NL
Ontdek ons aanbod Ontdek onze webshop

6 BBQ weetjes die alleen echte chefs kennen

1.BBQ’en of grillen?

Bent u nu aan het BBQ’en of aan het grillen? Ja, er is wel degelijk een verschil! BBQ’en en grillen zijn niet simpel synoniemen. U bent aan het BBQ’en als u uw maaltijd bereidt met de bovenkant van uw BBQ gesloten. Op die manier wordt de lucht in het toestel verhit en gaart uw bereiding. BBQ’en doet u op eerder lage temperaturen en doet u bijgevolg ook trager. Het duurt wat langer eer uw bereiding klaar is. U bent aan het grillen als u kookt met het toestel open. Door de hoge temperaturen (tot 220°C) van de bakplaat gaat u uw vlees op enkele minuten dichtschroeien. Grillen is dus heel wat sneller dan BBQ’en.

TIP: Gaat u grillen? Gebruik dan arachide- of grill-olie op uw grillplaat. Veel mensen gebruiken olijfolie, maar dit is niet ideaal. Wanneer u olijfolie verhit tot zeer hoge temperaturen, is het aroma en de smaak niet meer lekker. Arachideolie of grill-olie kunnen hier wel perfect voor gebruikt worden. Olijfolie kan u natuurlijk nog steeds gebruiken om uw bereiding nadien af te werken.
Houtskool BBQ van Boretti
Houtskool BBQ van Boretti

2.Hoe steek ik best een houtskool BBQ aan?

Houtskool is niets meer dan verkoold hout. Wanneer brandende houtskool in aanraking komt met lucht, is er een snel warmteverlies. Daarom wordt geadviseerd om uw houtskool BBQ aan te steken met daarvoor bedoelde aanmaakblokjes. Dit zijn bijvoorbeeld briketten uit kokos of maïs. Met behulp van de firestarter van Boretti vergemakkelijkt u het aansteken van uw houtskool-BBQ nog meer…

Gas BBQ van het merk Boretti
Gas BBQ van het merk Boretti

3.Waar plaats ik mijn gasfles tijdens het koken op een gasBBQ?

Staat uw gasBBQ gewoon op uw terras? Dan kan u natuurlijk de gasfles in het voorziene compartiment plaatsen. Bent u echter aan het koken? Haal dan de glasfles uit de BBQ en plaats deze ernaast. Moest u een vlam zien verschijnen, dan kan u meteen de glasfles dichtdraaien. Haal er zeker geen water bij, dit vergroot de vlam!

4.Hoe stockeer ik best mijn BBQ na gebruik?

Bescherm zowel uw BBQ, als uw glasfles met een passende afdekhoes. Zo voorkomt u dat er stof en ander vuil op de BBQ terecht komt. Best plaatst u de BBQ onder een afdekking of terrasoverkapping. Moest uw BBQ, inclusief hoes, toch in een fikse regenbui zijn terechtgekomen, verwijder dan de hoezen! Roest en slijtage ontstaan net door een natte, waterdichte hoes op de BBQ te laten rusten. Als u de BBQ laat “ademen”, voorkomt u roest. Plaats de hoezen terug als deze voldoende gedroogd zijn.

5.Hoe onderhoud ik een BBQ?

De meeste BBQ onderdelen van Boretti kan u simpelweg in de afwasmachine plaatsen. De gietijzeren bakroosters van Boretti plaatst u echter best niet in een afwasmachine. Hoe kan u dit BBQ onderdeel dan reinigen? Warm de gietijzeren rooster op en borstel het zichtbare vuil weg. Hiervoor schaft u best een tweede borsteltje aan, naast de insmeerborstel om vlees en vis in te oliën. Vervolgens kan u met een citroen de rooster bevochtigen. Citroen werkt uiterst ontsmettend! Tenslotte mag u de propere bakrooster met arachideolie terug invetten. Hij is dan gebruiksklaar voor een volgende BBQ!

Onderhoud BBQ is zeer belangrijk!
Onderhoud uw BBQ!

6.Hoe beoordeel ik de kwaliteit van een BBQ?

Een BBQ uit dubbelwandig plaatstaal, zoals de Boretti BBQ’s, is vrij zwaar. Om de stevigheid van de scharnieren na te gaan, kan u steeds de “vingertest” doen: sluit de BBQ en houd enkele vingers ertussen aan 1 kant. Weegt de BBQ deksel door aan de andere kant? Dan wijst dit op slechte scharnieren en minder stevigheid. Weegt het deksel helemaal niet door en blijft het perfect evenwijdig met de onderzijde? Dan weet u dat de scharnieren stevig zijn en uw BBQ lang zal meegaan. Bakroosters uit gietijzer zijn zwaarder dan bijvoorbeeld roosters uit het goedkopere email. Email, hoewel 100% roestvrij, trekt zich echter vaak krom onder hoge temperaturen. Vandaar beveelt Gervi de gietijzeren bakroosters van Boretti aan.

