maar vooral om het geven van advies, zodat u precies die sauna infrarood kopen gaat, die het beste bij uw wensen en situatie past. Bovendien kan u de te koop infrarood sauna ook altijd eens gratis en vrijblijvend op afspraak en in alle privacy komen uitproberen! 

Infraroodcabine kopen: enkele tips

U zoekt een infraroodcabine te koop? Look no further! Bij Gervi.be kan u een infrarood cabine kopen van gerenommeerde merken als Infraworld en Health Company. 

 

Wilt u Infraworld infraroodcabines kopen, dan heeft u een uitgebreide keuze. U vindt hier kleine en grote cabines, zowel standaard als design. Topper in de verkoop infraroodcabines van Infraworld is de Triosol cabine, waarin u kan genieten van de helende A-, B- en C-infraroodstraling én de zuiverende werking van de zoutverdamper op uw luchtwegen en huid. 

Daarnaast kan u bij ons ook infrarood cabines kopen van het merk Health Company, gespecialiseerd in de verkoop infraroodcabine met lange C-golf. Hier vindt u ook weer een basic en een exclusieve lijn. Kortom: wat ook uw wens of budget is, u vindt bij Gervi altijd eentje voor de juiste infrarood cabine prijs.
infraroodcabine kopen tips
Enkele tips vooraleer u een ir-cabine kopen gaat

Wat bepaalt de infraroodcabine prijzen?

Wanneer u op zoek bent naar een infrarood cabine te koop, dan heeft u zelf al gemerkt dat de prijzen danig kunnen verschillen. U vindt infraroodcabines te koop in alle mogelijke prijsklassen. De infraroodcabine prijs is onder meer afhankelijk van de functionaliteiten die u wenst. Wilt u uw IR cabine voor (medische) pijnbestrijding kunnen gebruiken, dan zijn de IR-A stralen noodzakelijk. Wenst u vooral van de weldaad van de ontspannende warmte op uw lichaam te genieten, dan kan een cabine met vlaktepanelen (lange IR-C stralen) al volstaan. Wilt u beiden, dan zal een cabine met full spectrum infraroodstralers voor u ideaal zijn. De prijs infraroodcabine full spectrum zal uiteraard wel hoger zijn dan voor een ‘gewone’ cabine met vlaktepanelen. Ook het gewenste gebruik infraroodcabine zal de prijs bepalen: koopt u een cabine voor intensief gebruik, dan is het belangrijk dat u kiest voor een hoogwaardige afwerking en kwalitatieve materialen.

Ziet u door de verschillende infraroodcabines prijzen niet meer welke cabine precies bij uw wensen past? De wellness experts van Gervi geven u graag meer uitleg en advies! Bovendien kan u bij ons op afspraak ook in alle privacy gratis en vrijblijvend een te koop infraroodcabine uit komen proberen.

Tips voor een optimaal infraroodcabine gebruik

optimaal infraroodcabine gebruik
Zo gebruikt u uw infraroodcabine optimaal
Bij Gervi gaat een infrarood sauna verkoop altijd gepaard met deskundig advies vooraf én tips voor een optimaal gebruik infrarood sauna of infraroodcabine bij u thuis. Weet u al hoe u infrarood sauna gebruiken moet? Het is namelijk zo dat u zich niet onbeperkt mag blootstellen aan de kortegolf IR-A stralen. Het zijn deze stralen die het diepst in uw lichaam doorwerken en daardoor de grootste medische voordelen opleveren. 

Daarom is het infrarood sauna gebruik bij IR-A stralen beperkt tot 10 tot 15 minuten per dag. Dit wil niet zeggen dat u slechts 10 tot 15 minuten in uw cabine mag zitten. U mag wel langer in uw cabine blijven genieten van de warmte, maar dan enkel van de milde langegolf IR-C straling, afkomstig van de vlaktepanelen. Hoe vaak infrarood sauna gebruiken? Voor een optimaal resultaat, zowel fysiek als mentaal, kan u best iedere dag uw infrarood sauna gebruiken. En dat is hoegenaamd geen straf!

infraroodcabine sauna infraroodcabines voordelen infraroodcabine

Triosol infraroodcabines

infraroodcabine sauna infraroodcabines voordelen infraroodcabine

Triosol Cedar infraroodcabines

infraroodcabine sauna infraroodcabines voordelen infraroodcabine

Triosol Glas infraroodcabines

infraroodcabine sauna infraroodcabines voordelen infraroodcabine

Triosol Natura infraroodcabines

infraroodcabine sauna infraroodcabines voordelen infraroodcabine

Fusion infraroodcabines

infraroodcabine sauna infraroodcabines voordelen infraroodcabine

Vario infraroodcabines

infraroodcabine sauna infraroodcabines voordelen infraroodcabine

Gala infraroodcabines

infraroodcabine sauna infraroodcabines voordelen infraroodcabine

Java Duo infraroodcabines

infraroodcabine sauna infraroodcabines voordelen infraroodcabine

Infraroodcabine op maat

Ontdek meer

Uw vraag
Bel ons
Bekijk alle showrooms

19

augustus
TOT

20

augustus

Sluitingsdagen showroom

19

augustus
TOT

20

augustus

Sluitingsdagen showroom

infraroodcabine infraroodcabines sauna voordelen infraroodcabine prijzen infraroodcabine

