NL
Ontdek ons aanbod Ontdek onze webshop

7 DO’s & DON’Ts voor aromatherapie

Aroma’s, ontspannend of net stimulerend, kunnen zorgen voor extra beleving tijdens uw sauna- of infraroodsessie. Als u correct tewerk gaat ten minste… Lees daarom onze tips voor een ontspannende aromatherapie in de sauna of infraroodcabine.

Tips voor een ontspannende aromatherapie

1. Kies voor een etherische olie of geurconcentraat van hoogwaardige kwaliteit.

Deze vloeistoffen (olie of concentraat) gaan immers verdampen en oplossen in de lucht, waarna u ze gaat inademen en ze terechtkomen in uw luchtwegen. De etherische oliën en geurconcentraten van KLAFS zijn uitermate geschikt.

2. Ga van start met een minimale dosis etherische olie of geurconcentraat.

Less is more is hier de boodschap. Een aroma is bedoeld zeer subtiel aanwezig te zijn. U kan bovendien op elk moment nog meer aroma toevoegen. Als het aroma moet aangelengd worden met water, staat de verhouding waarin dit moet gebeuren steeds aangegeven op de achterzijde van de verpakking. Een teveel aan aroma kan waterige ogen, een prikkend gevoel in de keel en hoesten veroorzaken. Probeer dit dus altijd te vermijden.

sauna geuren
Sauna geuren maken uw saunasessie compleet!

3. Kies voor een aroma dat het gewenste effect bereikt.

Bepaalde geuren, zoals lavendel of vanille/kokos, hebben een ontspannende uitwerking wanneer u ze inademt. Deze zijn geschikt voor een saunasessie als afsluiter van de dag. Andere geuren, zoals eucalyptus, citroen of munt, stimuleren dan weer net de hersenactiviteit en geven u als het ware een echte opkikker. Deze gebruikt u bij de start van de dag.

4. Check waar u de etherische olie of het geurconcentraat precies moet aanbrengen.

sauna aroma's opgietsessie sauna
Sauna aroma's voor opgietsauna!

Zo is het bijvoorbeeld niet aan te raden om een etherische olie, al dan niet aangelengd met water, over de sauna stenen te gieten. Dit zal de stenen op termijn erg vettig maken. Een geurconcentraat bestemd voor een opgiet, kan u hier dan wel weer perfect voor gebruiken. In een infraroodcabine kan u het aroma in een daarvoor bedoeld aromaschaaltje laten verdampen.

5. Bereid de aromatherapie altijd voor.

Bereid de aromatherapie altijd voor alvorens u start met de sauna- of infraroodsessie. Maak de aromaoplossing klaar in de sauna emmer of vul het aromaschaaltje in de infraroodcabine. Zo kan u zich, eenmaal de sessie gestart is, helemaal ontspannen. Neem het flesje met aroma niet mee in de warme cabine.

6. Blijf normaal ademhalen.

Eenmaal de cabine op temperatuur is of wanneer u een opgietsessie doet in de sauna, zal u het aroma volop waarnemen. Pas uw ademhaling echter zo weinig mogelijk aan. Het aroma blijft nog een hele tijd aanwezig en het is dus niet nodig om dieper en/of sneller te ademhalen. Dit zal uw hartslag alleen maar verder de hoogte induwen en dit wilt u natuurlijk vermijden tijdens een sessie in de sauna.

infraroodcabine temperatuur sauna
Sauna of infrarood, dat is puur genieten...

7. Heeft u een SANARIUM van KLAFS?

Heeft u het sanarium van Klafs? Dan kan u, via het controlepaneel van de sauna, kiezen voor een aromabad. Bij een aromabad wordt de temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid zo ingesteld dat de aroma’s voluit tot hun recht komen. De temperatuur bevindt zich tussen 40 en 45° en de relatieve vochtigheid tussen 40 en 55%.

