Wat is een finse sauna?

Wat is een Finse sauna? Een Finse of traditionele sauna vindt zijn oorsprong in Finland. In het hoge Noorden, waar de temperaturen vaak onder het nulpunt duiken, zoekt elke inwoner de warmte van een Finse sauna op. De populariteit van de Finse sauna bleef echter niet tot Finland beperkt. Over de hele wereld worden de hoge temperaturen van de Finse sauna geapprecieerd.  

 

Al onze sauna's

Finse sauna of traditionele sauna thuis?

Gezien dat de Finse sauna één van de eerste saunavormen was, wordt de Finse sauna ook wel traditionele of klassieke sauna genoemd. Een traditionele sauna kan perfect geïntegreerd worden in de privacy van uw eigen woning.


U kan kiezen voor een sauna thuis in een daarvoor gereserveerde wellnessruimte. Of er is de mogelijkheid van een buitensauna met de eigenschappen van een Finse sauna. 

Bij Gervi wordt u geadviseerd zodat u zeker bent dat u kiest voor de perfecte exclusieve sauna die voldoet aan al uw verwachtingen.

Finse sauna: temperatuur 

Een Finse sauna wordt gekenmerkt door de hoge temperatuur in sauna. Een Finse of traditionele sauna heeft een temperatuur rond de 90°C. De temperatuur in een Finse sauna kan zelfs oplopen tot 110°C. Bij dergelijk hoge temperaturen in de sauna, is de relatieve luchtvochtigheid tot een minimum beperkt. Daarom wordt een Finse sauna ook wel een droge sauna genoemd.

Finse sauna op maat

Een Finse sauna op maat is dé specialiteit van onze saunabouwers. Gervi werkt uitsluitend met het Duitse merk KLAFS, gespecialiseerd in exclusieve sauna’s. Uw Finse sauna wordt zo een echte luxe sauna of design sauna.

Finse sauna kopen: enkele tips

U wilt een finse sauna kopen? Houdt dan rekening met volgende tips:


  • Laat u adviseren door een saunabouwer mét ervaring en expertise in het bouwen van een Finse sauna
  • U kan kiezen voor een standaardsauna of een sauna op maat. Een sauna op maat wordt door één van onze medewerkers uitgetekend tot op de millimeter!
  • Sauna installeren of plaatsen: hiervoor kan u beroep doen op het service team van Gervi. Ons geschoold service team zorgt voor een probleemloze plaatsing van uw exclusieve sauna.

Sauna benodigheden bij de Finse sauna

U gaat een Finse sauna kopen. In dat geval kunt u ook eens denken aan de sauna benodigdheden bij de Finse sauna. U kan kiezen voor lichttherapie of kleurentherapie in de Finse sauna. Rustgevende muziek in de Finse sauna brengt uw wellness ervaring tot een hoger niveau. Sauna aroma’s, cosmetica, handdoeken, badjassen of slippers vervolledigen het lijstje van sauna benodigdheden.

In de sauna winkels van Gervi vindt u alle sauna benodigdheden voor een Finse sauna. U kan ook steeds terecht in onze wellness shop online.

Referenties

Bekijk alle referenties
Bekijk alle laatste nieuwtjes Ontdek al onze evenementen

Onze merken

finse sauna sauna sauna op maat traditionele sauna sauna benodigdheden