Infraroodcabine gebruik: FAQ

Hoe kunt u optimaal genieten van een infraroodcabine? Hoe moet u correct een infrarood sauna gebruiken? Op deze en enkele andere vaak gestelde vragen over het gebruik van een infraroodcabine vindt u hier een antwoord. Moest uw vraag over infraroodcabine gebruik toch niet in het lijstje voorkomen, dan kunt u steeds terecht in onze infrarood winkels of online.

 

Al onze infraroodcabines

Infraroodcabine gebruik op z’n best: zo doet u dat

Om volop van de vele gezondheidsvoordelen van een infraroodcabine te genieten, moet u er correct gebruik van maken. Volgend stappenplan is het advies dat onze wellness experts u meegeven.

Voorbereiding

Wilt u dat uw infraroodcabine gebruik optimaal verloopt? Dan is een korte voorbereiding vereist. Wanneer u de infraroodcabine aanzet en de temperatuur instelt, is uw infrarood ritueel begonnen. Neem vanaf dat moment de tijd om tot rust te komen. Kleed u alvast om, trek iets gemakkelijks aan. Zorg dat de ruimte waarin de ir cabine staat aangenaam warm aanvoelt (indien de infraroodcabine niet buiten staat). Leg enkele handdoeken klaar, een badjas, en zet ev. wat water of thee klaar om uw lichaam nadien te hydrateren.


Het infrarood ritueel

Eenmaal de cabine de gewenste temperatuur bereikt heeft, kunt u zich comfortabel installeren op een handdoek op het zitbankje. U kunt uw ogen sluiten en zachtjes indommelen of u kunt wat lezen. In een infrarood sauna kunt u ook genieten van een opgietsessie, al dan niet met aromatherapie.

Na het infrarood ritueel

Nadat de infrarood sessie is afgelopen, neemt u een lauwe douche. Het is niet nodig ijskoud te douchen zoals na een sauna omdat uw lichaam niet zo sterk is opgewarmd. Neem na het douchen zeker nog een rustpauze: geniet liggend van het ontspannen gevoel in uw lichaam. Drink eventueel wat water of thee om uw lichaam te hydrateren. 

Gebruik infrarood sauna: Hoe een infrarood sauna gebruiken?

Een infrarood sauna is een combi sauna infrarood. De werking van een infrarood sauna komt overeen met die van een sauna die is uitgerust met infraroodstralingselementen. Het gebruik van een infrarood sauna (die u gebruikt als infraroodcabine) komt sterk overeen met het infraroodcabine gebruik. U warmt de infrarood sauna eerst op met de sauna kachel tot een omgevingstemperatuur van 40-50°C. Vervolgens kunt u voor de infraroodstraler plaatsnemen op de saunabank. U activeert de infraroodstraler en geniet 10-15 minuten van weldoende infraroodstralen op uw rug, schouders en nek.

Infraroodcabines test: Gratis en vrijblijvend in elke Gervi showroom

U wilt natuurlijk kiezen voor de beste infraroodcabines, maar hoe weet u wat de juiste keuze is? Een test biedt u de oplossing! In al onze Gervi infrarood winkels kunt u terecht voor een gratis en vrijblijvende infraroodcabine test op afspraak. U kan dan, in alle privacy, onze infraroodcabines uitproberen en zelf ervaren wat voor u de beste infraroodcabine is. Ook een infrarood sauna test is mogelijk op aanvraag.

Temperatuur infraroodcabine

Voor een ideaal infraroodcabine gebruik bedraagt de temperatuur in een infraroodcabine 40-50°C. Een maximale temperatuur is 60°C.

Hoelang in de infrarood sauna?

De tijd dat u voor een infraroodstraler (full spectrum) plaatsneemt is gelimiteerd. De intensieve korte golf werkt immers in op uw spieren en gewrichten en warmt uw lichaam op van binnenin. Deze straling beperkt u best tot 10-15 minuten per dag. U mag echter langer dan 15 minuten in de infraroodcabine ontspannen, namelijk 40-50 minuten. U geniet dan van de milde infraroodstraling (lange golf) van de vlaktepanelen en de zalige gevoelswarmte.

Zal ik in de infrarood sauna afvallen?

Bij dagelijks infraroodcabine gebruik, zijn er tal van positieve gezondheidseffecten op uw lichaam. Uw bloedsdoorstroming verbetert bijvoorbeeld, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. U huid vaart er ook wel bij want door het transpireren wordt deze intens gezuiverd. Cellulitis vermindert bij dagelijks gebruik van de infraroodcabine. Al deze voordelen van de infraroodcabine dragen bij tot een betere levenskwaliteit en gezondere levensstijl.

Referenties

Bekijk alle referenties
Bekijk alle laatste nieuwtjes Ontdek al onze evenementen

Onze merken

infraroodcabine sauna infrarood sauna infraroodcabine gebruik infraroodcabines