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

infraroodcabine infraroodcabines sauna voordelen infraroodcabine prijzen infraroodcabine

interessante tips

 • Wilt u een spa om van een weldoende hydromassage te genieten? Dan is niet het aantal jets het belangrijkste criterium, maar de jetvariëteit van de jacuzzi. In een HotSpring is elke zitplaats een andere massagestoel.Lees meer

 • Met het Sanarium van KLAFS kunt u van 5 badvormen genieten in één sauna cabine. Door een uitbreiding aan de oven kan niet alleen de temperatuur variëren, maar ook de luchtvochtigheid in de cabine. Zo kan u genieten van een soft-stoombad in uw ...Lees meer

 • De ene infraroodcabine is de andere niet. Bevraag u dus goed naar de specifieke infraroodwarmte van de cabine (A-, B- of C-straling of een combinatie ervan) en de materialen van de stralingselementen.Lees meer

 • Altijd zuiver en helder spawater, met een minimum aan onderhoud, kan dat? Absoluut! Een ozonator helpt u al een heel stuk op weg. De ozonator produceert ozonbelletjes in het spawater die vuilpartikels en onzuiverheden neutraliseren.Lees meer

 • Als wellness-specialist verkopen wij een goed gevoel. Wij proberen de mensen aan te zetten om op een andere manier te leven, om af en toe eens uit die stresswereld te stappen en tijd voor zichzelf vrij te maken.Lees meer

 • Monnissen

  Ontdek meer
 • Slingers Eddy

  Ontdek meer
 • De familie Heytens uit Tielt geniet dagelijks met volle teugen van een relaxerende sessie in hun prachtige Klafs sauna.

  Fam. Heytens

  Ontdek meer
 • Bij de familie Habex uit Diepenbeek zijn vooral de kleinkinderen hevige fan van de HotSpring.

  Fam. Habex

  Ontdek meer
 • Heel goede service zowel bij aankoop als bij plaatsing.

  Joseph Dhaene

  Ontdek meer
 • Zeer correcte service.

  Luc Seegers

  Ontdek meer
 • Giovanni heeft in zijn tuin een prachtig ingebouwde zwemspa van Riptide waar hij dagelijks met volle teugen van geniet.

  Giovanni T.

  Ontdek meer
 • Er gaan heel veel jongeren in, scholen, groepen,… Die krijgen dat niet stuk en hij blijft gewoon zijn werk doen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Na het vergelijken van meerdere modellen en merken, is HotSpring er als meest kwaliteitsvolle jacuzzi uitgekomen.

  Bert Casters & Elke Ja ...

  Ontdek meer
 • Super. Mooi product. Zowel de sauna als de jacuzzi. Zeer professionele begeleiding.

  torfs j.

  Ontdek meer
 • Voor ons is dat echt quality time voor de familie omdat we eigenlijk heel vaak samen in de jacuzzi gaan. Goed weer of niet. Regen of geen regen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Gisteren voor de eerste keer gebruik gemaakt van de spa!!! We waren echt wel vergeten wat een zaaaalig gevoel dat geeft.

  Sabine en Philippe

  Ontdek meer
 • Alles werkt zoals verwacht, er zijn geen gebreken naar voor gekomen en het gebruiksgemak is hoog.

  Huys Rik

  Ontdek meer
 • Door de goede uitleg hebben wij redelijk rap besloten om een jacuzzi van HotSpring te kopen.

  De Vos Gilbert & Erna

  Ontdek meer
 • We gaan er dagelijks voor het slapen gaan even in. Dit geeft een zalig, rustgevend gevoel.

  Manu Mattelin en Isabe ...

  Ontdek meer
 • De HotSpring, die is heel goed geweest voor de rugklachten van mijn moeder, die een hernia heeft gehad.

  Nico Esposito

  Ontdek meer
 • Het ultieme moment van ontspanning is voor mij nog even de Moto Massage passeren. Dat is echt wel de max voor mij!

  Filip Tacq

  Ontdek meer
 • Tullen Dirk

  Ontdek meer
 • Perfecte begeleiding bij de aankoop, met een persoonlijke inbreng van de verkoopster heeft ons ervan overtuigd om met Gervi samen te werken.

  Ritserveldt Bart

  Ontdek meer
Bekijk alle referenties
Bekijk al het nieuws