Uw vraag
Bel ons
Bekijk alle showrooms

19

augustus
TOT

20

augustus

Sluitingsdagen showroom

19

augustus
TOT

20

augustus

Sluitingsdagen showroom

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

25

augustus
TOT

02

september

Jaarbeurs Leuven

interessante tips

 • Wilt u een spa om van een weldoende hydromassage te genieten? Dan is niet het aantal jets het belangrijkste criterium, maar de jetvariëteit van de jacuzzi. In een HotSpring is elke zitplaats een andere massagestoel.Lees meer

 • Met het Sanarium van KLAFS kunt u van 5 badvormen genieten in één sauna cabine. Door een uitbreiding aan de oven kan niet alleen de temperatuur variëren, maar ook de luchtvochtigheid in de cabine. Zo kan u genieten van een soft-stoombad in uw ...Lees meer

 • De ene infraroodcabine is de andere niet. Bevraag u dus goed naar de specifieke infraroodwarmte van de cabine (A-, B- of C-straling of een combinatie ervan) en de materialen van de stralingselementen.Lees meer

 • Altijd zuiver en helder spawater, met een minimum aan onderhoud, kan dat? Absoluut! Een ozonator helpt u al een heel stuk op weg. De ozonator produceert ozonbelletjes in het spawater die vuilpartikels en onzuiverheden neutraliseren.Lees meer

 • Als wellness-specialist verkopen wij een goed gevoel. Wij proberen de mensen aan te zetten om op een andere manier te leven, om af en toe eens uit die stresswereld te stappen en tijd voor zichzelf vrij te maken.Lees meer

 • Monnissen

  Ontdek meer
 • Slingers Eddy

  Ontdek meer
 • De familie Heytens uit Tielt geniet dagelijks met volle teugen van een relaxerende sessie in hun prachtige Klafs sauna.

  Fam. Heytens

  Ontdek meer
 • Bij de familie Habex uit Diepenbeek zijn vooral de kleinkinderen hevige fan van de HotSpring.

  Fam. Habex

  Ontdek meer
 • Heel goede service zowel bij aankoop als bij plaatsing.

  Joseph Dhaene

  Ontdek meer
 • Zeer correcte service.

  Luc Seegers

  Ontdek meer
 • Giovanni heeft in zijn tuin een prachtig ingebouwde zwemspa van Riptide waar hij dagelijks met volle teugen van geniet.

  Giovanni T.

  Ontdek meer
 • Er gaan heel veel jongeren in, scholen, groepen,… Die krijgen dat niet stuk en hij blijft gewoon zijn werk doen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Na het vergelijken van meerdere modellen en merken, is HotSpring er als meest kwaliteitsvolle jacuzzi uitgekomen.

  Bert Casters & Elke Ja ...

  Ontdek meer
 • Super. Mooi product. Zowel de sauna als de jacuzzi. Zeer professionele begeleiding.

  torfs j.

  Ontdek meer
 • Voor ons is dat echt quality time voor de familie omdat we eigenlijk heel vaak samen in de jacuzzi gaan. Goed weer of niet. Regen of geen regen.

  Frank van Leenhoven - ...

  Ontdek meer
 • Gisteren voor de eerste keer gebruik gemaakt van de spa!!! We waren echt wel vergeten wat een zaaaalig gevoel dat geeft.

  Sabine en Philippe

  Ontdek meer
 • Alles werkt zoals verwacht, er zijn geen gebreken naar voor gekomen en het gebruiksgemak is hoog.

  Huys Rik

  Ontdek meer
 • Door de goede uitleg hebben wij redelijk rap besloten om een jacuzzi van HotSpring te kopen.

  De Vos Gilbert & Erna

  Ontdek meer
 • We gaan er dagelijks voor het slapen gaan even in. Dit geeft een zalig, rustgevend gevoel.

  Manu Mattelin en Isabe ...

  Ontdek meer
 • De HotSpring, die is heel goed geweest voor de rugklachten van mijn moeder, die een hernia heeft gehad.

  Nico Esposito

  Ontdek meer
 • Het ultieme moment van ontspanning is voor mij nog even de Moto Massage passeren. Dat is echt wel de max voor mij!

  Filip Tacq

  Ontdek meer
 • Tullen Dirk

  Ontdek meer
 • Perfecte begeleiding bij de aankoop, met een persoonlijke inbreng van de verkoopster heeft ons ervan overtuigd om met Gervi samen te werken.

  Ritserveldt Bart

  Ontdek meer
Bekijk alle referenties
Bekijk al het nieuws