NL
Ontdek ons aanbod Ontdek onze webshop

Infraroodcabine gebruik: FAQ

Hoe kunt u optimaal genieten van een infraroodcabine? Hoe moet u correct een infrarood sauna gebruiken? Op deze en enkele andere vaak gestelde vragen over het gebruik van een infraroodcabine vindt u hier een antwoord. Moest uw vraag over infraroodcabine gebruik toch niet in het lijstje voorkomen, dan kunt u steeds terecht in onze infrarood winkels of online.

Infraroodcabine gebruik op z’n best: zo doet u dat

Om volop van de vele gezondheidsvoordelen van een infraroodcabine te genieten, moet u er correct gebruik van maken. Volgend stappenplan is het advies dat onze wellness experts u meegeven.

Voorbereiding

Wilt u dat uw infraroodcabine gebruik optimaal verloopt? Dan is een korte voorbereiding vereist. Wanneer u de infraroodcabine aanzet en de temperatuur instelt, is uw infrarood ritueel begonnen. Neem vanaf dat moment de tijd om tot rust te komen. Kleed u alvast om, trek iets gemakkelijks aan. Zorg dat de ruimte waarin de ir cabine staat aangenaam warm aanvoelt (indien de infraroodcabine niet buiten staat). Leg enkele handdoeken klaar, een badjas, en zet ev. wat water of thee klaar om uw lichaam nadien te hydrateren.


Het infrarood ritueel

Eenmaal de cabine de gewenste temperatuur bereikt heeft, kunt u zich comfortabel installeren op een handdoek op het zitbankje. U kunt uw ogen sluiten en zachtjes indommelen of u kunt wat lezen. In een infrarood sauna kunt u ook genieten van een opgietsessie, al dan niet met aromatherapie.

Wilt u dat uw infraroodcabine gebruik optimaal verloopt? Dan is een korte voorbereiding vereist.
In een infrarood sauna van Infraworld of KLAFS kunt u genieten van een opgietsessie

Na het infrarood ritueel

Nadat de infrarood sessie is afgelopen, neemt u een lauwe douche. Het is niet nodig ijskoud te douchen zoals na een sauna omdat uw lichaam niet zo sterk is opgewarmd. Neem na het douchen zeker nog een rustpauze: geniet liggend van het ontspannen gevoel in uw lichaam. Drink eventueel wat water of thee om uw lichaam te hydrateren. 

Gebruik infrarood sauna: Hoe een infrarood sauna gebruiken?

Een infrarood sauna is een combi sauna infrarood. De werking van een infrarood sauna komt overeen met die van een sauna die is uitgerust met infraroodstralingselementen. Het gebruik van een infrarood sauna (die u gebruikt als infraroodcabine) komt sterk overeen met het infraroodcabine gebruik. U warmt de infrarood sauna eerst op met de sauna kachel tot een omgevingstemperatuur van 40-50°C. Vervolgens kunt u voor de infraroodstraler plaatsnemen op de saunabank. U activeert de infraroodstraler en geniet 10-15 minuten van weldoende infraroodstralen op uw rug, schouders en nek.

Infraroodcabines test: Gratis en vrijblijvend in elke Gervi showroom.
Infraroodcabine met vlaktepanelen en hoekstraler door Infraworld & Gervi

Infraroodcabines test: Gratis en vrijblijvend in elke Gervi showroom

U wilt natuurlijk kiezen voor de beste infraroodcabines, maar hoe weet u wat de juiste keuze is? Een test biedt u de oplossing! In al onze Gervi infrarood winkels kunt u terecht voor een gratis en vrijblijvende infraroodcabine test op afspraak. U kan dan, in alle privacy, onze infraroodcabines uitproberen en zelf ervaren wat voor u de beste infraroodcabine is. Ook een infrarood sauna test is mogelijk op aanvraag.

Temperatuur infraroodcabine

Voor een ideaal infraroodcabine gebruik bedraagt de temperatuur in een infraroodcabine 40-50°C. Een maximale temperatuur is 60°C.

Hoelang in de infrarood sauna?

De tijd dat u voor een infraroodstraler (full spectrum) plaatsneemt is gelimiteerd. De intensieve korte golf werkt immers in op uw spieren en gewrichten en warmt uw lichaam op van binnenin. Deze straling beperkt u best tot 10-15 minuten per dag. U mag echter langer dan 15 minuten in de infraroodcabine ontspannen, namelijk 40-50 minuten. U geniet dan van de milde infraroodstraling (lange golf) van de vlaktepanelen en de zalige gevoelswarmte.

Al deze voordelen van de infraroodcabine dragen bij tot een betere levenskwaliteit en gezondere levensstijl.
Infrarood sauna van Infraworld met sauna kachel en zoutverdamper

Zal ik in de infrarood sauna afvallen?

Bij dagelijks infraroodcabine gebruik, zijn er tal van positieve gezondheidseffecten op uw lichaam. Uw bloedsdoorstroming verbetert bijvoorbeeld, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. U huid vaart er ook wel bij want door het transpireren wordt deze intens gezuiverd. Cellulitis vermindert bij dagelijks gebruik van de infraroodcabine. Al deze voordelen van de infraroodcabine dragen bij tot een betere levenskwaliteit en gezondere levensstijl.