Uw vraag
Bel ons
Bekijk alle showrooms

19

augustus
TOT

20

augustus

Sluitingsdagen showroom

19

augustus
TOT

20

augustus

Sluitingsdagen showroom

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

interessante tips

 • Wilt u een spa om van een weldoende hydromassage te genieten? Dan is niet het aantal jets het belangrijkste criterium, maar de jetvariëteit van de jacuzzi. In een HotSpring is elke zitplaats een andere massagestoel.Lees meer

 • Met het Sanarium van KLAFS kunt u van 5 badvormen genieten in één sauna cabine. Door een uitbreiding aan de oven kan niet alleen de temperatuur variëren, maar ook de luchtvochtigheid in de cabine. Zo kan u genieten van een soft-stoombad in uw ...Lees meer

 • De ene infraroodcabine is de andere niet. Bevraag u dus goed naar de specifieke infraroodwarmte van de cabine (A-, B- of C-straling of een combinatie ervan) en de materialen van de stralingselementen.Lees meer

 • Altijd zuiver en helder spawater, met een minimum aan onderhoud, kan dat? Absoluut! Een ozonator helpt u al een heel stuk op weg. De ozonator produceert ozonbelletjes in het spawater die vuilpartikels en onzuiverheden neutraliseren.Lees meer

 • Als wellness-specialist verkopen wij een goed gevoel. Wij proberen de mensen aan te zetten om op een andere manier te leven, om af en toe eens uit die stresswereld te stappen en tijd voor zichzelf vrij te maken.Lees meer

 • Monnissen

  Ontdek meer
 • Slingers Eddy

  Ontdek meer
 • De familie Heytens uit Tielt geniet dagelijks met volle teugen van een relaxerende sessie in hun prachtige Klafs sauna.

  Fam. Heytens

  Ontdek meer
 • Bij de familie Habex uit Diepenbeek zijn vooral de kleinkinderen hevige fan van de HotSpring.

  Fam. Habex

  Ontdek meer
 • Heel goede service zowel bij aankoop als bij plaatsing.

  Joseph Dhaene

  Ontdek meer
 • Zeer correcte service.

  Luc Seegers

  Ontdek meer
 • Giovanni heeft in zijn tuin een prachtig ingebouwde zwemspa van Riptide waar hij dagelijks met volle teugen van geniet.

  Giovanni T.

  Ontdek meer
 • Er gaan heel veel jongeren in, scholen, groepen,… Die krijgen dat niet stuk en hij blijft gewoon zijn werk doen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Na het vergelijken van meerdere modellen en merken, is HotSpring er als meest kwaliteitsvolle jacuzzi uitgekomen.

  Bert Casters & Elke Ja ...

  Ontdek meer
 • Super. Mooi product. Zowel de sauna als de jacuzzi. Zeer professionele begeleiding.

  torfs j.

  Ontdek meer
 • Voor ons is dat echt quality time voor de familie omdat we eigenlijk heel vaak samen in de jacuzzi gaan. Goed weer of niet. Regen of geen regen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Gisteren voor de eerste keer gebruik gemaakt van de spa!!! We waren echt wel vergeten wat een zaaaalig gevoel dat geeft.

  Sabine en Philippe

  Ontdek meer
 • Alles werkt zoals verwacht, er zijn geen gebreken naar voor gekomen en het gebruiksgemak is hoog.

  Huys Rik

  Ontdek meer
 • Door de goede uitleg hebben wij redelijk rap besloten om een jacuzzi van HotSpring te kopen.

  De Vos Gilbert & Erna

  Ontdek meer
 • We gaan er dagelijks voor het slapen gaan even in. Dit geeft een zalig, rustgevend gevoel.

  Manu Mattelin en Isabe ...

  Ontdek meer
 • De HotSpring, die is heel goed geweest voor de rugklachten van mijn moeder, die een hernia heeft gehad.

  Nico Esposito

  Ontdek meer
 • Het ultieme moment van ontspanning is voor mij nog even de Moto Massage passeren. Dat is echt wel de max voor mij!

  Filip Tacq

  Ontdek meer
 • Tullen Dirk

  Ontdek meer
 • Perfecte begeleiding bij de aankoop, met een persoonlijke inbreng van de verkoopster heeft ons ervan overtuigd om met Gervi samen te werken.

  Ritserveldt Bart

  Ontdek meer
Bekijk alle referenties
Bekijk al het nieuws