01
02
03

Vorige

Mijn stagairedoop bij Gervi

Ik ben student marketing aan de hogeschool UCLL in Diepenbeek. Ik heb de kans gekregen om via mijn stage ervaring op te doen bij Gervi. Gervi is een bedrijf dat bekend staat om zijn wellness-artikelen zoals spa’s en sauna’s. Vooraleer ik marketing kan doen voor Gervi, vind ik dat ik eerst moet begrijpen en weten waarvoor Gervi en zijn producten staan. De snelste manier om dit te ondervinden is om ondergedompeld te worden, letterlijk en figuurlijk.

 

De ultieme test

De zwemspa’s zijn buiten gelegen in de testtuin van Gervi Outdoor. Ze zijn mooi omringd door planten wat echt een natuurgevoel creëert. Ik heb in totaal 3 spa’s uitgetest: de E700 swimspa, de E550 swimspa en de Riptide Pro.

 

De E700: mijn allereerste "doop"

Dit model heb ik als eerste mogen uittesten. De E700 swimspa heeft een ingebouwde loopband (optioneel). Het was de eerste keer dat ik op een loopband heb gestaan onder water. Ik merkte meteen dat dit een stuk intensiever was. Ik heb zowel met tegenstroming als zonder gelopen. Ook hier was duidelijk een verschil te merken in intensiteit. Het uitdagende aan lopen met tegenstroming is, het vinden van je balans op de loopband. Vooral wanneer het tempo hoop lag, verliep dit met enige moeite.

Vervolgens heb ik gezwommen. Ik raad zeker aan om het zelf eens uit te proberen, want nu bleek dat ik bij dit model tijdens het zwemmen met mijn benen de randen raakte. Tijdens het uittesten natuurlijk geen enkel probleem, maar om dit probleem thuis te ervaren zou zonde zijn. De E700 swimspa is naar mijn mening ideaal voor mensen die vooral graag conditie willen opbouwen, houden van variatie in hun cardiotraining doordat je kan lopen, wandelen en zwemmen. Maar ook voor mensen die gewoon rustig willen zitten in hun jacuzzi.

Round 2: de E550 bovengrondse zwemspa

Wat mij als eerste opvalt bij deze zwemspa is dat er hier veel meer ruimte is. In dit model zijn geen zitplaatsen aanwezig waardoor de zwemruimte vergroot wordt. Hierdoor kon ik veel vrijer bewegen. Ik kon grotere bewegingen maken en ook weer naar het midden toe zwemmen wanneer ik mijn balans verloor. Voor de mensen die graag zwemmen en iets groter zijn zoals ikzelf, raad ik deze zwemspa zeker aan.

 

De Riptide Pro: de laatste test

Tenslotte heb ik de Riptide Pro uitgetest. Dit is een zwemspa zonder loopband. De zwemspa werkt via waterturbines.

Ook hier merkte ik dat ik veel meer ruimte had om in te zwemmen en te bewegen. Maar ik heb de meeste moeite gehad om in het midden te blijven zwemmen. Wellicht doordat ik al eerder intens gezwommen en gelopen heb in de vorige zwemspa's. 

De mogelijkheid om een zwemspa te testen is een fijn concept en ik raad dit ook iedereen aan die twijfelt. Zo een test is zeer nuttig om te weten te komen welke zwemspa bij je past. Zo had ik zonder test nooit geweten dat de E700 iets te klein is voor mij. 

Het was een leerrijke ervaring maar ook een fijne als stagair. Bedankt Gervi.

 

Thibault S.

Referenties

Bekijk alle referenties
Bekijk alle laatste nieuwtjes Ontdek al onze evenementen

Onze merken

wellness jacuzzi sauna stoombad infraroodcabine