Uw vraag
Bel ons
Bekijk alle showrooms

24

juli
TOT

24

juli

Gervi Gistel gesloten

24

juli
TOT

24

juli

Gervi Gistel gesloten

infraroodcabine sauna infrarood sauna infraroodcabine gebruik infraroodcabines

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

infraroodcabine sauna infrarood sauna infraroodcabine gebruik infraroodcabines

21

juli
TOT

21

juli

Gervi sluit op 21/7! (m.u.v. Gervi Maasmechelen)

21

juli
TOT

21

juli

Gervi sluit op 21/7! (m.u.v. Gervi Maasmechelen)

infraroodcabine sauna infrarood sauna infraroodcabine gebruik infraroodcabines

13

juli
TOT

22

juli

Gervi Gent gesloten

13

juli
TOT

22

juli

Gervi Gent gesloten

infraroodcabine sauna infrarood sauna infraroodcabine gebruik infraroodcabines

interessante tips

 • Wilt u een spa om van een weldoende hydromassage te genieten? Dan is niet het aantal jets het belangrijkste criterium, maar de jetvariteit van de jacuzzi. In een HotSpring is elke zitplaats een andere massagestoel.Lees meer

 • Met het Sanarium van KLAFS kunt u van 5 badvormen genieten in n sauna cabine. Door een uitbreiding aan de oven kan niet alleen de temperatuur variren, maar ook de luchtvochtigheid in de cabine. Zo kan u genieten van een soft-stoombad in uw ...Lees meer

 • De ene infraroodcabine is de andere niet. Bevraag u dus goed naar de specifieke infraroodwarmte van de cabine (A-, B- of C-straling of een combinatie ervan) en de materialen van de stralingselementen.Lees meer

 • Altijd zuiver en helder spawater, met een minimum aan onderhoud, kan dat? Absoluut! Een ozonator helpt u al een heel stuk op weg. De ozonator produceert ozonbelletjes in het spawater die vuilpartikels en onzuiverheden neutraliseren.Lees meer

 • Als wellness-specialist verkopen wij een goed gevoel. Wij proberen de mensen aan te zetten om op een andere manier te leven, om af en toe eens uit die stresswereld te stappen en tijd voor zichzelf vrij te maken.Lees meer

 • Slingers Eddy

  Ontdek meer
 • De familie Heytens uit Tielt geniet dagelijks met volle teugen van een relaxerende sessie in hun prachtige Klafs sauna.

  Fam. Heytens

  Ontdek meer
 • Bij de familie Habex uit Diepenbeek zijn vooral de kleinkinderen hevige fan van de HotSpring.

  Fam. Habex

  Ontdek meer
 • Heel goede service zowel bij aankoop als bij plaatsing.

  Joseph Dhaene

  Ontdek meer
 • Zeer correcte service.

  Luc Seegers

  Ontdek meer
 • Giovanni heeft in zijn tuin een prachtig ingebouwde zwemspa van Riptide waar hij dagelijks met volle teugen van geniet.

  Giovanni T.

  Ontdek meer
 • Er gaan heel veel jongeren in, scholen, groepen, Die krijgen dat niet stuk en hij blijft gewoon zijn werk doen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Na het vergelijken van meerdere modellen en merken, is HotSpring er als meest kwaliteitsvolle jacuzzi uitgekomen.

  Bert Casters & Elke Ja ...

  Ontdek meer
 • Super. Mooi product. Zowel de sauna als de jacuzzi. Zeer professionele begeleiding.

  torfs j.

  Ontdek meer
 • Voor ons is dat echt quality time voor de familie omdat we eigenlijk heel vaak samen in de jacuzzi gaan. Goed weer of niet. Regen of geen regen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Gisteren voor de eerste keer gebruik gemaakt van de spa!!! We waren echt wel vergeten wat een zaaaalig gevoel dat geeft.

  Sabine en Philippe

  Ontdek meer
 • Alles werkt zoals verwacht, er zijn geen gebreken naar voor gekomen en het gebruiksgemak is hoog.

  Huys Rik

  Ontdek meer
 • Door de goede uitleg hebben wij redelijk rap besloten om een jacuzzi van HotSpring te kopen.

  De Vos Gilbert & Erna

  Ontdek meer
 • We gaan er dagelijks voor het slapen gaan even in. Dit geeft een zalig, rustgevend gevoel.

  Manu Mattelin en Isabe ...

  Ontdek meer
 • De HotSpring, die is heel goed geweest voor de rugklachten van mijn moeder, die een hernia heeft gehad.

  Nico Esposito

  Ontdek meer
 • Het ultieme moment van ontspanning is voor mij nog even de Moto Massage passeren. Dat is echt wel de max voor mij!

  Filip Tacq

  Ontdek meer
 • Tullen Dirk

  Ontdek meer
 • Perfecte begeleiding bij de aankoop, met een persoonlijke inbreng van de verkoopster heeft ons ervan overtuigd om met Gervi samen te werken.

  Ritserveldt Bart

  Ontdek meer
Bekijk alle referenties
Bekijk al het nieuws